Skip to content
site-logo

Volg de kruimels

| Eat the dream

  • Home
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Zoet
    • Hartig
    • Feestdagen
  • Tips
    • Baktips
    • Kooktips
    • How to’s
    • Ingrediënten
  • Foodtalk
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
  • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken?
  • Home
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Zoet
    • Hartig
    • Feestdagen
  • Tips
    • Baktips
    • Kooktips
    • How to’s
    • Ingrediënten
  • Foodtalk
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
  • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken?
Limoncello curd
Recepten

Limoncello curd

24 mei 20179 oktober 2017 9 comments

Een paar weken geleden maakte ik een sinaasappel curd en toen had ik de smaak een beetje te pakken.Toen ik een fles limoncello zag staan in de kast, wist ik meteen dat ik wilde proberen om een limoncello curd te maken. En dat is gelukt! Misschien is hij nog wel lekkerder dan die met sinaasappel. Misschien.

limoncello curd

LIMONCELLO CURD

We hadden dus nog een ongebruikte fles limoncello in de kast staan en dat is natuurlijk zonde. Het is één van mijn lievelingsdrankjes en naast dat het een heel lekker drankje is, vind ik het ook heel leuk om het te gebruiken in mijn baksels.Wat denk je bijvoorbeeld van tiramisu met limoncello, of in de cake, maar het is ook heel lekker in een taart met mascarpone. Dit keer maakte ik er dus limoncello curd van.

Deze curd is weer heel anders dan die met sinaasappel. Hij is veel zuurder, door de citroenen, maar tegelijkertijd ook heel fris. De alcohol is zo goed als verdampt na het verhitten, maar die laat natuurlijk wel zijn smaak achter. De limoncello curd is ideaal om te gebruiken als topping voor merengue, pavlova en cupcakes. Maar je kunt het ook heel goed gebruiken in ijs, over kwark of yoghurt of als vulling van tiramisu en taart.

Ik bewaar mijn curd altijd in een steriel potje. Hiervoor kook ik eerst een weckpot of ander glazen potje uit in kokend water. De curd doe ik in het potje terwijl het nog warm is en laat hem goed afkoelen. Zo kun je de curd een paar weken bewaren in de koelkast (als je er zolang van kunt afblijven natuurlijk).

Wil je graag het recept voor sinaasappel curd? Klik dan hier.

INGREDIENTEN & ZO MAAK JE HET

limoncello curd

Limoncello curd

www.volgdekruimels.nl
Recept voor een curd gemaakt met citroen en limoncello.
4.50 van 4 stemmen
Recept afdrukken Pin recept
Je scherm blijft aan!
HOEVEELHEID: 250 milliliter

Ingrediënten
  

  • 3 eidooiers
  • 1 ei
  • 100 milliliter Limoncello liqueur
  • 20 milliliter citroensap
  • 180 gram kristalsuiker
  • 1/2 theelepel vanille-essence
  • 100 gram roomboter

Instructies
 

  • Doe alle ingrediënten, behalve de boter, in een pan met dikke bodem.
  • Breng het langzaam aan de kook, blijf de hele tijd roeren. Laat het even doorkoken, tot het een dikkere substantie wordt (blijf roeren).
  • Haal het van het vuur en voeg de roomboter er in klontjes bij. Roer tot de boter is gesmolten en is opgenomen.
  • Giet de curd in glazen potten en laat het afkoelen.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten!

limoncello curd

limoncello curd


Volg mij ook op Facebook, Instagram en Pinterest! Maak je een gerecht van Volg de kruimels? Dan vind ik het heel leuk om te horen wat je ervan vond. Laat een reactie achter, neem contact met me op of tag me op social media met #volgdekruimels!

Ga voor meer recepten naar de receptenindex!

citroencurdlimoncello

Related Posts

Ultieme chocolate chip cookies recept
Ultieme chocolate chip cookies recept
Gevulde eieren maken (klassiek)
Gevulde eieren maken (klassiek)
Fudge met rozenwater
Fudge met rozenwater
Oreo brownies
Oreo brownies

Berichtnavigatie

Aziatische teriyaki gehaktballetjes met rijst
Basisrecept vanille cupcakes

9 comments

  1. Mirjam schreef:
    24 mei 2017 om 22:10

    Ooh deze ga ik maken!! Ik ben dol op limoncello 🙂

    Beantwoorden
    1. Danella schreef:
      25 mei 2017 om 22:57

      Ja, ik ook! Heerlijk altijd op een warme dag, een gekoelde limoncello :).

      Beantwoorden
  2. Jasmijn schreef:
    24 mei 2017 om 22:12

    Klinkt goed! Ik zou ook voor de limoen gaan denk ik, lekker fris voor in de zomer 🙂

    Beantwoorden
  3. Natascha schreef:
    24 mei 2017 om 22:49

    Mmmm ziet er heerlijk uit! Lekker fris om je zomerse desserts mee af te werken ?

    Beantwoorden
  4. Melissa schreef:
    24 mei 2017 om 23:39

    Ohhh lekker hè. Ik heb Italiaanse schoonoudees, dus die maken altijd limoncello… het echte Italiaanse ( sardijnse ) recept. Voordeel is dat ze altijd gelijk een fles voor mij erbij maken 😉

    Beantwoorden
  5. Corinne schreef:
    25 mei 2017 om 12:20

    Oe, dat klinkt heerlijk! En laat het toeval nu net willen, dat er een onaangebroken fles in mijn koelkast ligt te wachten. Ga meteen aan de slag!

    Beantwoorden
  6. kim schreef:
    25 mei 2017 om 14:20

    Klinkt echt fantastisch! Ik ga vriendlief weer aan het werk zetten 😉 Oh wacht, het is al moederdag geweest haha! Ik denk dat mijn meisje dit ook wel lekker gaat vinden!

    Beantwoorden
  7. Romee schreef:
    25 mei 2017 om 15:26

    wat prachtig ziet het eruit! Ik ga is kijken of ik er een vegan variant van kan verzinnen.

    Beantwoorden
    1. Danella schreef:
      25 mei 2017 om 23:06

      Ik heb een beetje lopen zoeken en je zou het kunnen proberen met amandel- of sojamelk en een paar lepels maïzena om het dikker te maken. Maar ik heb het nog nooit gemaakt, dus dan moet je de verhoudingen/kooktijd .e.d. even uitproberen.

      Beantwoorden

Geef een reactie! Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Search

Popular

Gestoomde bao buns
Kinder Bueno tiramisu
Oosterse kip met rijst
Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus
Kruimeldeeg recept (basisrecept)
Graham crackers vervangen

Newsletter

Good to know

Elke oven werkt anders. De oventijden die genoemd worden in de artikelen zijn richtlijnen. Het zou kunnen dat het gerecht iets korter of iets langer in de oven moet. Zie je ergens eetlepels, theelepels of cups staan? Dan heb ik het altijd over de Amerikaanse maten. Deze zijn namelijk altijd hetzelfde qua inhoud, terwijl lepels etc. onderling veel verschillen.

Disclaimer

Alle inhoud van Volg de kruimels ligt vast onder copyright. Foto’s, artikelen en andere elementen mogen niet zonder toestemming gebruikt worden. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend en Volg de kruimels is niet aansprakelijk voor enige direct of indirecte schade.

Bekijk de disclaimer voor meer informatie.

  • Home
  • Receptenindex
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacy
  • Sitemap
© 2023 | Volg de kruimels - All rights reserved