Skip to content

Volg de kruimels

  • Home
  • Recepten
    • Zoet
      • Basisrecept (zoet)
      • Brood
      • Cakes
      • Cupcakes & muffins
      • Desserts
      • Dranken
      • IJs
      • Kleine lekkernijen
      • Koekjes
      • Plaatkoek, brownies & repen
      • Taarten
    • Hartig
      • Basisrecepten (hartig)
      • Bijgerechten
      • Borrelhapjes
      • Brood & pizza
      • Hoofdgerechten
      • Hoofdgerechten vegetarisch
      • Hoofdgerechten vlees
      • Kruidenmixen
      • Ontbijt & lunch
      • Sauzen, dips & dressings
      • Sauzen & toppings
      • Soep
      • Tussendoortjes
      • Voorgerechten
      • Feestdagen
        • Sinterklaasrecepten
        • Kerstrecepten
  • Foodtalk
    • Info
      • Tips
      • How to’s
      • Ingrediënten
    • Hotspots
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
    • DIY
  • About
    • Contact
    • Samenwerken?
  • Home
  • Recepten
    • Zoet
      • Basisrecept (zoet)
      • Brood
      • Cakes
      • Cupcakes & muffins
      • Desserts
      • Dranken
      • IJs
      • Kleine lekkernijen
      • Koekjes
      • Plaatkoek, brownies & repen
      • Taarten
    • Hartig
      • Basisrecepten (hartig)
      • Bijgerechten
      • Borrelhapjes
      • Brood & pizza
      • Hoofdgerechten
      • Hoofdgerechten vegetarisch
      • Hoofdgerechten vlees
      • Kruidenmixen
      • Ontbijt & lunch
      • Sauzen, dips & dressings
      • Sauzen & toppings
      • Soep
      • Tussendoortjes
      • Voorgerechten
      • Feestdagen
        • Sinterklaasrecepten
        • Kerstrecepten
  • Foodtalk
    • Info
      • Tips
      • How to’s
      • Ingrediënten
    • Hotspots
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
    • DIY
  • About
    • Contact
    • Samenwerken?
Kokoscurry met groenten en limoen
Hartig

Kokoscurry met groenten en limoen

9 september 20189 maart 2020 Danella Leave a comment

Weer een nieuw vegetarische gerecht! Dit keer een frisse kokoscurry met groenten, noodles en een beetje limoen. De laatste tijd gebruik ik veel limoen en citroen. Het maakt je gerechten net wat frisser. Ik gebruik hiervoor eigenlijk altijd verse limoenen en citroenen. Je hebt ook van dat sap in zo’n flesje, maar dat is toch net iets minder lekker. Logisch ook, vers blijft toch het lekkerste.

Direct naar recept

Kokoscurry met groenten en limoen

Oooh curry! Ik ben er echt gek op. Kokos en rode curry vind ik een heerlijke combinatie en dit eten we dus ook best wel vaak bij ons thuis.

Het is een vegetarisch gerecht, lekker met veel groenten, maar als jij nou echt geen vlees kunt missen, dan kun je eventueel nog kip erbij doen. Al vind ik dat helemaal niet nodig en is een vleesloos-dagje ook geen slecht idee. Kies gewoon groenten die jij lekker vindt!

kokoscurry met groenten en limoen

Voor deze curry heb ik ‘gewoon’ een pakje met rode curry gekocht in de supermarkt. Nu ben ik niet per se fan van de bekende pakjes en zakjes, maar ik ben nou ook weer niet van alles zelf maken. Soms is zo’n zakje of pakje heel erg handig en vooral lekker snel. Meestal maak ik mijn currypasta’s dus niet zelf, maar koop ik het gewoon in de supermarkt of toko.

Een currypasta maken is niet alleen veel werk, je hebt er ook heel veel ingrediënten voor nodig. Alhoewel een eigengemaakte curry het allerlekkerste blijft, is eentje uit de winkel ook heel goed. En ik heb gewoon niet altijd tijd om zelf een pasta te maken. Dus zoek er gewoon eentje uit die jou lekker lijkt en gebruikt die rode curry!

curry met kokos en limoen

Voor de curry gebruikte ik ramen noodles, maar je kunt erin doen waar je zin in hebt. Liever rijstnoodles? Dat is ook erg lekker.

Hetzelfde geldt voor de groenten. Ik heb mais, courgette en bosui erin gedaan, want dat had ik allemaal nog in huis. Kies groenten uit die jij lekker vind en doe deze erbij. Paprika zou ook heel goed passen, vooral de puntpaprika’s.

kokoscurry met courgette

Ik kook de noodles altijd in een aparte pan. In veel recepten staat dat je de noodles gewoon bij de saus kunt koken, maar ik vind dat altijd iets minder lekker. Vooral omdat er veel van de saus wordt opgenomen. Natuurlijk wil je dit wel een beetje, maar niet te veel. Ik kook het daarom eerst apart in een pan en doe het daarna nog een minuutje bij de saus.

Ingrediënten & bereidingswijze

curry met kokos

Kokokcurry met groenten en limoen

Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 35 min
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 3 eetlepels rode currypasta
  • 1 theelepel verse gember
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 400 milliliter kokosmelk
  • 1 courgette
  • 200 gram mais
  • halve limoen (sap)
  • zout en peper
  • 200 gram noodles
  • verse koriander

Instructies
 

  • Snijdt de knoflook en ui fijn. Verhit een beetje olie in een pan en fruit de ui en knoflook aan.
  • Verhit ondertussen een pan met water voor de noodles.
  • Voeg de rode currypasta en de verse gember toe aan de ui en knoflook. Meng alles met elkaar en laat even staan. Voeg daarna de kokosmelk en de sojasaus toe. Laat een beetje sudderen op zacht vuur.
  • Snijdt de courgette in blokjes en voeg het samen met de mais toe aan de curry.
  • Kook ondertussen de noodles gaar en voeg ze toe aan de curry.
  • Breng op smaak met limoen, zout en peper. Verdeel over de borden en garneer met verse koriander (of verse peterselie) en nog wat extra limoen.

curry met kokos, limoen en groenten

Berichtnavigatie

Comfort Food: Mexicaans patatje
Snickerdoodles met witte chocolade

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Search

Popular

Oosterse kip met rijst
Krokante aardappelen met rozemarijn en knoflook
Graham crackers vervangen
Alles over Amerikaanse ingrediënten voor het bakken

Newsletter

Good to know

Elke oven werkt anders. De oventijden die genoemd worden in de artikelen zijn richtlijnen. Het zou kunnen dat het gerecht iets korter of iets langer in de oven moet. Zie je ergens eetlepels, theelepels of cups staan? Dan heb ik het altijd over de Amerikaanse maten. Deze zijn namelijk altijd hetzelfde qua inhoud, terwijl lepels etc. onderling veel verschillen.

Disclaimer

Alle inhoud van Volg de kruimels ligt vast onder copyright. Foto’s, artikelen en andere elementen mogen niet zonder toestemming gebruikt worden. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend en Volg de kruimels is niet aansprakelijk voor enige direct of indirecte schade.

Bekijk de disclaimer voor meer informatie.

  • Home
  • Receptenindex
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacy
© 2021 | Volg de kruimels - All rights reserved