Skip to content
site-logo

Volg de kruimels

| Eat the dream

  • Home
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Zoet
    • Hartig
    • Feestdagen
  • Tips
    • Baktips
    • Kooktips
    • Bakvragen
    • How to’s
    • Ingrediënten
  • Foodtalk
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
  • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken?
  • Home
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Zoet
    • Hartig
    • Feestdagen
  • Tips
    • Baktips
    • Kooktips
    • Bakvragen
    • How to’s
    • Ingrediënten
  • Foodtalk
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
  • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken?
Mexicaanse bowl
Hartig

Mexicaanse bowl

3 augustus 20189 maart 2020 Leave a comment

Deze Mexicaanse bowl ziet er niet alleen heel mooi uit, het is ook nog eens heel erg lekker. Dit gerecht heb je binnen een halfuur op tafel staan. En het fijne van zo’n bowl is dat het ook heel geschikt is voor een avondje bankhangen. Nachochips, de Mexicaanse bowl en een goede film. Ideaal toch?

Direct naar recept

Mexicaanse bowl

De dag nadat ik terugkwam uit Italië had ik twee eisen aan mijn eten: eenvoudig en niet Italiaans. Hoewel ik gek ben op Italiaans eten, nu wilde ik wel eens wat anders. Het werd een Mexiaanse bowl met kip, avocado, rijst en nog veel meer. Snel om te maken, eenvoudig en heel erg lekker.

Wie zegt er nou nee tegen nachochips? Die kunnen niet ontbreken natuurlijk.

mexicaanse bowl met kip en avocado

Maak de kip en de andere ingrediënten klaar terwijl de rijst aan het koken is. Alles is dan tegelijk klaar en je kunt direct opscheppen. En met zo’n gerecht heb je maar weinig afwas. Ik heb echt een hekel aan afwas en geen vaatwasser, dus dit is altijd goed.

Vind jij dat verse koriander naar zeep smaakt?

(Ja, dat kan en het lijkt me helemaal niet leuk, want ik hou van koriander).

Verander het dan met peterselie, dat kan ook prima.

bowl

Een nadeel van avocado is dat het snel bruin wordt. Snijdt de avocado daarom als laatste. Een beetje limoen- of citroensap helpt ook tegen het verkleuren en past trouwens ook heel goed bij dit gerecht.

recept mexicaanse bowl

Liever een vegetarisch gerecht? Ook dat is geen probleem. Vervang de kip bijvoorbeeld door vegetarische kip of door tofu.

Ingrediënten & bereidingswijze

recept mexicaanse bowl

Mexicaanse bowl

www.volgdekruimels.nl
Recept voor een bowl met kip, rijst, avocado en nacho's.
Nog geen beoordelingen
Recept afdrukken Pin recept
Je scherm blijft aan!
Voorbereiding 10 minuten min
Bereiding 20 minuten min
HOEVEELHEID: 4 personen

Equipment

  • 2 Pannen

Ingrediënten
  

  • 300 gram ongekookte rijst
  • 300 gram kip (kan ook vegetarisch)
  • 1 blokje tomatenpuree
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 2 theelepels korianderpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • zout en peper
  • 300 gram maïskorrels
  • 300 gram zwarte bonen
  • 2 avocado's
  • 1 kropsla
  • 4 eetlepels crème fraîche
  • bosje koriander
  • nachochips

Instructies
 

  • Volg de instructies op de verpakking en kook de rijst gaar.
  • Snijdt ondertussen de kip in kleine stukjes en bak ze in een koekenpan met een beetje olie.
  • Voeg de tomatenpuree toe en een beetje water. Breng op smaak met de komijnpoeder, korianderpoeder, paprikapoeder en zout en peper. 
  • Giet de maïskorrels en de zwarte bonen af en spoel ze af met water. 
  • Snijdt de avocado en de kropsla in dunne plakjes.
  • Doe de rijst, kip, maïs, zwarte bonen, avocado en kropsla in een kom. Voeg een eetlepel crème fraîche en verse koriander toe. 
Heb je dit recept gemaakt?Laat het mij weten!
bowlmexicaans

Related Posts

Pompoensoep met appel en kikkererwten
Pompoensoep met appel en kikkererwten
Ultieme chocolate chip cookies recept
Ultieme chocolate chip cookies recept
Gevulde eieren maken (klassiek)
Gevulde eieren maken (klassiek)
Fudge met rozenwater
Fudge met rozenwater

Berichtnavigatie

Chinese tomatensoep
Slof met limoen en kokos

Geef een reactie! Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Search

Populair

Kinder Bueno tiramisu
Gestoomde bao buns
Christmas trifle
Oosterse kip met rijst
Tiramisu in glas
Krokante aardappelen met rozemarijn en knoflook

Nieuwsbrief

Handig om te weten

Elke oven werkt anders. De oventijden die genoemd worden in de artikelen zijn richtlijnen. Het zou kunnen dat het gerecht iets korter of iets langer in de oven moet. Zie je ergens eetlepels, theelepels of cups staan? Dan heb ik het altijd over de Amerikaanse maten. Deze zijn namelijk altijd hetzelfde qua inhoud, terwijl lepels etc. onderling veel verschillen.

Disclaimer

Alle inhoud van Volg de kruimels ligt vast onder copyright. Foto’s, artikelen en andere elementen mogen niet zonder toestemming gebruikt worden. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend en Volg de kruimels is niet aansprakelijk voor enige direct of indirecte schade.

Bekijk de disclaimer voor meer informatie.

  • Home
  • Receptenindex
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacy
  • Sitemap
© 2023 | Volg de kruimels - All rights reserved