Follow:
Foodtalk, Kook- & bakgerei

Le Creuset siliconen spatel, lepel & bakkwast

le creuset siliconen lepel, kwast en spatel

Le Creuset is vooral bekend van de prachtige, en hele goede, braadpannen. Een braadpan van Le Creuset staat ook nog altijd op mijn lijstje en zal er zeker een keertje komen, maar ze hebben nog veel meer. Waaronder deze prachtige spatel, lepel en bakkwast. Ik heb deze set gekregen en durfde ze eerst bijna niet te gebruiken. Vandaag mijn review van de Le Creuset siliconen spatel, lepel en bakkwast!

le creuset siliconen lepel, kwast en spatel

VERRASSING!

Een paar maanden geleden ben ik als bloginsider van Laura’s Bakery aan de slag gegaan om de lekkerste cheesecake te maken en ik maakte één van de beste cheesecakes! Nu is dit natuurlijk al heel erg leuk om te horen, maar het cadeautje wat erbij hoorde, is minstens net zo leuk. Dat is namelijk..en dat is niet zo moeilijk te raden…deze set van Le Creuset. Ik ben er dan ook ontzettend blij mee en durfde ze eerst nauwelijks te gebruiken, zo mooi vind ik ze. Inmiddels gebruik ik ze natuurlijk gewoon. Gelukkig maar, anders is het ook zo zonde toch?

Klik hier voor het recept van de cheesecake met kokos en limoen!

le creuset siliconen lepel, kwast en spatel

LE CREUSET SILICONEN SPATEL, LEPEL & BAKKWAST

De set bestaat uit een medium spatel, lepelspatel en een bakkwast en ze komen allemaal uit de Silicone Pro-collectie. De koppen zijn gemaakt van siliconen en dat vind ik altijd erg prettig in gebruik. Ze kunnen tot een temperatuur van 250 graden Celsius en je kunt ze gewoon in de vaatwasser schoonmaken.

Siliconen vind ik dus erg prettig in gebruik, want het neem geen geurtjes en kleuren op. Een houtel spatel verkleurt direct helemaal roze als je hem gebruikt met frambozen of bieten en neemt snel de geur op van uien of knoflook. Met siliconen gebeurd dit helemaal niet en het is ook hygiënischer in gebruik. Dat het tot 250 graden Celsius gebruikt kan worden is ook ideaal. Vooral als je met suiker, fudge, karamel en dergelijke gaat werken.

De spatel en lepelspatel gebruik ik het meeste van de set. De kom leegschrapen na het maken van beslag voor een cake of een zachte mousse maken voor semifreddo, het gaat allemaal prima. Natuurlijk kun je dan denken ‘het is maar een spatel en voor een paar euro heb je er eentje’, ja dat kan, maar ik vind het design, duurzaamheid en gebruik ook heel belangrijk. Hetzelfde geldt voor de bakkwast. Deze gebruik je waarschijnlijk niet elke dag, maar ik zou er niet meer zonder mee kunnen. De croissantjes even insmeren met eigeel, brood met een laagje boter of je kip insmeren met een laagje marinade, je gebruikt hem waarschijnlijker vaker dan je denkt.

le creuset siliconen lepel, kwast en spatel

Qua design zit het wel goed bij Le Creuset. Het zijn wel echte eye-catchers vind ik. De houten handvatten zien er niet alleen mooi uit, maar liggen ook heel fijn in de hand. Al had die met de bakkwast van mij wel iets korter gemogen. De siliconen koppen hebben een hele fijne maat en er zitten geen vervelende randjes aan waar beslag, boter of ander eten tussen blijf zitten. De siliconen koppen zitten vast aan het houten handvat en hier ben ik heel blij mee. Ik heb een bakkwast gehad waarbij ik de kop per ongeluk lostrok van het handvat en ik schrok van de viezigheid die zich daar had verzameld. Dit gaat dus niet gebeuren van deze set. Over het algemeen voelen de spatel, lepen en bakkwast heel stevig aan en denk ik dat ze heel wat jaren meegaan.

Het is wel wat anders dan de de gemiddelde siliconen keukengerei van een discounter, maar je betaald er dan ook een stuk meer voor. Voor de complete set betaal je 50 euro en voor elk los element betaal je 18 euro. Niet goedkoop en ik heb ze natuurlijk gekregen, maar ik zou ze ook zo hebben gekocht.

Ik heb een lade vol met kookgerei, waaronder allerlei verschillende siliconen spatels, maar merk dat ik altijd die van Le Creuset op zoek om te gebruiken. Na een paar maanden gebruik zien ze er nog steeds prachtig uit! Deze siliconenset van Le Creuset vind ik echt een aanwinst in mijn keuken. De lepels van Le Creuset kun je onder andere bij Bol.com kopen in het rood en zwart., klik hier, of op de website van Le Creuset, klik hier!

Deze producten heb ik gekregen.


 

Volg mij ook op Facebook, Instagram en Pinterest! Maak je een gerecht van Volg de kruimels? Dan vind ik het heel leuk om te horen wat je ervan vond. Laat een reactie achter, neem contact met me op of tag me op social media met #volgdekruimels!

Ga voor meer recepten naar de receptenindex!

Share on
Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply