Follow:
Foodtalk, Getest

Getest: Sjips!

quik's sjips chips

Ik kreeg een mailtje of ik zin had om een keertje de sjips van Quik’s wilde uitproberen. Dit zijn chips die je thuis kunt afbakken in de oven, airfryer of in de frituurpan en natuurlijk leek me dat een heel leuk idee. Wat ik ervan vond, kun je vandaag lezen in mijn test!

CHIPS EN SJIPS VAN QUIK’S

Een vertegenwoordiger van Quik’s kwam op een woensdag langs om de producten langs te brengen en ik kreeg zoveel zakken, echt ontzettend leuk. En die vrijdag had ik een feestje met vrienden tijdens de TT in Assen, perfect dus om de sjips te gaan testen. Ik en mijn vrienden houden allemaal ontzettend van eten en hebben dan ook altijd teveel tijdens feestjes, dus iedereen was heel erg benieuwd naar de chips. De airfryer ging mee, het testpanel was er klaar voor en verse chips konden gebakken worden!

quik's sjips chips

Wat is Sjips?

Misschien heb je er al een keer van gehoord, of zelfs al geprobeerd, maar misschien ken je het nog helemaal niet (zoals ik), dus eerst wat meer over sjips. De Quik’s sjips zijn verse, voorgebakken chips die je thuis kunt afbakken in de oven, airfryer of in de frituurpan. Er zijn drie smaken: bolognese, paprika en zout en peper. De kruidenmix zit er los bij en strooi je erover als ze afgebakken zijn. Ze bevatten minder vet dan de ‘gewone’ chips en natuurlijk is het afbakken in de oven of de airfryer de meest verantwoorde keuze.

De test van Quik’s sjips!

Er zijn dus drie soorten sjips en wij waren het meest benieuwd naar de bolognese, dus die werd al eerste gebakken en daarna de zout en peper en als laatste de paprika. Tijdens het afbakken in de airfryer, kon ik me niet inhouden en deed ik de heel tijd de bak open, om te kijken hoe het ging. Maar dat moet je dus niet doen, want de baktijd werd hierdoor wel iets langer. Gewoon twintig minuten en halverwege een keertje schudden, meer is er echt niet nodig.

Na het bakken strooiden we meteen de kruidenmix erover en ik vond het heel erg leuk dat je zelf kunt bepalen hoeveel je erop wilt. We deden ongeveer driekwart van het zakje van de bolognesechips erbij, de helft van de zout en peper en het hele zakje kruidenmix voor de paprikachips. Dit vonden wij genoeg, maar dat is dus helemaal persoonlijk.

quik's sjips chips

Het eerste wat ons opviel aan de sjips, is dat ze dikker, en hierdoor iets harder, zijn dan normale chips. Ze ruiken echt heerlijk als je de kruidenmix erover strooit en je kunt ze zowel warm als koud eten. Beide net zo lekker. Omdat ze iets dikker zijn, smaken ze wat meer naar aardappel en ‘echter’. De sjips worden niet zachter (of slof) als ze even op de tafel staan, dus ideaal voor een feestje. Ze lijken mij ook heel lekker om mee te dippen of bij een gerecht, bijvoorbeeld bij een club sandwich of broodje hamburger.

Wat heel leuk was tijdens het feestje, was dat iedereen zijn eigen favoriet had. De één ging voor de bolognese, de ander voor zout en peper of paprika. Ik vond de bolognese het lekkerste, die kruidenmix is echt helemaal goed. De zout en peper lijkt me het lekkerste bij een gerecht, die is iets neutraler van smaak.

quik's sjips chips

Er zit 300 gram in de zak en dit is natuurlijk veel meer dan een gewone zak chips, maar dit komt omdat ze nog niet afgebakken zijn. De Quik’s Sjips kun je vinden in het koelschap van Hoogvliet, Hanos en Van de Valk Versmarkt, bij de AGF-afdeling.

Deze producten heb ik gekregen. Meer informatie.


Volg mij ook op FacebookInstagram en Pinterest! Maak je een gerecht van Volg de kruimels? Dan vind ik het heel leuk om te horen wat je ervan vond. Laat een reactie achter, neem contact met me op of tag me op social media met #volgdekruimels!

Ga voor alle recepten naar de receptenindex!

Share on
Previous Post Next Post

13 Comments

 • Reply Krystle/Batboy

  Ik heb er ook nog niet eerder van gehoord, maar dat ziet er heerlijk uit! Ze zijn ook lekker dik!

  6 juli 2017 at 10:06
  • Reply Danella

   Ja, lekker hè!

   6 juli 2017 at 10:42
 • Reply Emma

  Nu ben ik erg benieuwd hoe deze smaken! Wij hebben al jaren een chipsmaker in huis, maar hebben die nog nooit getest, puur uit luiheid. Dit concept lijkt toch iets eenvoudiger! x

  6 juli 2017 at 10:16
  • Reply Danella

   Oh een chipsmaker ken ik helemaal niet, maar vraag me inderdaad ook af of ik die wel eens zou gebruiken dan. Dit is echt heel makkelijk en het is echt geen werk.

   6 juli 2017 at 10:42
 • Reply Lodi

  Grappig, ik heb hier nog nooit van gehoord. Op zich lijkt het me ideaal dat je ze even afbakt in de oven. Al zou ik ze waarschijnlijk eerder gebruiken bij bijvoorbeeld een club sandwich zoals jij ook voorsteld, dan als snack. Als ik aan snack denk, denk ik ‘ die wik ik nu meteen’ en dan zou 20 minuten me te lang duren. echter bij de lunch of hamburgen lijkt het me ideaal, weer eens wat anders dan patat.

  6 juli 2017 at 10:25
  • Reply Danella

   Ja precies! Past daar echt heel goed bij.

   6 juli 2017 at 10:41
 • Reply Tine

  Dit had ik dus beter niet kunnen lezen – althans niet vandaag (ik heb net een vastendagje wegens te veel gefeest de laatste tijd!). Maar het geeft wel zin om het ook eens uit te proberen.

  6 juli 2017 at 10:47
 • Reply Naomi

  Oh dit ziet er echt heel lekker uit! Liefs Naomi

  6 juli 2017 at 11:10
 • Reply Dhini

  Dat ziet er lekker uit. Ben benieuwd naar de smaken.

  6 juli 2017 at 14:14
 • Reply Tessa

  Oh, nu heb ik echt zin in chips! Ze zien er wel echt lekker uit, wil ik echt proberen!

  6 juli 2017 at 17:10
 • Reply Neeltje | Thoughts in Style

  Ik heb hier nog nooit van gehoord, maar klinkt heel erg lekker!

  6 juli 2017 at 18:15
 • Reply alexa

  oee ben heel benieuwd! ziet er god uit

  7 juli 2017 at 00:42
 • Reply Esra

  Het ziet er heel lekker uit! X

  8 juli 2017 at 19:42
 • Leave a Reply