Follow:
Dranken, Recepten, Zoet

IJsthee voor de zomerse dagen

recept ijsthee

Een basisrecept die ook weer niet mag ontbreken op mijn blog, want ik maak heel graag en vaak ijsthee en dan vooral in de zomer. Een groot glas koude ijsthee op een warme dag, echt heerlijk.

recept ijsthee

IJSTHEE

Ik kreeg van Celestial Seasonings een pakketje met de nieuwste theesoorten en wist meteen dat ik hier ijsthee van wilde maken. Ik koos voor de Bio Infusion Organic Ginger & Turmeric in combinatie met zwarte thee. Gember en kurkuma is niet alleen heel verwarmend, maar ook nog goed voor je gezondheid. Samen met de zwarte thee vind ik het echt een heerlijke combinatie. Maar je kunt het helemaal naar eigen smaak maken natuurlijk!

Wil je een hele sterke theesmaak, doe er dan een extra theezakje bij. Langer laten trekken heeft geen zin en komt de smaak niet ten goede. En hierbij geldt ook: hoe donkerder de thee, hoe sterker de smaak is. Zwarte thee is veel sterker dan groene thee, dus ook handig om hier rekening mee te houden. Het is belangrijk dat je de thee niet te lang laat trekken, want dan wordt het bitter.

De thee kun je niet heel lang bewaren in de koelkast, maar een dag tot twee dagen helaas. Gelukkig is het helemaal niet veel werk en kun je zo weer een nieuwe voorraad maken.

Nog een paar tips voor het maken van ijsthee:

 • Zorg ervoor dat het water niet meer kokend heet is als je groene thee gebruikt, dan verbrand de thee en krijg je een bittere smaak.
 • Voeg de suiker toe aan het hete water en roer tot alles is opgelost. Voeg geen suiker meer toe aan de koude ijsthee, want dit zal niet goed oplossen. Mocht je de suiker nou zijn vergeten. Los het dan op in een beetje heet water en voeg dit weer toe aan de ijsthee.
 • Bewaar je thee in een glazen fles, niet in plastic. Plastic is poreus en neemt de smaak en kleur van de ijsthee over en hierdoor kan het verkleuren.

INGREDIENTEN & ZO MAAK JE HET

IJsthee voor de zomerse dagen

Aantal 1 liter

Ingrediënten

 • 1 liter water
 • 1,5 eetlepels suiker (honing kan ook)
 • 3 zakjes thee (eigen keuze)
 • citroensap
 • munt

Bereidingswijze

 1. Kook een halve liter water, voeg de suiker toe en laat even afkoelen. Doe dan de zakjes thee erin en laat 30 minuten trekken.
 2. Haal de zakjes thee eruit en vul het aan met koud water. Voeg de citroensap en munt naar smaak toe.
 3. Zet de ijsthee in de koelkast, laat het even staan zodat alle smaken met elkaar mengen en de munt kan intrekken.

recept ijsthee munt citroen

ijsthee

Dit recept bevat producten die ik heb ontvangen. Meer informatie.


Volg mij ook op FacebookInstagram en Pinterest! Maak je een gerecht van Volg de kruimels? Dan vind ik het heel leuk om te horen wat je ervan vond. Laat een reactie achter, neem contact met me op of tag me op social media met #volgdekruimels!

Ga voor meer recepten naar de receptenindex!

Share on
Previous Post Next Post

3 Comments

 • Reply Loes

  Dit is echt super makkelijk en lekker zo te lezen! Ik ga dit zeker eens maken.

  12 juli 2017 at 10:51
 • Reply nicole

  Ik drink eigenlijk nooit ijsthee. Ook omdat ik ooit las dat je nog beter cola kan drinken. Maar die van jou ziet er heerlijk uit. En goede tip van dat kokende water en groene thee. Dat wist ik niet!

  16 juli 2017 at 12:15
 • Reply Zina helping Dog

  Super! Als echte Ice tea fan is dit de blog die ik zocht. We zullen dit zeker eens proberen. Ziet er zeer lekker uit.

  16 juli 2017 at 13:01
 • Leave a Reply