Geen tijd om lang in de keuken te staan? Maak dan deze kokosrijst met kip, avocado en granaatappel! Na ongeveer een halfuur heb je een heerlijke maaltijd op tafel staan. Bovendien is het helemaal niet moeilijk om te maken, ook wel handig!
Voor de kokosrijst gebruik ik altijd die goedkope grote blikken met kokosmelk. Deze zijn wel iets wateriger dan de duurdere kokosmelk die vaak in kartonnen kleinere verpakkingen verkocht wordt. Mocht je nou die liever gebruiken…ook geen probleem, maar gebruik dan minder dan de 400 ml die ik gebruik in dit recept.
De kokosmelk zorgt voor een hele zachte en romige smaak van de rijst. Het is een beetje zoet en dat past perfect bij deze curry.
Kokosrijst met kip, avocado en granaatappel
Ik gebruik meestal pandanrijst of basmati. Beide rijstsoorten hebben een lange korrel en nemen veel smaak toe. Maar gebruik gewoon de rijst die je lekker vindt of in huis hebt.
De basis van de saus is ook kokosmelk met een aantal specerijen. Ook gaat er een beetje mosterd in, voor dat lekkere scherpe tintje.
De kerriesaus is helemaal niet pittig, maar voeg gerust wat pepertjes toe als je daar van houdt!
Vergeet vooral de granaatappelpitjes niet!
You do you
Voor alle gerechten geldt dat je moet blijven proeven terwijl je aan het koken bent. Misschien wil je juist liever wat meer kerrie- of paprikappeoder gebruiken? Of voeg je een beetje meer gember toe voor een warmere smaak.
Alles kan!
Liever vegetarisch?
Dit gerecht kun je eenvoudig vegetarisch maken. Vervang de kip door kipstuckjes of gebruik paneer.
Je kunt de saus, kip en rijst prima een paar dagen bewaren in de koelkast. Doe dan de granaatappelpitjes en de avocade er niet bij, dat wordt niet zo’n succes.
Ingrediënten en bereiden:
Kokosrijst met kip, avocado en granaatappel
www.volgdekruimels.nlIngrediënten
Voor de kokosrijst
- 400 gram rijst
- 400 milliliter kokosmelk
- 1 theelepel verse gemberrasp
Voor de kip
- 300 gram kipfilet
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- zout en peper
Voor de saus
- 400 milliliter kokosmelk
- 1 eetlepel mosterd
- 1 theelepel honing
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel gemberpoeder
- snufje zout en peper
En de rest
- 2 paprika's
- 1 avocado
- 4 eetlepels granaatappelpitjes
- 4 eetlepels cashewnoten (ongezouten)
- bosje koriander of peterselie (optioneel)
Instructies
- Kook de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking. Een gedeelte van het water vervang je door de kokosmelk.
- Snijdt de kip in grote stukken, bestrooi met de kerriepoeder en de paprikapoeder. Breng nog op smaak met wat zout en peper. Snijdt de paprika's in repen.
- Verhit een beetje olie in een pan en bak de kip gaar. Wanneer de kip bijna gaar is voeg je de paprika toe om nog even te bakken.
- Doe de kokosrijst voor de saus in een pannetje en voeg alle ingrediënten toe. Meng goed en laat doorkoken. Breng op smaak met zout en peper.
- Giet de rijst af wanneer het gaar is en laat even uitdampen. Snijdt ondertussen de avocado in blokjes en hak de cashewnoten kleiner.
- Verdeel de rijst, de kip en de paprika over de borden. Leg de avocadoblokjes erbij en strooi de granaatappelpitjes en de cashewnoten erover. Voeg als laatste de saus en eventueel wat verse peterselie of koriander toe.
Super lekker gerecht welke ook bij onze pubers in de smaak viel. Deze komt dus nog zeker vaker op tafel!