Follow:
Dranken, Recepten, Zoet

Golden milk – Kurkuma latte

golden milk kurkuma latté

Met dit koude weer vind ik het altijd zo lekker om ‘s avonds een beker met warme melk te drinken. Chocolademelk, beetje anijs erdoorheen of deze golden milk. Een kurkuma latte wordt het ook wel genoemd. Naast het mooie gele kleurtje, is kurkuma ook nog eens heel goed voor je en geeft het een heerlijke smaak.

GOLDEN MILK – KURKUMA LATTE

Golden milk zou volgens de Ayurveda een heilzaam drankje zijn door de kurkuma en allerlei gezondheidsvoordelen hebben. Nu ben ik zelf niet heel spiritueel aangelegd, sorry, en denk ik dus ook niet dat we direct gezonder worden van dit drankje. Maar dat betekend niet dat ik een kurkuma latté niet lekker vind natuurlijk!

Kurkuma, of koenjit, is een specerij die gemaakt wordt van de wortel van de Curcuma-longa-plant. Je kunt het vers kopen en dan rasp je de wortel, maar meestal koop je het in poedervorm. Het geeft niet alleen veel smaak aan je gerecht, maar zorgt ook voor de prachtige gele kleur in bijvoorbeeld een curry. Kurkuma wordt overigens ook gebruikt als natuurlijke kleurstof. Dus wees wel voorzichtig met je kleding als je het gebruikt, voordat je gele vlekken in je kleding hebt die er niet meer goed uitgaan.

golden milk kurkuma latté

De kurkuma zorgt dus voor het prachtige gouden kleurtje, maar het geeft ook veel smaak af. Ik maak het dan nog af met een beetje kardemompoeder en een snufje kaneel, zout en zwarte peper. Het lijkt misschien een beetje vreemd om er ook zout en peper in te doen, maar dit brengt juist alles bij elkaar. De peper zorgt er daarnaast ook voor dat de kurkuma beter wordt opgenomen door de melk.

Je moet de golden milk wel even laten doorkoken op het vuur, tot alle specerijen goed zijn opgenomen. Ik zeef het daarna altijd nog even, zodat ik zeker weet dat er geen klontjes inzitten.

INGREDIENTEN & ZO MAAK JE HET

Golden milk - kurkuma latté

Aantal 2 bekers

Ingrediënten

  • 500 milliliter plantaardige melk (ik gebruikte amandelmelk)
  • 2 theelepels kurkumapoeder
  • 1/4 theelepel kardemompoeder
  • snufje theelepel kaneelpoeder
  • snufje zwarte peper
  • snufje zout
  • 2 theelepels honing of maple syrup

Bereidingswijze

  1. Doe alle ingrediënten in een pan en breng het aan de kook.

  2. Laat het een paar minuten rustig doorkoken. Zeef de melk en schenk het in de glazen.

golden milk kurkuma latté


Volg mij ook op FacebookInstagram en Pinterest! Maak je een gerecht van Volg de kruimels? Dan vind ik het heel leuk om te horen wat je ervan vond. Laat een reactie achter, neem contact met me op of tag me op social media met #volgdekruimels!

Ga voor alle recepten naar de receptenindex!

Share on
Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply