Skip to content
site-logo

Volg de kruimels

| Eat the dream

  • Home
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Zoet
    • Hartig
    • Feestdagen
  • Tips
    • Baktips
    • Kooktips
    • How to’s
    • Ingrediënten
  • Foodtalk
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
  • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken?
  • Home
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Zoet
    • Hartig
    • Feestdagen
  • Tips
    • Baktips
    • Kooktips
    • How to’s
    • Ingrediënten
  • Foodtalk
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
  • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken?
Marshmallow botercrème
Recepten

Marshmallow botercrème

5 juli 20179 oktober 2017 3 comments

Het is alweer even geleden dat ik deze marshmallow botercrème maakte, maar nu ik de foto’s weer zie, heb ik er alweer zin in! Dit is een hele zoete botercrème, maar ook heel luchtig en het licht. Ideaal voor op cupcakes of als vulling of topping voor taart en cakes.

marshmallow botercrème

MARSHMALLOW BOTERCREME

Deze botercrème is echt super overdadig, maar wel ontzettend lekker. Ik maakte de crème voor een unicorn cake roll (foto staat onder het recept) en was verrast hoe fijn je hiermee kon werken. De crème is heel erg luchtig en licht en hij verliest deze luchtigheid niet als je kleurstof gaat toevoegen, of als je hem op de taart smeert. Het plakt wel enorm, vooral als je de marshmallow fluff uit de pot probeert te krijgen, maar het is het waard! Ben je niet zo’n enorme zoetekauw, dan moet je deze marshmallow botercrème misschien even overslaan, want zoet is hij zeker.

De boter moet op kamertemperatuur zijn, anders wil hij niet goed mengen met de poedersuiker en de marshmallow fluff en dan houd je van die kleine klontjes boter in je crème. Daarnaast heb je nog poedersuiker nodig, niet heel veel, en vanille. Dit kan zowel vanille-essence zijn, of de zaadjes van een vanillepeul of vanille-pasta. Maar net wat je in huis hebt of graag mee werkt! De marshmallow fluff kun je kopen in de supermarkt en staat meestal bij het broodbeleg.

Omdat de boter op kamertemperatuur moet zijn voor je het gaat mixen, is de crème heel zacht als je klaar bent. Daarom zet ik het altijd weer even in de koelkast om weer koud te worden en wat harder, voordat ik het ga opspuiten op een cupcake of gebruik op een taart of cake. Dit werkt een stuk makkelijker en je toefen op je cupcakes worden zo ook een stuk mooier en strakker.

INGREDIENTEN & ZO MAAK JE HET

marshmallow botercrème

Marshmallow botercrème

www.volgdekruimels.nl
Nog geen beoordelingen
Recept afdrukken Pin recept
HOEVEELHEID: 1 cake roll (of topping voor 2 cakes, vulling van 1 taart of 16 cupcakes)

Ingrediënten
  

  • 100 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 213 gram marshmallow fluff (hele pot)
  • 1 theelepel vanille-essence
  • 100 gram poedersuiker

Instructies
 

  • Mix de boter luchtig.
  • Voeg de marshmallow fluff en de vanille toe en mix goed.
  • Voeg dan de poedersuiker in twee keer delen toe. Mix tot alles goed gemengd is.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten!

marshmallow botercrème

unicorn cake roll


Volg mij ook op Facebook, Instagram en Pinterest! Maak je een gerecht van Volg de kruimels? Dan vind ik het heel leuk om te horen wat je ervan vond. Laat een reactie achter, neem contact met me op of tag me op social media met #volgdekruimels!

Ga voor meer recepten naar de receptenindex!

botermarshmallow

Related Posts

Kinder Bueno tiramisu
Kinder Bueno tiramisu
Stoofvlees met bier
Stoofvlees met bier
Pasta met ricotta en tomaat
Pasta met ricotta en tomaat
Frambozencurd
Frambozencurd

Berichtnavigatie

Zelf tahini maken (sesamzaadpasta)
Bon Bon Bloc brownies met kokos

3 comments

  1. Anne-Marie schreef:
    5 juli 2017 om 09:06

    Ohhhh dit lijkt me zo lekker!

    Beantwoorden
  2. Francien Boeve schreef:
    7 augustus 2021 om 19:59

    Je kunt toch ook de poedersuiker gewoon weg laten als je het niet zo zoet wil?

    Beantwoorden
    1. Danella schreef:
      9 augustus 2021 om 10:14

      Hallo!

      Ja hoor, dat kan prima als je het wat minder zoet wil maken.

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Search

Popular

Kruimeldeeg recept (basisrecept)
Gestoomde bao buns
Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus
Krokante aardappelen met rozemarijn en knoflook

Newsletter

Good to know

Elke oven werkt anders. De oventijden die genoemd worden in de artikelen zijn richtlijnen. Het zou kunnen dat het gerecht iets korter of iets langer in de oven moet. Zie je ergens eetlepels, theelepels of cups staan? Dan heb ik het altijd over de Amerikaanse maten. Deze zijn namelijk altijd hetzelfde qua inhoud, terwijl lepels etc. onderling veel verschillen.

Disclaimer

Alle inhoud van Volg de kruimels ligt vast onder copyright. Foto’s, artikelen en andere elementen mogen niet zonder toestemming gebruikt worden. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend en Volg de kruimels is niet aansprakelijk voor enige direct of indirecte schade.

Bekijk de disclaimer voor meer informatie.

  • Home
  • Receptenindex
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacy
  • Sitemap
© 2023 | Volg de kruimels - All rights reserved