Follow:
Foodtalk, Hotspots

Hotspot: Meneer Frits in Eindhoven

meneer frits eindhoven lunchkaart

Het eerste hotspot-artikel! Afgelopen weekend was ik in Eindhoven en met het prachtige weer, was lunchen op een terras wel heel aantrekkelijk. We kwamen uiteindelijk uit bij Meneer Frits, want daar kwam net een tafeltje vrij en daar waren we heel erg blij mee, want wat hebben we heerlijk gegeten!

terras meneer frits eindhoven

Hallo zon!

Ik was het hele weekend in Eindhoven voor de Nederlandse kampioenschappen van color guard, mijn mooie en leuke sport! Nadat ik en mijn team ‘s ochtends hadden opgetreden en onze show aan het publiek en de jury hadden laten zien, waren we de rest van de middag vrij. Met het mooie weer besloten we om te winkelen in Eindhoven en daarna een late lunch te nemen. Het winkelen duurde niet zo lang, maar het zoeken naar een leeg tafeltje op één van de vele terrasjes wel. Wat was het druk! Logisch natuurlijk, met het prachtige weer.

MENEER FRITS

meneer frits eindhoven lunchkaart

Uiteindelijk konden we een tafeltje veroveren bij Meneer Frits en toen we de lunchkaart zagen, wisten we al dat we hier helemaal goed zaten. Ik kon echt niet kiezen wat ik wilde eten en ik was dan ook heel blij dat ik kon delen met Jeanine. Elk de helft van een broodje pulled pork en een club sandwich, mjamm! Verder werd er nog gekozen voor een broodje Meneer Frits, met zalm, een broodje gezond en nog een keer de club sandwich.

meneer frits eindhoven club sandwich

De club sandwich! Super lekker wit brood, heel zacht en in dikke plakken gesneden. Ertussen zat warme kip met een pesto marinade, komkommer, tomaat, kaas, sla, krokant uitgebakken spek en een romige truffelmayonaise. De kip was goed gebakken, niet te droog en nog een beetje warm. De combinatie met de spek was ontzettend lekker, dat maakte het voor mij helemaal af. Er mocht nog wel iets meer truffelmayonaise op, maar alleen omdat ik die ook zo lekker vond. Ik val een beetje in herhaling merk ik, maar echt een lekker (haha) broodje!

meneer frits eindhoven broodje pulled pork

De club sandwich vond ik al heerlijk, maar het broodje met pulled pork was mijn absolute favoriet. Op dik gesneden bruin meergranenbrood, lag lekker veel warme pulled pork in een barbecue-saus. Ik ben niet altijd gek op barbecue-saus, vaak vind ik het veel te overheersend, maar dat was nu helemaal niet het geval. Het maakte het vlees sappig en malser. Daarnaast zaten er nog bosuitjes op en paprika, die eerst gegrild en ontveld was. Verder lag er nog de “verplichte” sla op het bord, maar dat kon me niet zoveel interesseren eigenlijk.

meneer frits eindhoven broodje meneer frits met zalm

En Rolanda nam het broodje Meneer Frits. Een wit broodje (dezelfde als de club sandwich) met gerookte zalm, rode ui, komkommer, sla, een gekookt eitje en peper crème. Ook dit broodje was weer rijkelijk belegd! Ik houd niet zoveel van zalm, dus ben geen echte kenner, maar Rolanda is er gek op en die vond dit broodje ook weer heel erg lekker. Veel zalm en een goede balans met alle ingrediënten. Al mocht er volgens mij wel wat meer peper crème op.

Daarnaast namen we nog een portje patat erbij, al wordt dit geloof ik in Brabant friet genoemd. Dit waren dikke Vlaamse frieten met de schil er nog op en uiteraard hadden we daar nog wat mayonaise bij. De patat/friet mocht nog wel iets langer gebakken worden, maar was verder helemaal prima. Het was echt vreselijk druk, dus misschien dat het daar aan lag (al is dat natuurlijk niet echt een excuus). De bediening was niet super snel, maar hij stond dan ook helemaal alleen op een groot terras. Op een gegeven moment zagen we zelfs de koks het eten rondbrengen, dus ik denk dat daar een klein foutje in de planning was gemaakt. Verder was de bediening wel goed, heel vriendelijk. Prijzen vonden we ook prima, zeker niet te duur.

Volgend jaar hebben we weer de Nederlandse kampioenschappen in Eindhoven, ik denk dat we alvast een tafeltje gaan reserveren!


Adres:

Heuvel Galerie 140
5611 DK  Eindhoven

Share on
Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply