Skip to content
site-logo

Volg de kruimels

| Eat the dream

  • Home
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Zoet
    • Hartig
    • Feestdagen
  • Tips
    • Baktips
    • Kooktips
    • How to’s
    • Ingrediënten
  • Foodtalk
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
  • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken?
  • Home
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Zoet
    • Hartig
    • Feestdagen
  • Tips
    • Baktips
    • Kooktips
    • How to’s
    • Ingrediënten
  • Foodtalk
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
  • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken?
Kinder Bueno tiramisu
Comfort Food

Kinder Bueno tiramisu

27 januari 202327 januari 2023 Leave a comment

Recept om zelf Kinder Bueno tiramisu te maken.

Wie houdt er nou niet van Kinder Bueno? Ik vind het altijd leuk om desserts te maken met Kinderchocolade of – Bueno. En tussendoor natuurlijk heel veel snoepen van de repen.

Direct naar recept

Kinder Bueno tiramisu

Dit dessert ziet er toch heerlijk uit!

De tiramisu met Kinder Bueno maak je in een kwartiertje, maar daarna moet je wel eventjes geduld hebben. De tiramisu moet nog even opstijven in de koelkast, ongeveer twee uur is wel voldoende. De lange vingers worden dan ook wat zachter en nemen de smaken op, waardoor ze nog lekkerder worden.

Waarom maken?

Smaakt precies zoals de Kinder Bueno, maar dan lekker veel.
Leuk en gemakkelijk om te maken, ook met kinderen.
Maak het in kleine glaasjes of in een grote schaal om te scheppen.
Heerlijk romig door de mascarpone en de slagroom.

kinder bueno tiramisu

tiramisu kinder bueno

Tiramisu van Kinder Bueno maken

Het leuke aan deze tiramisu is dat het erg gemakkelijk is om te maken. Het kost je maar een kwartier en daarna wat geduld als het in de koelkast opstijft.

Voor het maken van het dessert heb je een mixer nodig. Of sterke armen om de slagroom op te kloppen met een garde.

Of maak eens deze brownies met Kinder Bueno en Kinderchocolade!

Welke ingrediënten heb je nodig?

Dit heb je nodig om Kinder Bueno tiramisu te maken:

Kinder Bueno: de repen Kinder Bueno doe je bovenop de tiramisu, ik houd één per persoon aan.
Koffie: om de lange vingers in te dippen. Je kunt ook chocolademelk gebruiken.
Mascarpone en slagroom: je mengt de slagroom met de mascarpone voor een heerlijk romig mengsel.
Suiker: je doet een klein beetje suiker in de slagroom om het te zoeten. Je kunt het eventueel minder zoet of zoeter maken als je dat wilt.
Lange vingers of savoiardi: tiramisu bestaat natuurlijk uit laagjes koekjes, de lange vingers of Italiaanse savoiardi, en een mascarponemengsel.
Praliné hazelnootpasta: voor de Kinder Bueno-smaak.

uno penotti hazelnootpasta

Voor deze Kinder Bueno tiramisu heb ik praliné hazelnootpasta van Uno Penotti gebruikt. Dit is precies zoals de vulling van Kinder Bueno’s!

Je kunt de praliné hazelnootpasta van Uno Penotti kopen bij de Jumbo. Als alternatief kun je ook Nutella of een andere hazelnootpasta gebruiken

Kinder Bueno dessert

Heb je nog tips?

Mijn tips voor Kinder Bueno tiramisu:

In plaats van koffie, kun je ook chocolademelk gebruik om de lange vingers in te dippen.
Ik gebruik het liefste savoiardi (een soort Italiaanse lange vingers), maar die zijn niet gemakkelijk verkrijgbaar. In plaats daarvan kun je ook lange vingers gebruiken.
Mix de mascarpone niet met een mixer, dan wordt het namelijk te vloeibaar en stijft het niet meer goed op in de koelkast.

Of maak eens één van deze recepten voor tiramisu:

Klassieke tiramisu
Tiramisu met pistache
Tiramisu in glaasjes (zonder alcohol en ei)

Hoe bewaar je het Kinder Bueno dessert?

Bewaar de tiramisu altijd in de koelkast, afgedekt met vershoudfolie of een duurzame variant.. De tiramisu met Kinder Bueno blijft een paar dagen goed in de koelkast, ongeveer twee tot drie dagen.

Hier lees je meer over het bewaren van tiramisu.

tiramisu van kinder bueno

Kinder Bueno tiramisu

www.volgdekruimels.nl
Eenvoudig recept om zelf tiramisu te maken met Kinder Bueno.
4.91 van 10 stemmen
Recept afdrukken Pin recept
Je scherm blijft aan!
Voorbereiding 5 min
Bereiding 10 min
Wachttijd 2 uur
Totaal 2 uur 15 min
HOEVEELHEID: 4 porties

Equipment

  • 2 beslagkommen
  • Mixer
  • Glaasjes of grote schaal

Ingrediënten
  

  • 200 ml koffie
  • 250 ml slagroom
  • 50 gram fijne kristalsuiker
  • 250 gram mascarpone
  • 100 gram praliné hazelnootpasta (of gewone hazelnootpasta)
  • 150 gram lange vingers of savoiardi
  • 4 repen Kinder Bueno

Instructies
 

  • Zet de koffie en laat even afkoelen.
  • Klop de slagroom met de suiker stijf.
  • Doe in een andere beslagkom de mascarpone en praliné hazelnootpasta. Gebruik een spatel om te mengen en om de mascarpone een beetje los te kloppen. Doe dit niet met een mixer, want dan wordt de mascarpone snel te vloeibaar.
  • Voeg de helft van de slagroom toe en spatel even door. Herhaal vervolgens met de andere helft van de slagroom en spatel het mengsel door tot goed gemengd.
  • Dip de lange vingers of de Italiaanse savoiardi in de koffie en leg in een schaal of in de glaasjes. Doe de helft van het mascarponemengsel op de lange vingers (kan met een lepel of met een spuitzak). Dip opnieuw lange vingers in de koffie, leg deze boven op de laag mascarpone. Doe vervolgens de andere helft van het mascarponemengsel over de lange vingers.
  • Breek de repen Kinder Bueno in stukjes en leg ze bovenop. Je kunt eventueel nog een beetje hazelnootpasta warm maken en eroverheen gieten (een eetlepel is genoeg).
  • Laat nog even opstijven in de koelkast en je dessert is klaar!
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten!

Naar de receptenindex!

Related Posts

Ultieme chocolate chip cookies recept
Ultieme chocolate chip cookies recept
Gevulde eieren maken (klassiek)
Gevulde eieren maken (klassiek)
Fudge met rozenwater
Fudge met rozenwater
Oreo brownies
Oreo brownies

Berichtnavigatie

Stoofvlees met bier
Pittige komkommer met crispy chili

Geef een reactie! Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Search

Popular

Gestoomde bao buns
Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus
Oosterse kip met rijst
Frikandellentaart
Graham crackers vervangen
Krokante aardappelen met rozemarijn en knoflook

Newsletter

Good to know

Elke oven werkt anders. De oventijden die genoemd worden in de artikelen zijn richtlijnen. Het zou kunnen dat het gerecht iets korter of iets langer in de oven moet. Zie je ergens eetlepels, theelepels of cups staan? Dan heb ik het altijd over de Amerikaanse maten. Deze zijn namelijk altijd hetzelfde qua inhoud, terwijl lepels etc. onderling veel verschillen.

Disclaimer

Alle inhoud van Volg de kruimels ligt vast onder copyright. Foto’s, artikelen en andere elementen mogen niet zonder toestemming gebruikt worden. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend en Volg de kruimels is niet aansprakelijk voor enige direct of indirecte schade.

Bekijk de disclaimer voor meer informatie.

  • Home
  • Receptenindex
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacy
  • Sitemap
© 2023 | Volg de kruimels - All rights reserved