Follow:
Bijgerechten, Hartig, Recepten

Krokante aardappelen met rozemarijn en knoflook

zo maak je krokante aardappelen

Super krokante aardappelen met rozemarijn en knoflook maak je heel gemakkelijk in de oven. Ik ben echt gek op deze aardappelen en het is zo eenvoudig om ze te maken.

KROKANTE AARDAPPELEN

Het maken van deze krokante aardappelen is echt heel eenvoudig. Ik gebruik altijd iets kruimige aardappelen voor dit recept. Deze aardappelen nemen de smaken goed op en de olie, zodat je dat krokante laagje krijgen. Vastkokende aardappelen zijn ook een optie, maar persoonlijk vind ik dat dat dit soort een beetje te hard blijft. Kruimige aardappelen zijn hier niet geschikt voor, deze worden echt te zacht.

Iets kruimige aardappelen zijn dus de perfecte combinatie.

krokante aardappelen

Voordat de aardappelen in de oven gaan, moet je ze eerst koken. Hierdoor worden ze lekker zacht van binnen. Kook ze niet helemaal gaar, het laatste stukje gebeurd in de oven. Door ze eerst te koken en daarna te bakken in de oven worden ze nog krokanter, terwijl je wel de zachte binnenkant houdt.

Deze aardappelen zijn een heerlijk bijgerecht, bijvoorbeeld bij stoofvlees of Italiaanse peposo. Rozemarijn en knoflook zijn hele lekkere smaakmakers, maar een goede olijfolie en grof zeezout is ook uitstekend.

Ingrediënten & zo maak je de lekkerste krokante aardappelen

Krokante aardappelen met rozemarijn en knoflook


Aantal 4 personen

Ingrediënten

  • 400 gram iets kruimige aardappelen
  • olijfolie
  • rozemarijn
  • tenen knoflook
  • zout en peper

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappelen voor ongeveer tien tot vijftien minuten in water met zout. Spoel ze daarna af met koud water.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  3. Snijdt ze daarna door de helft en nogmaals door de helft en doe ze in een ovenschaal.
  4. Zorg ervoor dat alle aardappelpartjes bedekt zijn met een laag olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Doe de knoflooktenen en rozemarijn erbij en hussel alles door elkaar.
  5. Bak de aardappels gaar in de voorverwarmde oven. Afhankelijk van de grootte en de hoeveelheid duurt dit een halfuur tot een uur. De aardappels zijn klaar als ze goudbruin zijn. In de Airfryer kost het twintig minuten tot een halfuur op 180 graden Celsius.

Volg mij ook op FacebookInstagram en Pinterest! Maak je een gerecht van Volg de kruimels? Dan vind ik het heel leuk om te horen wat je ervan vond. Laat een reactie achter, neem contact met me op of tag me op social media met #volgdekruimels!

Ga voor alle recepten naar de receptenindex!

Share on
Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply Maud | Maudgeniet.nl

    Jammie; deze aardappels maken wij ook regelmatig. Heerlijk!

    27 maart 2017 at 16:55
    • Reply Danella

      Leuk! En ze zijn inderdaad altijd lekker!

      27 maart 2017 at 23:54

    Leave a Reply