Skip to content

Volg de kruimels

  • Home
  • Recepten
    • Zoet
      • Basisrecept (zoet)
      • Brood
      • Cakes
      • Cupcakes & muffins
      • Desserts
      • Dranken
      • IJs
      • Kleine lekkernijen
      • Koekjes
      • Plaatkoek, brownies & repen
      • Taarten
    • Hartig
      • Basisrecepten (hartig)
      • Bijgerechten
      • Borrelhapjes
      • Brood & pizza
      • Hoofdgerechten
      • Hoofdgerechten vegetarisch
      • Hoofdgerechten vlees
      • Kruidenmixen
      • Ontbijt & lunch
      • Sauzen, dips & dressings
      • Sauzen & toppings
      • Soep
      • Tussendoortjes
      • Voorgerechten
      • Feestdagen
        • Sinterklaasrecepten
        • Kerstrecepten
  • Foodtalk
    • Info
      • Tips
      • How to’s
      • Ingrediënten
    • Hotspots
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
    • DIY
  • About
    • Contact
    • Samenwerken?
  • Home
  • Recepten
    • Zoet
      • Basisrecept (zoet)
      • Brood
      • Cakes
      • Cupcakes & muffins
      • Desserts
      • Dranken
      • IJs
      • Kleine lekkernijen
      • Koekjes
      • Plaatkoek, brownies & repen
      • Taarten
    • Hartig
      • Basisrecepten (hartig)
      • Bijgerechten
      • Borrelhapjes
      • Brood & pizza
      • Hoofdgerechten
      • Hoofdgerechten vegetarisch
      • Hoofdgerechten vlees
      • Kruidenmixen
      • Ontbijt & lunch
      • Sauzen, dips & dressings
      • Sauzen & toppings
      • Soep
      • Tussendoortjes
      • Voorgerechten
      • Feestdagen
        • Sinterklaasrecepten
        • Kerstrecepten
  • Foodtalk
    • Info
      • Tips
      • How to’s
      • Ingrediënten
    • Hotspots
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
    • DIY
  • About
    • Contact
    • Samenwerken?
Kokoscake
Cakes

Kokoscake

21 september 20179 oktober 2017 Danella 3 comments

Een nieuwe favoriet, deze kokoscake! Een heerlijke zachte en luchtige cake, met een subtiele kokossmaak. Je kunt er eventueel ook nog wat witte chocolade overheen doen of een glazuurlaagje, maar ik vind hem zo het allerlekkerste. Oké, met een beetje poedersuiker, want dat staat zo mooi op deze vorm.

KOKOSCAKE

Deze cake heb ik gebakken in de bakvorm van m’n zusje. Het is een vorm van Nordic Ware, de Jubilee, en ik vind hem echt prachtig. Hij is wel heel groot, dat is misschien het enige nadeel aan deze vorm, want ik moet altijd wat meer beslag maken om hem helemaal te kunnen vullen. Klein nadeel meer, want meer beslag betekend ook meer cake en dat is weer een voordeel. De ingrediënten van dit recept zijn genoeg voor een normale cakevorm of tulband.

kokoscake

Heb je nou ook zo’n bakvorm en altijd moeite om hem goed in te vetten met boter? Dan heb ik nog een kleine tip voor je. Smelt de boter in de magnetron of in een pannetje en smeer je hele vorm in met behulp van een kwast. Leg de vorm dan op de kop in de koelkast. Zo kan al het overtollige boter er weer uitlopen en de rest wordt weer hard en vormt een mooi laagje over je bakvorm. Dan kan het niet meer misgaan!

In de cake zit kokoscréme santen en daarnaast natuurlijk geraspte kokos. Die kokoscréme santen kun je kopen in de supermarkt en is het niet hetzelfde als kokosboter of -olie. Je vind het bij de internationale producten en het merk is meestal Go-Tan of Dhillon. Deze crème is nog behoorlijk hard en moet je dus eerst opwarmen, voordat je het bij het beslag kunt doen. En zorgt ervoor dat je cake heerlijk zacht wordt en net dat beetje extra kokossmaak.

INGREDIENTENLIJST & ZO MAAK JE HET

tulband

Kokoscake

Recept afdrukken Pin recept

Ingrediënten
  

  • 200 gram roomboter (+ wat extra en op kamertemperatuur)
  • 200 gram kristalsuiker
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 4 eieren
  • 100 gram geraspte kokos
  • 15 gram kokoscrème (gesmolten)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius en vet je bakvorm goed in met wat gesmolten boter.
  • Klop de roomboter met de kristalsuiker luchtig en doe het zelfrijzend bakmeel erbij. Mix één voor één de eieren erbij en mix tot alles gemengd is.
  • Voeg de geraspte kokos en de gesmolten kokoscréme toe en mix opnieuw tot gemengd.
  • Doe het beslag in de bakvorm en bak af in ongeveer 45 minuten tot een uur. De cake is klaar als je er met een prikker in kunt prikken en deze er weer schoon uit komt.

kokoscake

kokoscake


Volg mij ook op Facebook, Instagram en Pinterest! Maak je een gerecht van Volg de kruimels? Dan vind ik het heel leuk om te horen wat je ervan vond. Laat een reactie achter, neem contact met me op of tag me op social media met #volgdekruimels!

Ga voor alle recepten naar de receptenindex!

cakekokos

Related Posts

Yoghurtcake met blauwe bessen en citroen
Yoghurtcake met blauwe bessen en citroen
Witte chocolademousse met kokos
Witte chocolademousse met kokos
Kokosrijst met kip, avocado en granaatappel
Kokosrijst met kip, avocado en granaatappel
Blondies met frambozen en witte chocolade
Blondies met frambozen en witte chocolade

Berichtnavigatie

Focaccia met olijven en tomaat
Stoofvlees met Vlaamse frieten

3 comments

  1. Lianne schreef:
    21 september 2017 om 22:56

    Ahhh, ziet er goed uit! Ik ben dol op kokos. Kokoscake, bounty’s, kokosmakronen kom allemaal mijn kant op. 😀 Toffe vorm ook zeg!

    Beantwoorden
  2. Ida Cnossen schreef:
    19 januari 2018 om 16:12

    Er staat 15 gram kokos santen, moet dat niet 150 gr zijn? 15 gram is wel erg weinig!

    Beantwoorden
    1. Danella schreef:
      23 januari 2018 om 14:50

      Nee, echt 15 gram. Het gaat hier niet om geraspte kokos of ‘gewone’ kokoscrème/olie, maar een hele geconcentreerde kokoscrème, genaamd santen. Je kunt er uiteraard wel wat meer in doen, dan krijg je een sterkere kokossmaak. Ik wilde het graag wat subtiel houden, maar dat is natuurlijk persoonlijke voorkeur!

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Search

Popular

Oosterse kip met rijst
Krokante aardappelen met rozemarijn en knoflook
Frikandellentaart
Peposo - Italiaanse runderstoofpot

Newsletter

Good to know

Elke oven werkt anders. De oventijden die genoemd worden in de artikelen zijn richtlijnen. Het zou kunnen dat het gerecht iets korter of iets langer in de oven moet. Zie je ergens eetlepels, theelepels of cups staan? Dan heb ik het altijd over de Amerikaanse maten. Deze zijn namelijk altijd hetzelfde qua inhoud, terwijl lepels etc. onderling veel verschillen.

Disclaimer

Alle inhoud van Volg de kruimels ligt vast onder copyright. Foto’s, artikelen en andere elementen mogen niet zonder toestemming gebruikt worden. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend en Volg de kruimels is niet aansprakelijk voor enige direct of indirecte schade.

Bekijk de disclaimer voor meer informatie.

  • Home
  • Receptenindex
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacy
© 2021 | Volg de kruimels - All rights reserved