Deze Mexicaanse bowl ziet er niet alleen heel mooi uit, het is ook nog eens heel erg lekker. Dit gerecht heb je binnen een halfuur op tafel staan. En het fijne van zo’n bowl is dat het ook heel geschikt is voor een avondje bankhangen. Nachochips, de Mexicaanse bowl en een goede film. Ideaal toch?
Mexicaanse bowl
De dag nadat ik terugkwam uit Italië had ik twee eisen aan mijn eten: eenvoudig en niet Italiaans. Hoewel ik gek ben op Italiaans eten, nu wilde ik wel eens wat anders. Het werd een Mexiaanse bowl met kip, avocado, rijst en nog veel meer. Snel om te maken, eenvoudig en heel erg lekker.
Wie zegt er nou nee tegen nachochips? Die kunnen niet ontbreken natuurlijk.
Maak de kip en de andere ingrediënten klaar terwijl de rijst aan het koken is. Alles is dan tegelijk klaar en je kunt direct opscheppen. En met zo’n gerecht heb je maar weinig afwas. Ik heb echt een hekel aan afwas en geen vaatwasser, dus dit is altijd goed.
Vind jij dat verse koriander naar zeep smaakt?
(Ja, dat kan en het lijkt me helemaal niet leuk, want ik hou van koriander).
Verander het dan met peterselie, dat kan ook prima.
Een nadeel van avocado is dat het snel bruin wordt. Snijdt de avocado daarom als laatste. Een beetje limoen- of citroensap helpt ook tegen het verkleuren en past trouwens ook heel goed bij dit gerecht.
Liever een vegetarisch gerecht? Ook dat is geen probleem. Vervang de kip bijvoorbeeld door vegetarische kip of door tofu.
Ingrediënten & bereidingswijze
Mexicaanse bowl
www.volgdekruimels.nlEquipment
- 2 Pannen
Ingrediënten
- 300 gram ongekookte rijst
- 300 gram kip (kan ook vegetarisch)
- 1 blokje tomatenpuree
- 2 theelepels komijnpoeder
- 2 theelepels korianderpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- zout en peper
- 300 gram maïskorrels
- 300 gram zwarte bonen
- 2 avocado's
- 1 kropsla
- 4 eetlepels crème fraîche
- bosje koriander
- nachochips
Instructies
- Volg de instructies op de verpakking en kook de rijst gaar.
- Snijdt ondertussen de kip in kleine stukjes en bak ze in een koekenpan met een beetje olie.
- Voeg de tomatenpuree toe en een beetje water. Breng op smaak met de komijnpoeder, korianderpoeder, paprikapoeder en zout en peper.
- Giet de maïskorrels en de zwarte bonen af en spoel ze af met water.
- Snijdt de avocado en de kropsla in dunne plakjes.
- Doe de rijst, kip, maïs, zwarte bonen, avocado en kropsla in een kom. Voeg een eetlepel crème fraîche en verse koriander toe.