Mmmjam, Hasselback potatoes. Dit gerecht komt oorspronkelijk uit Zweden en is een echt pinterest-perfect bijgerecht. Naast dat het er heel mooi uit ziet, is het ook nog eens erg lekker en heel gemakkelijk om te maken.
HASSELBACK POTATOES
Deze knapperige Hasselback potatoes maak ik af en toe, maar elke keer als ik ze maak, vraag ik me af waarom ik dat niet vaker doe. Een paar jaar geleden werd dit gerecht heel populair en dat heeft goede redenen. Ze zijn gemakkelijk te maken, kost weinig tijd en, het belangrijkste natuurlijk, ze zijn heel erg lekker. Beetje knapperig, nog wat zacht aan de binnenkant en je hebt eindeloze variatiemogelijkheden.
Ik heb dit keer knoflookboter gebruikt, maar het is ook erg lekker om rozemarijn te gebruiken of andere kruiden en je kunt er ook nog wat kaas op laten smelten (doe dit dan tegen het einde van de baktijd en dan nog een paar minuten in de oven om te laten smelten).
INGREDIENTEN
HASSELBACK POTATOES
www.volgdekruimels.nlIngrediënten
- 4 aardappelen (groot)
- 50 gram roomboter
- 1 teen knoflook
- 1/4 theelepel peper
- 1/4 theelepel paprikapoeder (gerookt)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180ºC.
- Was de aardappel goed en haal eventuele plekjes weg.
- Leg de aardappel tussen twee spatels, pollepels of eetstokjes (iets in ieder geval), dit helpt je om de aardappel niet helemaal door te snijden.
- Snijdt met een scherp en dun mes dunne plakjes. Zorg ervoor dat je de aardappel niet helemaal doorsnijdt, de onderkant moet aan elkaar vast blijven. Houdt de aardappel bij elkaar door aan weerszijden hem aan te drukken.
- Spoel de aardappel nog één keer af onder de kraan.
- Smelt de boter met een teen knoflook en de peper en paprikapoeder. Leg de aardappel op een rooster en smeer ze in met de gesmolten boter.
- Doe ze vervolgens in de oven voor 40 minuten. Smeer ze tussendoor nog twee keer in met de gesmolten boter.
- De Hasselback potatoes zijn klaar als ze knapperig en goudbruin zijn en wanneer de plakjes een beetje uit elkaar zijn gaan staan.
- Breng ze nog verder op smaak met peper en zeezout en je bent klaar!
Ziet er heel lekker uit! Wat voor kaas gebruik je meestal met deze aardappels?
Ik vind zelf Parmazaanse kaas of gruyère erg lekker!
Ahh sinds een tijdje ben ik bezig met koolhydraatarm eten en nu zie ik deze heerlijke aardappels. Ze zien er zo goed uit!
Haha, je komt altijd de lekkerste dingen tegen, op het moment dat je ze eigenlijk niet meer ‘mag’ hè!