Follow:
Advertorial, Informatief, Tips

Koekjes met je eigen logo of tekst

primus direct ouwels

Ik vind het altijd leuk om met nieuwe dingen aan de slag te gaan en dit keer heb ik wel iets heel leuks: een lekker bros koekje met je eigen logo of tekst! Natuurlijk besloot ik om mijn eigen logo te gebruiken voor de label, maar dit kan van alles zijn (bijv. je naam of de leeftijd van de jarige op een feestje).

JE EIGEN LOGO OF TEKST OP EEN KOEKJE?

Toen ik het doosje van PRIMUS.DIRECT open maakte met mijn eigen ouwels maakte ik wel een klein dansje. Zo leuk om mijn logo te zien in de wetenschap dat ik er later koekjes mee ging maken. Ik was wel heel benieuwd hoe het zou uitpakken, want ik had nog niet eerder gewerkt met eetbaar papier dat mee de oven in ging. Toen de eerste lading koekjes er uitkwamen, kon ik ook bijna niet wachten om te kijken of het goed gegaan was.

label logo koekjes

Het zijn brosse zandkoekjes met kokos geworden. Eigenlijk vind ik simpele koekjes altijd het lekkerste en zandkoekjes maak ik altijd graag. Een beetje variatie met de kokos en natuurlijk mijn ‘eigen label’.

Voor de zandkoekjes meng je 120 gram bloem, 100 gram roomboter, 60 gram suiker en 30 gram kokosrasp. Rol het uit en gebruik een koekjesuitsteker om er rondjes op te maken. Leg de rondjes op een bakplaat, leg de ouwel erbovenop en bak ze in ongeveer 10 minuten gaar in de oven op 160 graden Celsius.

Een ouwel

ouwels primus direct

De eerste keer dat ik hoorde van een ouwel moest ik echt even opzoeken wat het was. Een rondje Google maakte veel duidelijk. Een ouwel is namelijk een andere naam voor eetbaar papier en je ziet ze vaak op brood. Van die kleine witte rondjes met een naam, logo of andere tekst erop. Ze hebben geen smaak en zijn hittebestendig.

De ouwels worden gemaakt van aardappelzetmeel en zijn wit van kleur. En het leuke is dat je de labels niet alleen kunt gebruiken voor brood, maar ook voor andere baksels, zoals koekjes! Hoe leuk is het om koekjes te serveren op een feestje of om weg te geven met je eigen tekst of logo.

Hoe werkt het?

ouwel eetbaar papier

Eigenlijk is het heel simpel. Je maakt gewoon de koekjes waar je zin in hebt en plakt de ouwel op het koekje. Ik plakte hem aan de onderkant, maar op de bovenkant is natuurlijk ook mogelijk. De labels zijn hittebestendig en kunnen dus gewoon meegebakken worden in de oven.

Naast koekjes zijn de ouwels ook geschikt voor het labelen van brood, bovenop een toef botercrème op een cupcake, op nougat of gezonde granola bars.

Natuurlijk zijn de eetbare labels erg geschikt voor bedrijven voor herkenning van hun logo, maar ook als je je eigen kleine bakkerij of iets leuks wilt serveren op een feestje. Klik hier om je eigen Primus ouwel te bestellen! In de handige editor ontwerp je je eigen ouwel.

zandkoekjes logo eetbaar papier

Dit artikel is een samenwerking. Meer informatie.

Share on
Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply