Follow:
Foodtalk, Getest

Getest: Vegetarische Slager bapao no-beef ketjap

vegetaricshe slager bapao no-beef ketjap

Op social media zag ik een paar dagen niets anders verschijnen, dan het nieuws van de Vegetarische Slager en hun no-beef broodjes bapao met ketjap-vulling. Ik kon natuurlijk niets anders dan snel naar de winkel te gaan en een broodje te kopen om te gaan testen. Ook benieuwd wat ik vond van de Vegetarische Slager bapao?

vegetaricshe slager bapao no-beef ketjap

VEGETARISCHE SLAGER BAPAO NO-BEEF KETJAP

Broodjes bapao zijn volgens mij super populair en worden heel veel gegeten. Het zijn kleine ronde witte broodjes, met daarin een (pittige) vulling en meestal worden ze gestoomd in een mandje. Aangezien niet iedereen een stoommandje heeft, zijn de kant-en-klare broodjes uit de supermarkt of toko vaak in plastic verpakt, die je verwarmd in de magnetron. In de verpakking wordt dan een stoomeffect gecreëerd en zo heb je snel een lekker warm broodje.

De bapao van de Vegetarische Slager kun je vinden in het koelschap van de Albert Heijn, bij de broodjes bapao (logisch lijkt me). Hij kost €1,09 en is daarmee wel iets duurder dan de andere broodjes bapao die de AH in het assortiment heeft, maar nog steeds prima betaalbaar.

Je kunt hem gemakkelijk opwarmen in de magnetron en zo’n broodje bapao is daarmee voor mij een ideale snack voor even snel tussendoor. Hij moet veertig seconden in de oven op 700 Watt. Als je geen magnetron hebt, dan kun je meestal de broodjes ook verwarmen door ze te stomen. Er staan hiervoor geen instructies op de verpakking, maar het lijkt me dat dit geen probleem moet zijn.

vegetaricshe slager bapao no-beef ketjap

De vulling

Bij een broodje bapao gaat het natuurlijk om de vulling en in die van de Vegetarische Slager zit een vulling op basis van ketjap. Het broodje wordt gemaakt van gebleekt tarwebloem en dat zorgt voor de witte kleur. De vulling is dus met ketjap en daarnaast allerlei groenten, zoals witte kool, bieslook, paprika en tomatenpuree.

vegetaricshe slager bapao no-beef ketjap

En wat vond ik er van?

De verpakking van de Vegetarische Slager valt wel op in het koelschap, ik vind hun design altijd zo leuk en mooi en dat geldt ook weer voor de bapao no-beef ketjap. Maar goed, het gaat natuurlijk allemaal om het broodje.

Ik moest het broodje wel wat langer verwarmen in de magnetron, dan de veertig seconden die op de verpakking staat, maar dat ligt waarschijnlijk aan mijn magnetron. Die valt bijna van ellende uit elkaar en doet het eigenlijk niet zo heel goed meer. Dus ik zou gewoon eerst veertig seconden proberen en dan even voelen of het broodje zacht en goed warm is.

vegetaricshe slager bapao no-beef ketjap

Voor mij moet het broodje van de bapao lekker zacht, luchtig en een heel klein beetje klef zijn en er moet uiteraard genoeg vulling inzitten. Altijd een teleurstelling als je in je bapao bijt en je hebt alleen maar brood te pakken, dat werkt natuurlijk niet. En hierin stelt de Vegetarische Slager je niet teleur, want er zit heel veel heerlijke vulling in.

Zodra je de bapao verwarmt en uit de magnetron haalt, dan ruik je de ketjap al en dat is dan ook het eerste wat je proeft natuurlijk. De vulling heeft nog wel wat bite en is licht zoet. Vind hem heel geslaagd en je mist geen moment vlees. Niet heel pittig overigens en ik denk dat het daarom ook heel lekker is met een beetje chili-saus. Het had van mij nog wel iets pittiger mogen zijn, maar ik houd dan ook wel van wat peper in mijn eten.

Ga ik hem nog een keer kopen? Ja!


Volg mij ook op FacebookInstagram en Pinterest! Maak je een gerecht van Volg de kruimels? Dan vind ik het heel leuk om te horen wat je ervan vond. Laat een reactie achter, neem contact met me op of tag me op social media met #volgdekruimels!

Ga voor alle recepten naar de receptenindex!

Share on
Previous Post Next Post

17 Comments

 • Reply nicole

  Dat klinkt goed zeg! Fijn dat dit broodje op een vegetarische wijze ook heel lekker is.

  2 oktober 2017 at 06:56
  • Reply Danella

   Vind ik ook!

   2 oktober 2017 at 15:22
 • Reply Lodi

  Ik kocht ze vroeger wel eens, maar werd eigenlijk altijd een beetje weeig van het kleffe broodje. Waarschijnlijk zijn de broodjes tegenwoordig veel beter dan toen. Toch weer eens proberen 🙂

  2 oktober 2017 at 08:58
  • Reply Danella

   Ja, te klef is ook weer niet lekker.

   2 oktober 2017 at 15:23
 • Reply Rinette

  Die ga ik zeker eens proberen! Ik vind de vegetarische bapao van de ah ook lekker, maar deze variant klinkt nog lekkerder!

  2 oktober 2017 at 09:10
  • Reply Danella

   Die ga ik ook nog eens proberen!

   2 oktober 2017 at 15:23
 • Reply Vyella.nl

  Dit ziet er zó té goddelijk uit! En móét dit echt proeven!

  2 oktober 2017 at 09:45
  • Reply Danella

   Leuk!

   2 oktober 2017 at 15:24
 • Reply Blog & Beauty

  Zo op het eerste oog ziet het broodje en de vulling er lekker uit. Ik ben dan wel niet vegetarisch maar eet wel weinig vlees. Deze ga ik zeker eens proeven.

  2 oktober 2017 at 09:48
  • Reply Danella

   Ja, gewoon eens proberen!

   2 oktober 2017 at 14:24
 • Reply Emmy

  Ik heb nog altijd moeite met het woord Slager na het woord Vegetarische… Een slager is voor mij, heel ouderwets, nog steeds iemand die slacht. Ik zie de goede man dan ook met een hakmes de planten najagen… Heel flauw, ik weet het, maar ik denk nu eenmaal in plaatjes . Er zullen heel veel mensen blij zijn met dit broodje, maar aan mij is het niet besteed. Ik eet regelmatig vegetarisch, maar sommige dingen trekken me gewoon niet in deze variant.

  2 oktober 2017 at 09:49
  • Reply Danella

   Haha, ja de naam zou voor verwarring kunnen zorgen natuurlijk, al heb ik er zelf niet heel veel last van moet ik zeggen. Maar ik vind woorden als kunstgras, leverkaas, kipstukjes en kokosmelk ook helemaal prima, maar daar is een tijdje geleden ook wel wat opschudding over geweest geloof ik.

   2 oktober 2017 at 14:17
 • Reply Debbie

  Ik hou van bapaobroodjes dus deze wil ik wel eens proberen! Ik vind de kipstuckjes van de Vegetarische Slager ook super lekker.

  2 oktober 2017 at 10:10
  • Reply Danella

   Ja, vind ik ook!

   2 oktober 2017 at 14:14
 • Reply Beau Bewust

  Ik ben niet zo’n fan van bapaobroodjes. Maar het klinkt goed en ziet er lekker uit!

  3 oktober 2017 at 07:56
 • Reply Bouchra

  Ik hou echt niet van Bapaobroodjes. Ook geen fan van vlees dus dit is niets voor mij, helaas.

  5 oktober 2017 at 11:14
 • Reply Daniëlle

  Hier hadden ze hem helaas nog niet, maae ik ga hem zeker een keer proberen!

  5 oktober 2017 at 16:39
 • Leave a Reply