Skip to content
site-logo

Volg de kruimels

| Eat the dream

  • Home
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Zoet
    • Hartig
    • Feestdagen
  • Tips
    • Baktips
    • Kooktips
    • How to’s
    • Ingrediënten
  • Foodtalk
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
  • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken?
  • Home
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Zoet
    • Hartig
    • Feestdagen
  • Tips
    • Baktips
    • Kooktips
    • How to’s
    • Ingrediënten
  • Foodtalk
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
  • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken?
Gezouten karamel brownies
Plaatkoek, brownies & repen

Gezouten karamel brownies

11 september 201716 oktober 2017 20 comments

De trend van het gezouten karamel mag van mij nog heel lang doorgaan, want ik ben er echt gek op. En waar ik ook gek op ben zijn brownies, dus wat kan er nou fout gaan als je die twee met elkaar gaat combineren? Helemaal niets! Deze gezouten karamel brownies zijn echt ontzettend lekker. Ontzettend fout, dat ook, maar goed, dat vergeten we voor het gemak even.

GEZOUTEN KARAMEL BROWNIES

Vorige week waren de ouders van een vriendin van mij, Rolanda, veertig jaar getrouwd en dat vierden ze met een groot feest. Samen met Rolanda en Jeanine, mijn zusje, maakten we allemaal lekkere hapjes voor het zoete buffet en ik maakte onder andere deze gezouten karamel brownies. Ik heb die dag echt teveel gegeten trouwens, het was super gezellig en er was veel te veel lekker eten.

gezouten karamel brownies

Brownies zijn wel één van mijn favoriete dingen om te bakken. En om te eten, dat ook. De ingrediënten voor brownies heb ik ook eigenlijk altijd wel in huis, dus het is ook nog eens heel verleidelijk om te maken. De combinatie met karamel is natuurlijk al heerlijk, maar gezouten karamel is helemaal perfect. Net dat beetje zout dat je proeft is al genoeg. Voor de karamel heb ik dulce de leche gebruikt. Deze dikke karamelpasta is heerlijk rijk van smaak en goed smeerbaar. Dan nog een beetje zeezout erover en je bent klaar!

Denk er wel om dat je brownies helemaal afgekoeld moeten zijn, voordat je de dulce de leche erop smeert. Anders wordt die helemaal warm en wordt het echt een grote plakboel.

Klik hier voor het recept voor de dulce de leche!

INGREDIENTEN & ZO MAAK JE ZE

gezouten karamel brownies

Gezouten karamel brownies

www.volgdekruimels.nl
4.67 van 3 stemmen
Recept afdrukken Pin recept
HOEVEELHEID: 20 rechthoekjes

Ingrediënten
  

  • 1 hoeveelheid dulce de leche (zie website voor recept)
  • 115 gram roomboter
  • 200 gram pure chocolade
  • 300 gram lichte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 120 gram bloem
  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • 2 eetlepels (zee)zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius en bekleed de bakvorm met bakpapier.
  • Smelt de roomboter en de pure chocolade au-bain-marie. Laat even afkoelen.
  • Voeg dan de lichte basterdsuiker toe aan de gesmolten roomboter en chocolade en spatel alles door tot het gemengd is.
  • Voeg één voor één de eieren al roerend toe en spatel daarna de bloem en het cacaopoeder toe.
  • Voeg op het laatst 1 eetlepel zeezout toe en giet het in de bakvorm.
  • Bak de brownie in ongeveer 35 minuten af en laat daarna goed afkoelen tot hij helemaal koud is.
  • Haal de brownie uit de vorm en smeer de dulce de leche erop, een laag van ongeveer een halve centimeter. Strooi daarna het overige zeezout erover en snijdt in blokjes.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten!

gezouten karamel brownies


Volg mij ook op Facebook, Instagram en Pinterest! Maak je een gerecht van Volg de kruimels? Dan vind ik het heel leuk om te horen wat je ervan vond. Laat een reactie achter, neem contact met me op of tag me op social media met #volgdekruimels!

Ga voor alle recepten naar de receptenindex.

brownieschocoladekaramel

Related Posts

Kinder Bueno tiramisu
Kinder Bueno tiramisu
Stoofvlees met bier
Stoofvlees met bier
Pasta met ricotta en tomaat
Pasta met ricotta en tomaat
Frambozencurd
Frambozencurd

Berichtnavigatie

Dulce de leche met gecondenseerde melk
Cheesecakebars met citroen en sinaasappel

20 comments

  1. Martiena schreef:
    11 september 2017 om 09:40

    Wat ziet dit er HEERLIJK uit! Klinkt ook nog vrij makkelijk om te maken! Leuk voor een high-tea! Lekker!

    Beantwoorden
  2. Lodi schreef:
    11 september 2017 om 09:42

    Wat heerlijk en gewoon zelf gemaakt, ik krijg er trek van!

    Beantwoorden
  3. nicole schreef:
    11 september 2017 om 09:44

    Ik vind de combinatie van zoet en zout intrigerend. Leuk idee!

    Beantwoorden
  4. Wanda schreef:
    11 september 2017 om 10:56

    Oh, dit is echt zo’n combi waar ik niet van af zou kunnen blijven! Lijkt me wat dat betreft verstandiger om ze niet te gaan maken want dat komt echt niet goed joh!

    Beantwoorden
    1. Danella schreef:
      11 september 2017 om 12:57

      Haha, ik kon er ook echt niet afblijven hoor.

      Beantwoorden
  5. Sylvia Salseras schreef:
    11 september 2017 om 11:44

    Oh my gosh zeg! heeeerlijk!! Ik ben dol op zoet! Ik eet alleen maar zoet, van al dit lekkers dan he? Ik ga dit zeker een keertje maken

    Beantwoorden
  6. Kimberly schreef:
    11 september 2017 om 12:17

    Mhhh! Ziet er verrukkelijk uit, ik ben alleen niet zo’n zoetekauw..:D

    Beantwoorden
  7. Tania schreef:
    11 september 2017 om 12:25

    Dit ziet er zo lekker uit. Ik ben gek op gezouten karamel. Deze ga ik toch ook eens maken

    Beantwoorden
    1. Danella schreef:
      11 september 2017 om 12:56

      Ja, ik ben er ook echt gek op:).

      Beantwoorden
  8. Loes schreef:
    11 september 2017 om 14:16

    Dit klinkt echt te lekker! Ik ga dit opslaan en maken voor mijn verjaardag denk ik!

    Beantwoorden
  9. Anja schreef:
    11 september 2017 om 14:59

    Oei, ik durf het bijna niet te zeggen: maar ik hou niet van zoet 😉 Ze zien er overigens wel heerlijk en goed uit.

    Beantwoorden
  10. Nicole schreef:
    11 september 2017 om 15:16

    Het ziet er heerlijk uit! Ik ben benieuwd of dit ook suikervrij te maken is haha.

    Beantwoorden
    1. Danella schreef:
      11 september 2017 om 17:04

      Suikervrij lijkt me wel behoorlijk onmogelijk haha. Ik denk dat je de brownie wel met zoetvervangers zou kunnen maken, maar die karamellaag gaat niet lukken helaas. Iets kleinere stukjes eten;).

      Beantwoorden
  11. Hanneke schreef:
    12 september 2017 om 11:26

    Hoi Danella, hoeveel gram bloem gaat er in dit recept?

    Beantwoorden
    1. Danella schreef:
      12 september 2017 om 12:01

      Bedankt, direct toegevoegd. Er gaat 120 gram in :).

      Beantwoorden
  12. Lianne schreef:
    12 september 2017 om 16:10

    Ohh, dit zit er zoo waanzinnig lekker uit! ♥♥♥ Die dikke karamellaag is echt perfect!

    Beantwoorden
  13. Emmy schreef:
    14 september 2017 om 10:45

    Deze ga ik zeker maken. Ben gek op die combi. Ik hoop mijn buren ook, want als ik het zelf maak, eet ik het ook zelf helemaal op en dat is niet zo heel goed voor het figuur, vrees ik -)

    Beantwoorden
  14. Laura | liefdevoorbakken schreef:
    14 september 2017 om 16:47

    Love it!! Ziet er super smakelijk uit!

    Beantwoorden
  15. Kim schreef:
    15 september 2017 om 10:49

    Ja hoor hier smelt ik weg van!! ❤ te lekker! En die combinatie lijkt mij overheerlijk. Lekker voor mijn cheat dat.. Hoewel dit waarschijnlijk bijna iedere dag zo kunnen doorgaan voor cheat dat haha

    Beantwoorden
  16. Judith | myfoodblog.nl schreef:
    18 september 2017 om 12:10

    Heerlijk! Ontzettend fout is af en toe gewoon ontzettend fijn ;-)!

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Search

Popular

Kruimeldeeg recept (basisrecept)
Gestoomde bao buns
Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus
Krokante aardappelen met rozemarijn en knoflook

Newsletter

Good to know

Elke oven werkt anders. De oventijden die genoemd worden in de artikelen zijn richtlijnen. Het zou kunnen dat het gerecht iets korter of iets langer in de oven moet. Zie je ergens eetlepels, theelepels of cups staan? Dan heb ik het altijd over de Amerikaanse maten. Deze zijn namelijk altijd hetzelfde qua inhoud, terwijl lepels etc. onderling veel verschillen.

Disclaimer

Alle inhoud van Volg de kruimels ligt vast onder copyright. Foto’s, artikelen en andere elementen mogen niet zonder toestemming gebruikt worden. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend en Volg de kruimels is niet aansprakelijk voor enige direct of indirecte schade.

Bekijk de disclaimer voor meer informatie.

  • Home
  • Receptenindex
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacy
  • Sitemap
© 2023 | Volg de kruimels - All rights reserved