Follow:
Getest

Getest: De vijf nieuwe smaken paaseitjes van Jamin

nieuwe smaken paaseitjes van jamin

Een tijdje geleden was ik in de Jamin om Choco Kisses te kopen om die eens te testen (en dat artikel vind je hier), maar ik liep langs de paaseieren en kon het natuurlijk niet weerstaan om een zak te vullen. Naast mijn lievelingspaaseitjes, nam ik ook alle vijf nieuwe smaken mee. Wat ik van de nieuwe smaken paaseitjes van Jamin vind? Dat lees je vandaag.

nieuwe smaken paaseitjes van jamin

VIJF NIEUWE SMAKEN PAASEITJES VAN JAMIN

Het is elk jaar weer wachten tot de paaseitjes van Jamin weer verkrijgbaar zijn. En ook al zucht ik soms als ik in januari al paaseitjes in de supermarkten zie liggen en denk ik dan meestal ‘nu alweer!’, ik vind dat dan weer helemaal geen probleem bij de Jamin. Kom maar op! Elk jaar bedenken ze weer nieuwe smaken en een smaaktest kan dan natuurlijk niet ontbreken.

Pasen valt dit jaar op zestien en zeventien april, dus je hebt nog iets meer dan een maand om los te gaan op de paaseitjes van Jamin! Ze kosten €1,75 per 100 gram en op de website van Jamin staan alle smaken paaseitjes (klik hier).

Goed, dan nu de nieuwe smaken paaseitjes van Jamin!

nieuwe smaken paaseieren jamin

Zie jij het verschil? Nee, ik ook niet. Ik dacht eerst dat ik per ongeluk twee keer dezelfde smaak had gekocht, maar het zijn toch echt twee verschillende. De één is net een heel klein beetje ietsje pietsje blauwer dan de andere, maar dat zie je niet zo goed (of eigenlijk niet) op de foto, gelukkig gaat het om de inhoud en die is wel heel verschillend. Links is namelijk Piña Colada en rechts is IJsje Discodip. Of was het nou juist andersom?

De Piña Colada is gemaakt met melkchocolade en de witte vulling is een beetje glazig en smaakt goed naar Piña Colada. Je proeft als eerste de ananas en later komt de kokos erdoorheen. Ook de IJsje Discodip is gemaakt van melkchocolade. En wie houdt er nou niet van een softijsje met discodip? Ik in ieder geval wel, dus was heel benieuwd naar deze smaak. De vulling is heel romig en heeft een beetje een crunch met de discodip. En ook al had ik verwacht dat er iets meer discodip in de vulling zou zitten, ik vind hem wel heel lekker.

jamin karamel zeezout paasei

Verder met de Karamel Zeezout. Dat kan bijna niet fout gaan, ik ben namelijk gek op de combinatie van karamel en zeezout en als er dan ook nog melkchocolade bij zit, is het helemaal goed. Hij is echt heel lekker van smaak en de karamel is ook heel goed met de zeezout licht op de achtergrond, van mij had het zout nog wel duidelijker aanwezig mogen zijn.

jamin tortilla paasei

Pure chocolade met Tortilla Chips. Klinkt raar en zo smaakt het ook een beetje eigenlijk. Niet dat hij vies is, maar ik kan ook weer niet zeggen dat hij super lekker is. Beetje apart en vreemd. De pure chocolade past er wel goed bij, een beetje bitter en wat minder zoet. De vulling is een beetje zout en er zitten kleine krokante stukjes in, de ‘chips’.

jamin knettersuiker paasei

En de laatste van de vijf nieuwe smaken. Witte chocolade met Knettersuiker. Aaah, deze leek me zo leuk. Niet eens per se lekker, maar knettersuiker blijft gewoon leuk. Ik was hier echt het meest nieuwsgierig naar. En hij voldeed gelukkig helemaal aan mijn verwachtingen!

Aan de bovenkant van de paasei zie je een holte zitten en die is helemaal gevuld met knettersuiker. Toen ik het eitje opendeed om een foto te maken, hoorde ik het al knetteren. Hij is gevuld met een blauwe vulling en deze is heel melkachtig en past goed bij de witte chocolade. Het lekkerste is om het eitje in één keer op te eten, dan knettert het het beste. Ik ging deze als laatste proeven en terwijl ik dit artikel aan het typen was, bleef het maar knetteren haha.

lege verpakkingen jamin paaseieren

En dit is altijd het resultaat. Alleen maar lege verpakkingen. 

De witte chocolade met knettersuiker is mijn absolute favoriet van de vijf nieuwe smaken paaseitjes van Jamin. Die ga ik zeker nog een keertje kopen, of waarschijnlijk nog wel een paar keer. IJsje Discodip vind ik ook erg lekker en Karamel Zeezout gaat ook nog wel een keertje mee denk ik. En waarschijnlijk gooi ik ook nog wel eentje met Piña Colada in de zak, maar de pure chocolade met Tortilla Chips gaat niet meer mee. Sorry Jamin, maar die vind ik niet zo heel erg lekker.

Mocht je nou geen idee hebben welke smaken paaseitjes van Jamin je moet kopen? Dan kan ik je nog van harte een aantal aanbevelen. Appeltaart (melk), Dame Blance (wit), Stroopwafel (melk), Suikerspin (wit en heel zoet) en Banana Split (melk) zijn ook hele lekkere paaseitjes. En je kunt natuurlijk nooit fout gaan met Cookie Dough (melk), Aftereight (melk) en alles met Praliné.

Wat is jouw favoriete smaak paaseitje van Jamin? Of heb je nog een suggestie voor de nieuwe smaken van volgend jaar? Nutella bijvoorbeeld of eentje met chocolade-mousse en chilipeper?

Share on
Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Kim

  Oh zo lekker! Die met knettersuiker lijkt me ook wel lekker.

  10 maart 2017 at 10:00
  • Reply Danella

   Die moet je echt een keer proberen!

   10 maart 2017 at 11:45
 • Reply Anne-Marie

  Ik vond die met pina colada echt heerlijk!

  10 maart 2017 at 16:46
 • Reply Loes

  Zo lekker! Ik ben ook dol op knettersuiker, dan voel ik me weer helemaal kind, haha!
  Loes onlangs geplaatst…Story Time – Wonen in het BuitenlandMy Profile

  10 maart 2017 at 20:38
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge