Brownies zijn altijd een goed idee toch? Vooral als je ze gaat combineren met andere lekkere dingen. Maak daarom vooral deze Kinder Chocolate brownies!
Een mix tussen heerlijke smeuïge brownies en Kinderchocolade, dit kan niet beter. Dit is toch wel ultiem comfort food.
Deze Kinder Chocolate brownies
Zitten vol chocolade
Zijn lekker smeuïg
Hebben die ‘chewy’ randjes
Ja, deze brownies met Kinder Bueno en Kinder Chocolade zijn fantastisch. En het beste is nog dat het helemaal niet moeilijk is om ze te maken.
Wat heb je nodig?
Roomboter: gebruik ongezouten roomboter voor deze brownies.
Melkchocolade: ik gebruik altijd gesmolten chocolade om brownies te maken, daar worden ze lekker smeuïg van. Je kunt ook pure chocolade kiezen voor een diepere chocolade-smaak.
Suiker: zowel kristalsuiker als bruine basterdsuiker. De basterdsuiker zorgt voor veel meer smaak en hierdoor wordt je brownie een beetje fudgy.
Eieren: ik gebruik maat M eieren.
Patentbloem en cacaopoeder: maak een mengsel van patentbloem en cacaopoeder, de cacaopoeder zorgt voor meer chocoladesmaak.
Zout: een brownie kan niet zonder zout, echt niet vergeten.
Kinder Bueno: gebruik twee à drie repen, in stukjes gebroken, afhankelijk van de grootte van je bakvorm.
Kinder Chocolade: ik heb tien reepjes in stukjes gebroken en in de brownie gedaan.
Brownies met Kinder Bueno
Brownies vol met Kinder Chocolate en Kinder Bueno: dat past echt perfect.
Eén van de voordelen van het maken van brownies is dat je geen mixer of ander keukenapparaat nodig hebt. Alleen een beslagkom, spatel, bakblik en een oven is al genoeg. Het beslag kun je prima mengen met een spatel, daarvoor hoef je het niet te mixen.
Nog meer recepten:
Halloween brownies met grafstenen
Gezouten karamel brownies
Bon Bon Bloc brownies met kokos
Brownies met walnoten
Je kunt de brownies een paar dagen bewaren in een luchtdichte box. Je kunt de brownies met Kinder Chocolade ook prima invriezen. Het handigste is dan dat je ze alvast in stukjes snijdt en dan gaat invriezen. Wanneer je zin hebt in een stukje brownie, haal je die gewoon uit de vriezer en hoef je niet lang te wachten tot die ontdooit is.
Gek op Nutella? Maak dan ook eens deze brownies met Nutella!
Kinderchocolade brownies
www.volgdekruimels.nlEquipment
- Bakblik
- Oven
Ingrediënten
- 115 gram roomboter (ongezouten)
- 100 gram melkchocolade (in stukjes gehakt)
- 150 gram lichtbruine basterdsuiker
- 100 gram kristalsuiker
- 2 eieren
- 130 gram patentbloem
- 20 gram cacaopoeder
- mespunt zout
- 10 reepjes Kinderchocolade (in stukjes gebroken)
- 2 repen Kinder Bueno (in stukjes gebroken)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet het bakblik in.
- Smelt de boter met de melkchocolade in een pannetje op zacht vuur. Roer af en toe door. Laat een beetje afkoelen.
- Doe de kristalsuiker en de basterdsuiker in een beslagkom en voeg de gesmolten boter en chocolade toe. Roer tot alles gemengd is.
- Voeg vervolgens de eieren toe, één voor één, terwijl je goed blijft roeren.
- Vervolgens voeg je de bloem, het cacaopoeder toe, het zout en de stukjes Kinderchocolade en Kinder Bueno. Roer tot het gemengd is. Giet het beslag in de bakvorm en maak het vlak met een spatel.
- Doe de brownie in de oven en bak het af in ongeveer 35 minuten. De randjes van de brownie zijn dan hard geworden en de binnenkant is nog lekker smeuïg.
- Wacht tot de brownie is afgekoeld voordat je het uit de vorm haalt.