Follow:
Foodtalk

Heel Holland Bakt!

Heel holland bakt

Wie heeft nog meer de finale van Heel Holland Bakt gisteren gekeken? Vorige week keken er al drie miljoen (!!!!!) mensen naar de halve finale en ik denk dat de finale nog veel meer mensen heeft getrokken. Ik keek in ieder geval ook en vond het weer super!

LET OP SPOILERS!

Lees niet verder, als je nog niet wilt weten wie er dit jaar heeft gewonnen.

HEEL HOLLAND BAKT

Elk jaar heb ik ontzettend veel respect voor alle deelnemers die hieraan meedoen. Dat ze goed kunnen bakken, dat staat wel vast, al moeten ze dat soms wel onder moeilijke omstandigheden doen. Want die verrekte tent maakt het de deelnemers soms heel erg lastig. Wat dacht je van de wind en al die regen? Ik vroeg me toen wel steeds af waarom ze die flappen aan de zijkant niet gewoon even dichtdeden, maar goed, dat zal wel iets te maken hebben met kijkcijfers, leuke grapjes en mooie shots van verhitte kandidaten.

De winnaar van 2017 is Hans en dat was van mijn favoriet vanaf de eerste aflevering. Heel consistent in de opdrachten, creatief en een leuke deelnemer. Hij heeft nu zijn eigen website gelanceerd (klik hier) en is bezig met een bakboek. Ik hoop dat er veel recepten in komen te staan met chocolade, dat zou ik heel erg leuk vinden.

De opdrachten vond ik dit jaar erg leuk, al heb ik liever wat concretere thema’s dan ‘Moeilijk’. Daar kon ik niet zoveel mee. Ik ben meer van de ‘brood-‘, ‘koekjes-‘ en ‘custard’-achtige afleveringen. De leukste afleveringen vind ik altijd als ze brood moeten bakken, zulke lekkere creaties komen daar altijd uit en als er mooie taarten gemaakt moeten worden. Heerlijk! Heel Holland Bakt moet je daarom alleen al met een stukje taart of iets lekkers gaan eten, want trek krijg ik er altijd van.

heel holland bakt de finale

Nu alvast aanmelden voor volgend jaar?

Wil jij meedoen aan Heel Holland Bakt 2018? Dan kun je je nu al opgeven via deze link!

Vorig jaar wilde ik mij ook aanmelden en toen ik alles had ingevuld, en het zijn nogal wat vragen, en eindelijk de moed bij elkaar had geraapt om me ook daadwerkelijk aan te melden, was de termijn verstreken! Zo dom, dus laat jou niet hetzelfde gebeuren en meld je aan voor 31 maart 2018. Ik ga me in ieder geval ook aanmelden, op tijd dit keer, en ben heel benieuwd!

En ik begin nu alvast met het oefenen op soesjesbeslag, verschillende broodsoorten en temperen van chocolade. Want dat weet iedereen, dat komt zeker een keertje terug!


Volg mij ook op FacebookInstagram en Pinterest! Maak je een gerecht van Volg de kruimels? Dan vind ik het heel leuk om te horen wat je ervan vond. Laat een reactie achter, neem contact met me op of tag me op social media met #volgdekruimels!

Ga voor alle recepten naar de receptenindex!

Share on
Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Debbie Bodewes

  Leuk seizoen was het he? Vele malen beter dan vorig jaar! Ik ga me ook weer aanmelden, hopelijk is 3 x scheepsrecht…. succes!

  23 oktober 2017 at 06:31
  • Reply Danella

   Wat leuk dat je je ook gaat aanmelden! Ik hoop ook dat je dit keer door bent!

   23 oktober 2017 at 12:56
 • Reply annemieke

  vind het heerlijk om naar te kijken en respect voor degene die mee doen of gaan mee doen.

  23 oktober 2017 at 17:15
 • Reply Lianne

  Leuk dat je, jezelf op gaat geven. Ik vind het heel tof dat Hans heeft gewonnen. Ik vind hem echt goed en zo netjes en gestructureerd en én lekker veel chocolade. ♥

  23 oktober 2017 at 23:01
 • Leave a Reply