Skip to content
site-logo

Volg de kruimels

| Eat the dream

  • Home
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Zoet
    • Hartig
    • Feestdagen
  • Tips
    • Baktips
    • Kooktips
    • How to’s
    • Ingrediënten
  • Foodtalk
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
  • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken?
  • Home
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Zoet
    • Hartig
    • Feestdagen
  • Tips
    • Baktips
    • Kooktips
    • How to’s
    • Ingrediënten
  • Foodtalk
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
  • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken?
Graham crackers vervangen
Bak- & kooktips

Graham crackers vervangen

15 augustus 202020 november 2022 1 comment

Ben je ook gek op bakken? Dan ben je dit ingrediënt vast wel eens tegengekomen in recepten: graham crackers.


Dit Amerikaanse ingrediënt is (helaas) niet te verkrijgen in Nederland, maar waar kun je het dan mee vervangen? In dit artikel vertel ik je meer over graham crackers vervangen, de mogelijkheden en het resultaat.

Graham crackers vervangen

Een aantal Amerikaanse ingrediënten om mee te bakken die niet goed of helemaal niet verkrijgbaar zijn in Nederland. Graham crackers is hier helaas één van.

Wat zijn graham crackers?

Wanneer je Amerikaanse recepten gaat gebruiken, dan kom je graham crackers ongetwijfeld ook tegen. Het is een plat en rechthoekig biscuitje of cracker dat gemaakt wordt van volkoren bloem dat is gezoet met honing.

Graham crackers worden veel gebruikt in desserts en zoete baksels. Je komt ze vaak tegen als ingrediënt voor de bodems van cheesecakes en andere taarten. Eén van de voordelen van graham crackers is dat ze knapperig blijven en niet veel vocht opnemen. Daarnaast zijn ze neutraal van smaak. Ideaal dus!

Hoe kun je graham crackers vervangen?

Ze lijken qua uiterlijk wel een beetje op knäckebröd, maar daar wil je ze natuurlijk niet mee vervangen. Gebruik in plaats daarvan digestive koekjes. Deze komen het meest dichtbij in de buurt.

Je hebt de keuze tussen standaard digestive biscuits en volkoren. Ik gebruik meestal de volkoren, maar de standaard biscuits werken ook prima. Voor de knapperigheid zou je er nog een beetje kristalsuiker doorheen kunnen doen, maar daar wordt het wel weer wat zoeter van.

We gebruiken in Nederland ook vaak bastognekoeken voor de bodem van taarten. Lekker, maar lijken echt niet op graham crackers. Daarnaast past de, best wel aanwezige, smaak ook niet altijd goed bij alle soorten taarten. Bekijk dus goed van tevoren of de smaak van bastognekoeken bij de rest van je smaken past.

Een ander alternatief voor graham crackers is om zandkoekjes of spritsen te gebruiken voor de bodem van een cheesecake. Iets boteriger dan digestives en bastogne, dus pas op met het toevoegen van gesmolten boter.

graham crackers vervangen

Graham crackers kopen?

Op dit moment is het nog niet mogelijk om graham crackers te kopen in Nederland of in België.

Misschien dat je het zou kunnen laten importeren, maar dan moet je rekening houden met hoge kosten. Je kunt dan waarschijnlijk beter een alternatief zoeken.

Af en toe stuur ik een mailtje naar de grote gele en blauwe supermarkt in Nederland, maar tot nu toe nog zonder resultaat.

Op zoek naar een alternatief? Misschien dat één van de volgende oplossingen geschikt is voor jouw baksel:

Digestive koekjes bij de AH
Volkoren digestive biscuits bij de AH
Bastognekoeken bij de Jumbo

Klik hier voor nog meer informatie over ingrediënten of handige bak- en kooktips!

graham crackersingrediënt

Related Posts

Tips voor brownies: top 8!
Tips voor brownies: top 8!
Wat is zwarte knoflook?
Wat is zwarte knoflook?
Brownies bewaren
Brownies bewaren
Wat zijn savoiardi?
Wat zijn savoiardi?

Berichtnavigatie

Acht baktips
Ingrediënt: Gerookte knoflook

One comment

  1. Mira schreef:
    26 april 2021 om 10:36

    Als ik best ogen koekjes wil gebruiken, heb een Amerikaans recept. Hoeveel boter moet ik bij de koekjes doen?

    Beantwoorden

Geef een reactie! Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Search

Popular

Gestoomde bao buns
Kinder Bueno tiramisu
Oosterse kip met rijst
Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus
Kruimeldeeg recept (basisrecept)
Graham crackers vervangen

Newsletter

Good to know

Elke oven werkt anders. De oventijden die genoemd worden in de artikelen zijn richtlijnen. Het zou kunnen dat het gerecht iets korter of iets langer in de oven moet. Zie je ergens eetlepels, theelepels of cups staan? Dan heb ik het altijd over de Amerikaanse maten. Deze zijn namelijk altijd hetzelfde qua inhoud, terwijl lepels etc. onderling veel verschillen.

Disclaimer

Alle inhoud van Volg de kruimels ligt vast onder copyright. Foto’s, artikelen en andere elementen mogen niet zonder toestemming gebruikt worden. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend en Volg de kruimels is niet aansprakelijk voor enige direct of indirecte schade.

Bekijk de disclaimer voor meer informatie.

  • Home
  • Receptenindex
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacy
  • Sitemap
© 2023 | Volg de kruimels - All rights reserved