Follow:
Informatief, Ingrediënten, Tips

Graham crackers vervangen

graham crackers vervangen

Ben je ook gek op bakken? Dan ben je dit ingrediënt vast wel eens tegengekomen in recepten: graham crackers. Dit Amerikaanse ingrediënt is (helaas) niet te verkrijgen in Nederland, maar waar kun je het dan mee vervangen? In dit artikel vertel ik je meer over graham crackers vervangen, de mogelijkheden en het resultaat.

Graham crackers vervangen

Er zijn een aantal Amerikaanse ingrediënte om mee te bakken die niet goed of helemaal niet verkrijgbaar zijn in Nederland. Ik vind het ontzettend irritant dat dit ingrediënt niet te koop is in Nederland, want het wordt zoveel gebruikt in Amerikaanse recepten.

Een perfecte vervanging is er niet. Ik heb daarom ook de goede hoop dat het ooit goed verkrijgbaar is hier, maar tot die tijd zijn er wel verschillende mogelijkheden om ze te vervangen. Overigens stuur ik af en toe een mailtje of tweet naar de grote blauwe en gele supermarkt met de vraag of het in het assortiment opgenomen kan worden, maar verder dan het standaard antwoord ‘we gaan kijken’ ben ik nog niet gekomen.

Waarmee kun je graham crackers vervangen?

Maar waarom moet je de graham crackers dan vervangen? Misschien moet ik dan eerst wat meer vertellen over dit koekje. Het is een plat (rechthoekig) biscuitje of cracker gemaakt van volkoren bloem en gezoet met honing. De biscuitjes worden voor veel baksels gebruikt, maar vooral voor bodems van bijvoorbeeld een cheesecake. Ze blijven namelijk knapperig, nemen niet veel vocht op en dat is ideaal voor zo’n taart.

Graham crackers lijken een beetje op knackebrod, maar daar wil je ze niet mee vervangen. Gebruik in plaats daarvan digestive koekjes. Deze komen het meest dichtbij in de buurt. Je kunt kiezen uit de standaard digstive biscuits of volkoren. Een beetje kristalsuiker door de bodem van een cheesecake helpt voor de knapperigheid, maar pas op dat het niet te zoet wordt.

In Nederland gebruiken we ook vaak bastogne-koeken als bodem. Lekker, maar lijken niet op graham crackers. Ze hebben een best wel aanwezige smaak en passen niet altijd. Bekijk daarom goed het recept wat je gaat gebruiken of de smaak van bastogne er wel bij past.

Share on
Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply