Follow:
Getest

Getest: Mona Karamel Zeezout vla

mona karamel zeezout vla intense

Mona Karamel Zeezout Vla! Die moest ik natuurlijk meteen proberen. Het was even wachten tot hij ook in mijn supermarkt verkrijgbaar was, maar ik heb hem afgelopen weekend gekocht en uiteraard getest! Ik ben gek op de combinatie van karamel en zeezout, maar ben ik ook gek op deze vla van Mona?

mona karamel zeezout vla intense

MONA KARAMEL ZEEZOUT VLA

Er is een echte karamel-zeezout-gekte aan gang en Mona kon natuurlijk niet achterblijven. Er waren al Intense Vla Vanille en Pure Chocolade te koop en sinds kort is daar dus Karamel Zeezout aan toegevoegd. Er was ook altijd nog een Intense Vla met hazelnoot verkrijgbaar, maar die is even ingeruild voor deze. Of de vla met hazelnoot straks weer terugkomt weet ik niet, maar als het aan mij ligt niet. Waarom? Dat lees je verderop wel.

mona karamel zeezout intense vla

In een pak zit 750 ml en hiervoor betaal je 1,49 euro.

Mag het ietsje meer zijn?

Iets wat ik niet altijd doe, want soms wil je het gewoonweg niet weten, is even de ingrediëntenlijst (en nog erger, de voedingswaarden) lezen. Dit keer doe ik dat wel en dan denk ik toch: ‘mag het ietsje meer zijn?’. Er zit namelijk 750 ml in de verpakking en dat is helemaal prima, iets minder prima is dat er maar 0,6% karamel in zit en 0,3% zeezout. Dat is niet zoveel, de rest is vooral melk en suiker.

Het zal je dan ook niet verbazen dat deze vla iets minder geschikt is voor je dieet. Per portie van 150 ml zit er bijna negentien gram suiker in en bijna 160 calorieën. In werkelijkheid is dit natuurlijk meer, want wie houdt zich nou echt aan een portie van 150 ml?

mona karamel zeezout intense vla

Is die nou echt zo lekker?

Ja! Zeker weten, deze vla is echt heel erg lekker. Het is officieel een limited edition, maar van mij mag die direct vast in het assortiment worden opgenomen.

Ik was eerst een beetje bang dat het veel op hopjesvla zou gaan lijken en daar ben ik niet heel erg gek op, maar ik vind hem heel anders. De vla is mooi romig en het heeft precies de goede combinatie van karamel en zeezout. Er zitten geen stukjes zeezout in, dat is helemaal opgelost, maar je proeft hem heel subtiel op de achtergrond. Hij is niet te zoet en smaakt ook niet te nep.

mona karamel zeezout intense vla

Gelukkig is deze Mona Karamel Zeezout vla nu ook te koop in een supermarkt bij mij in de buurt en ik hoop dat dat nog even zo mag blijven, want ik wil deze nog wel een keertje kopen.

Je kunt de vla vinden in het koelschap!

Share on
Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply carolien

  Ooeh! Hier was ik echt benieuwd naar. Ga toch maar eens halen na jou artikel. Lijkt me echt lekker 🙂

  8 maart 2017 at 07:56
 • Reply Marco

  Lekker. Kwaliteits ingrediënten, dat proef je. Iets te veel zout maar verder erg lekker.

  15 juli 2017 at 20:34
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge