Follow:
Foodtalk, Getest

Getest: maaltijden van Freasy

freasy bospaddestoelenrisotto

Bij Freasy kun je kant-en-klare maaltijden bestellen. En dan niet de kant-en-klare maaltijden vol met junkfood, maar gezonde en verantwoorde gerechten die klaar zijn om te eten. Je bestelt de maaltijden eenvoudig via de website. Ze worden vers bereid voor je en daarom bevroren bij je bezorgd.

Ik mocht een aantal maaltijden uitproberen. Benieuwd wat ik ervan vond?

GETEST: MAALTIJDEN VAN FREASY

Een tijdje geleden heb je al kunnen lezen dat ik de maaltijden van Freay mocht testen. De afgelopen tijd heb ik de vijf maaltijden getest die ik had gekregen!

freasy

De maaltijden kwamen binnen in een grote doos van piepschuim. Daarin zaten de ingevroren bakjes met de kant-en–klare huisgemaakte gerechten. In de doos zat daarnaast ook nog droogijs, zodat het nog perfect ingevroren was toen ik het ophaalde bij het pakketafhaalpunt.

De piepschuimen doos gebruik ik overigens nu nog steeds om zelf eten mee te vervoeren. Het blijft langer warm of koud en is ideaal om je eten in te bewaren als je het moet vervoeren.

En wat vond ik ervan?

Ik had direct de bananencake met mokka-crème meegenomen naar werk. Natuurlijk had ik me ook voorgenomen om er een foto van te maken. Alleen bedacht ik me dat pas weer toen ik het al op had. Geen foto dus van de bananencake, maar met goede reden: te lekker om te wachten om een foto te maken! Een smeuïge cake met zachte mokka-crème, kan niet beter.

Daarnaast kreeg ik ook nog een aantal maaltijden. Die heb ik samen met Moh en Amber opgegeten en ik vond ze echt allemaal lekker. Mijn favoriet was de lasagne met de courgette en de coq au vin. De maaltijden zijn kant-en-klaar en op een verantwoorde wijze samengesteld. Sinds kort heb ik een baan waarbij ik meer uren maak en ik vond het ideaal om thuis te komen van mijn werk, een maaltijd in de magnetron te doen en na een paar minuten te kunnen eten. Heerlijk op dagen als je even geen zin hebt om te koken, maar wel een goede maaltijd wilt.

freasy coq au vin

De maaltijden zitten in bakjes die je direct vanuit de vriezer in de magnetron doen. De coq au vin zag er al prachtig uit in het bakje, maar was nog zoveel lekkerder dan verwacht. Vol met malse kippendijen, groenten en zachte aardappels.

In de vissoep zaten drie soorten vis, namelijk zal, gamba’s en kabeljouw en ook deze was weer goed gevuld. Nu ben ik niet een hele grote fan van vis, maar deze wil ik zeker nog wel een keer eten.

freasy bospaddestoelen risotto

De bospaddestoelenrisotto was de favoriet van Amber. Heel lekker op smaak gebracht en de champignons hadden nog een fijne textuur en waren niet helemaal zacht. Doordat er niet teveel zout is toegevoegd, waren de gerechten ook geschikt voor mijn dochter. Ik vond de risotto iets te droog, maar ik houd dan ook van een wat ‘nattere’ risotto.

freasy courgettelasagne

Eén van mijn favorieten was de lasagne met courgette. Deze rook al zo lekker toen ik het bakje open deed. Ik ben zelf niet zo’n zout-eter, dus ik vond het prima op smaak gebracht. Moh voegde zelf nog wel wat zout en peper toe. Ik vind het heel fijn dat er niet teveel zout aan toegevoegd is. Je kunt het altijd zelf nog verder op smaak brengen, maar nooit er weer uithalen.

Ik ben heel enthousiast over het concept en kan iedereen aanraden om een keer bij Freasy te bestellen. Alle gerechten zijn biologisch, verantwoord en heel erg lekker. Op elk bakje staat duidelijk tot wanneer het houdbaar is, de ingrediënten en hoe je het gerecht moet opwarmen. Wij hebben hiervoor de magnetron gebruikt, maar je kunt alle maaltijden ook verwarmen op het fornuis of in de oven.

Meer weten over Freasy? Kijk dan op de website!


Volg mij ook op FacebookInstagram en Pinterest! Maak je een gerecht van Volg de kruimels? Dan vind ik het heel leuk om te horen wat je ervan vond. Laat een reactie achter, neem contact met me op of tag me op social media met #volgdekruimels!

Ga voor alle recepten naar de receptenindex!

Share on
Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply