Follow:
Foodtalk, Persoonlijk

Goede voornemens en ze volhouden

goede voornemens

We zijn alweer een week verder in het nieuwe jaar en ik vraag me af; wat is er van jouw goede voornemens terecht gekomen? Van die van mij nog niet zoveel, dat moet ik eerlijk bekennen, dus wordt het tijd om eens te kijken hoe we onze goede voornemens wel kunnen volhouden.

MIJN GOEDE VOORNEMENS

Ik begin het jaar altijd met één voornemen, samen met Jeanine, namelijk dat wij miljonair worden. Net voor het nieuwe jaar krijgen we dan altijd te horen dat dat ook dit jaar weer niet gaat lukken, de Staatsloterijprijs is op een ander lot gevallen. Dus dit voornemen schuiven we maar weer een jaartje op, om volgend jaar weer een weekje door Funda te scrollen voor huizen van een paar miljoen.

Maar nu de serieuze voornemens, want die zijn er natuurlijk ook. Ik wil graag wat meer structuur in mijn leven brengen. Op tijd opstaan, vaste tijden aan mijn blog en teksten werken, meer regelmaat in het huishouden, eten koken, boodschappen doen en dat soort dingen en niet te laat gaan slapen. Daarnaast wil ik vaker vegetarisch gaan eten, eens kijken of ik ook veganistisch kan koken en bakken en wat ik vooral wil, is minder voedsel verspillen. Dus alles gebruiken, niet teveel meer weggooien en restjes beter invriezen of gebruiken.

EN DAN…

Van de meeste goede voornemens komt helemaal niets van terecht, dat weet iedereen wel denk ik. Maar dit jaar wil ik daar verandering in gaan brengen. Alleen ben ik nu al een weekje te laat eigenlijk, want tot nu toe is er nog niet veel van gekomen.

Of je nou wil gaan sporten, stoppen met roken, afvallen of, zoals ik, minder voedsel wil verspillen, het begint pas als je ook echt gaat beginnen. Een goed begin is het halve werk zeggen ze altijd, ik ben benieuwd. Dus vanaf deze week ga ik beginnen met mijn goede voornemens. Acht januari is het nieuwe oud en nieuw.

TIPS EN MEER

Nu ben ik dus echt geen expert op dit gebied. Alleen op het gebied van goede voornemens bedenken en er niets mee doen, maar dat is het gros van de Nederlanders denk ik. Dus na wat ‘onderzoek’ heb ik een aantal tips gevonden, die mij en jullie moeten helpen bij onze voornemens.

Zorg dat je je voornemens kunt realiseren

De eerste tip is dat je goede voornemens moet bedenken, die je ook daadwerkelijk kunt realiseren. Mijn voornemen om in één klap miljonair te worden, is dus het perfecte voorbeeld van hoe het niet moet.

Houd je doelen dicht bij jezelf en probeer altijd vooruit te komen. Wil je graag afvallen? Stel dan niet als doel dat je per se tien kilo wilt verliezen, maar stel als doel dat je gezonder gaat lezen, meer gaat bewegen en dat het cijfer op de weegschaal naar beneden moet gaan.

goede voornemens quote

Neem niet te grote stappen

Niet alles is in één keer geregeld. Afvallen kost tijd, veranderen kost tijd en dit hoeft niet allemaal in één keer. Neem kleinere stappen om steeds dichter bij je doel te komen.

Kies niet teveel goede voornemens

Klinkt zo logisch, maar als je eenmaal begint, is het zo makkelijk om maar dingen te blijven verzinnen die anders of beter moeten in het nieuwe jaar. Alleen hoe meer je van plan bent, hoe meer dingen er kunnen mislukken. Daarnaast is het lastig om je aandacht te verdelen tussen al die goede voornemens.

Kies dus niet teveel, één is ook prima.

Wees niet te hard voor jezelf

Een goede voornemen direct een jaar lang volhouden is lastig. Dat blijkt alleen wel uit de cijfers het aantal mensen dat stopt met hun voornemens na een aantal dagen/weken of maanden. Niet alles hoeft direct perfect en ook niet alles hoeft direct een heel jaar lang perfect gaan.

Je mag best een foutje maken, maar wees dan niet te hard voor jezelf. Doel is om door te gaan en als je te teleurgesteld bent, is de kans groter dat je er helemaal mee stopt. Om maar niet weer hetzelfde foutje te maken als eerder. Alles gaat met vallen en opstaan, ook goede voornemens.

Beloon jezelf

Heb je je goede voornemen een paar weken of een maand volgehouden? Beloon jezelf dan met iets. Een leuk tijdschrift, Tony’s Chocolonely of wat anders wat jij leuk vind. En eigenlijk is dit mijn favoriete onderdeel, dus beloon jezelf lekker vaak.

_______

De komende tijd ga ik hiermee verder en over een tijdje komt er natuurlijk een update. Minder voedsel verspillen, meer vegetarisch gaan eten en af en toe veganistisch. Ik houd jullie op de hoogte en succes met je eigen voornemens!


Volg mij ook op FacebookInstagram en Pinterest! Maak je een gerecht van Volg de kruimels? Dan vind ik het heel leuk om te horen wat je ervan vond. Laat een reactie achter, neem contact met me op of tag me op social media met #volgdekruimels!

Ga voor alle recepten naar de receptenindex!

Share on
Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply