Follow:
Hartig, Hoofdgerechten, Hoofdgerechten vlees, Recepten

Kokosrijst met kip, avocado en granaatappel

recept kokosrijst

Dit zijn van die fijne recepten die niet veel tijd kosten en dus ideaal zijn als je thuis komt van een lange dag werken. Ik heb dan vaak niet zoveel zin om nog lang te koken, maar ik wil natuurlijk wel lekker eten. Met deze kokosrijst met kip, avocado en granaatappel komt dat wel goed!

KOKOSRIJST MET KIP, AVOCADO EN GRANAATAPPEL

Kokosmelk zorgt ervoor dat de rijst een hele zachte en romige smaak krijgt. Het is een beetje zoet en dat past perfect bij een curry. Ook als je een hele pittige curry maakt is kokosrijst de perfecte tegenhanger.

kokosrijst met kip

Kokosrijst is eenvoudig om te maken. Je doet kokosmelk bij het kookwater en dat is het eigenlijk. Niet zo moeilijk toch? Overigens heb ik er ook nog wat verse gember bij gedaan.

Ik eet het liefste pandan-rijst of basmati-rijst. Deze beide rijstsoorten hebben een lange korrel en nemen veel smaak op. Witte rijst of zilvervliest rijst zou ook kunnen, maar persoonlijk vind ik die wat minder goed passen.

De granaatappelpitjes zijn zoetzuur en passen heel goed bij een zachte kokoscurry.

kokosrijst met kip currysaus

De saus maak je met kokosmelk (dat lijkt me logisch), kerriepoeder, gemberpoeder en paprikapoeder. Daarnaast gaat er ook nog honing en mosterd in. Mosterd lijkt misschien een beetje vreemd, maar geloof me, het past er perfect bij. Die ene eetlepel geeft net dat scherpe tintje dat het nodig heeft.

Blijf proeven terwijl je de saus maakt, misschien heeft het wel wat meer kerrie of paprika nodig? Of wil je het warmer en wat pittiger door meer gember en peper toe te voegen.

kokosrijst met kip, avocado en granaatappel

Dit gerecht kun je eenvoudig vegetarisch maken. Gebruik dan bijvoorbeeld paneer in plaats van kip of vegetarische kip. Marineer de paneer met dezelfde specerijen en bak ze even aan in een beetje olie.

Houd je over? Geen probleem. De saus, kip en de rijst kun je gewoon een paar dagen in de koelkast bewaren of invriezen. Avocado is wat lastiger om te bewaren, dus dat zou ik gewoon lekker opeten.

Ingrediëntenlijst & bereidingswijze

Kokosrijst met kip, avocado en granaatappel


Voorbereiding 5 minutes
Kooktijd 30 minutes
Totale tijd 35 minutes
Aantal 4 personen

Ingrediënten

Voor de kokosrijst

  • 400 gram rijst
  • 400 milliliter kokosmelk
  • 1 theelepel verse gemberrasp

Voor de kip

  • 300 gram kipfilet
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • zout en peper

Voor de saus

  • 400 milliliter kokosmelk
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • snufje zout en peper

En de rest

  • 2 paprika's
  • 1 avocado
  • 4 eetlepels granaatappelpitjes
  • 4 eetlepels cashewnoten (ongezouten)
  • bosje koriander of peterselie (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Doe de kokosmelk met genoeg water (ongeveer het dubbele van de kokosmelk, dit ligt aan de pan - zorg dat de rijst straks onder water staat) en breng aan de kook. Voeg de rijst toe en kook gaar volgens de instructies op de verpakking.

  2. Snijdt de kip in grote stukken, bestrooi met de kerriepoeder en de paprikapoeder. Breng nog op smaak met wat zout en peper. Snijdt de paprika's in repen.

  3. Verhit een beetje olie in een pan en bak de kip gaar. Wanneer de kip bijna gaar is voeg je de paprika toe om nog even te bakken.

  4. Doe de kokosrijst voor de saus in een pannetje en voeg alle ingrediënten toe. Meng goed en laat doorkoken. Breng op smaak met zout en peper.

  5. Giet de rijst af wanneer het gaar is en laat even uitdampen. Snijdt ondertussen de avocado in blokjes en hak de cashewnoten kleiner.

  6. Verdeel de rijst, de kip en de paprika over de borden. Leg de avocadoblokjes erbij en strooi de granaatappelpitjes en de cashewnoten erover. Voeg als laatste de saus en eventueel wat verse peterselie of koriander toe.


Volg mij ook op FacebookInstagram en Pinterest! Maak je een gerecht van Volg de kruimels? Dan vind ik het heel leuk om te horen wat je ervan vond. Laat een reactie achter, neem contact met me op of tag me op social media met #volgdekruimels!

Ga voor alle recepten naar de receptenindex!

Share on
Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply