Een gezond, snel en budgetvriendelijk recept vandaag, namelijk die voor een kerrie- kokossoep. Heerlijk met een broodje en een simpele salade en je kunt het zowel voor lunch als ‘s avonds eten.
KERRIE- KOKOSSOEP
De laatste tijd vind ik het heerlijk om zelf soep te maken. Het is zo lekker makkelijk, alles kan in (bijna) één pan en vaak kost het ook nog eens weinig tijd om te maken. En als je geen vaatwasser hebt, zoals ik, dan is het toch ook wel heel fijn dat je maar één pan hoeft te gebruiken. Bij ons in huis is er constant een vacature voor een afwasser, dus gerechten waarbij je niet het hele aanrecht vol hebt staan met afwas, zijn altijd heel erg welkom.
In de soep zitten eiernoedels, kip, koriander (kun je vervangen met peterselie),peulen en natuurlijk veel kokosmelk. Je maakt de soep extra lekker met een beetje seroendeng. Dat zijn geroosterde geraspte kokos, stukjes pinda’s en nog wat kruiden en specerijen. Dat geeft het net dat beetje extra smaak. Je kunt seroendeng kopen in de supermarkt en het staat meestal bij de internationale keuken. Nog een lichte salade erbij, misschien wat brood, en je bent helemaal klaar.
Deze kerrie- kokossoep is snel gemaakt en je kunt er ook heel gemakkelijk mee variëren. Vervang de kip door gamba’s of, voor een veganistische soep, door stukjes courgette. Heb je een pinda-allergie, sla dan de seroendeng over, maar vervang dat met wat geroosterde geraspte kokos.
INGREDIENTEN & ZO MAAK JE HET

Kerrie- kokossoep
Ingrediënten
- 300 gram kip
- 1 centimeter verse gember
- 2 tenen knoflook
- theelepels kerriepoeder
- theelepel gemalen koriander
- theelepel gemalen komijn
- 400 milliliter kokosmelk
- 800 liter groentebouillon
- 300 gram peulen
- zout en peper
- 250 gram eiernoedels
- bosje verse koriander
- 4 eetlepels seroendeng
Instructies
- Snijdt de kip in kleine stukjes, snijdt de knoflook fijn en rasp de gember.
- Verhit een beetje olie in een pan en bak de knoflook, gember en kip kort aan met de kerrie, gemalen koriander en komijn.
- Voeg de kokosmelk en de groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat het zachtjes koken, tot de kip gaar is en de soep iets is ingedikt.
- Snijdt de peulen in reepjes en doe ze bij de soep, laat het een paar minuten meekoken.
- Breng ondertussen een pan met ruim water aan de kook en kook de eiernoodles volgens gebruiksaanwijzing gaar.
- Breng de soep op smaak met zout en peper.
- Verdeel de soep over de kommen, voeg de mie toe en maak het af met wat verse koriander (of peterselie) en seroendeng.
Volg mij ook op Facebook, Instagram en Pinterest! Maak je een gerecht van Volg de kruimels? Dan vind ik het heel leuk om te horen wat je ervan vond. Laat een reactie achter, neem contact met me op of tag me op social media met #volgdekruimels!
Ga voor alle recepten naar de receptenindex!
Ziet er heerlijk uit maar ben niet zo dol op kerrie 🙁
Dan zou ik dit soepje even overslaan haha 😉
Wat een zonnig ogend soepje is dat zeg! Ik maak op dit moment vooral vaak tomatensoep ‘from scratch’.
Ahh tomatensoep helemaal zelf maken is ook zo lekker.
Heerlijk recept. Ik hou hier echt van. . .
Ik ook!
Wauw, wat een flashy kleurtje zeg! Dat ziet er een heerlijk soepje uit!
Ja, lekker geel geworden door de kerrie haha
Oh wauw dat lijkt me lekker zeg! En wat een mooie foto’s heb je erbij gemaakt!
Kerrie kokossoep. Wauw, dat ziet er goed uit. Ik maak deze binnenkort, maar dan zonder kip. Tnx!!
Lijkt me heerlijk! Al lust ik geen koriander, dus gebruik daar dan wel peterselie voor.