Follow:
Hartig, Kruidenmix, Recepten

Homemade pumpkin spice mix

pumpkin spice mix

Het is weer herfst! En de herfst vind ik een prachtig seizoen. De vallende bladeren, al die mooie kleuren in de natuur, regenbuien en guur weer, chocolademelk met slagroom en natuurlijk pompoen! In veel Amerikaanse recepten zie je pumpkin spice mix staan en deze specerijenmix kun je niet kopen in Nederland, maar natuurlijk kun je hem wel zelf maken en dat is ontzettend makkelijk.

PUMPKIN SPICE MIX

Pumpkin spice mix kun je voor heel veel dingen gebruiken en ik gebruik de specerijenmix het liefste in de herfst en de winter. Het geeft je zo’n heerlijk warm gevoel. Buiten donker, binnen lekker warm, met de kaarsjes aan en dan iets lekkers met deze mix. Mmm, ik kan niet wachten.

Je kunt er bijvoorbeeld de beroemde Pumpkin Spice Latte van Starbucks mee maken, maar het is ook heel lekker in koekjes, cake, taarten, truffels, cheesecake en nog veel meer.

pumpkin spice mix specerijen

De spice mix bestaat uit vijf specerijen: kaneel, nootmuskaat, gember, kruidnagel en piment (ook wel allspice genoemd). Ik had nog hele kruidnagel en piment en heb deze zelf fijngemalen, maar je kunt ze ook in poedervorm kopen in de supermarkt of toko.

Geen zin, geen tijd, niet alles in huis en nog veel meer

Heb je nou geen tijd, niet alles in huis of helemaal geen zin om zo’n specerijenmix zelf te gaan maken, dan kun je ook de kruiden voor Koek & Speculaas gebruiken. In deze mix zit ook nog vaak kardemom, koriander en sinaasappelschil, dus het is niet helemaal hetzelfde, maar het komt wel dicht in de buurt.

pumpkin spice mix specerijen

INGREDIENTEN & ZO MAAK JE HET

Homemade pumpkin spice mix

Aantal 2 eetlepels

Ingrediënten

 • 1 eetlepel kaneel (gemalen)
 • 1 theelepel gember (gemalen)
 • 1 theelepel nootmuskaat (gemalen)
 • 1/2 + 1/4 theelepel kruidnagel (gemalen)
 • 1/2 + 1/4 theelepel piment (gemalen)

Bereidingswijze

 1. Meng alle kruiden door elkaar en bewaar in een zakje (die dicht kan) of een potje. 

pumpkin spice mix specerijen


Volg mij ook op FacebookInstagram en Pinterest! Maak je een gerecht van Volg de kruimels? Dan vind ik het heel leuk om te horen wat je ervan vond. Laat een reactie achter, neem contact met me op of tag me op social media met #volgdekruimels!

Ga voor alle recepten naar de receptenindex!

Share on
Previous Post Next Post

1 Comment

 • Reply nicole

  Alleen de kleuren van de kruiden vind ik al helemaal mooi : )

  22 oktober 2017 at 09:25
 • Leave a Reply