Follow:
Foodtalk, Getest

Getest: de Migo peer!

migo peer

Vanaf september is de peer weer in het seizoen en Nederland is ook weer een nieuw soort peer rijker, namelijk de Migo peer! En ik mocht hem testen! Benieuwd wat ik van deze nieuwe peer vond?

GETEST: DE MIGO PEER

Eén van de leukste kanten van het bloggen, is dat ik producten krijg toegestuurd en deze mag uitproberen. Dit keer kreeg ik dus deze prachtige peren van Migo toegestuurd en ik was hier heel erg benieuwd naar.

De Migo-peer is is een paar jaar geleden geïntroduceerd in Nederland (in 2015) en een paar weken geleden las ik hier weer wat meer over. Ik werd toen al wat nieuwsgieriger naar deze ‘nieuwe’ peer en was dus ook heel blij toen ze bezorgd werden bij mij. Waarom ik zo nieuwsgierig was naar de Migo-peer? Dat heeft alles te maken met de kwaliteiten van deze peer.

migo peer getest

Ik vind peren heel lekker, maar eet ze eigenlijk niet zo heel vaak en dat heeft een paar redenen. Peer, mango en avocado zijn drie dingen die je meestal nog te hard koopt, dus nog niet eetrijp, dan moet je wachten tot ze echt lekker zijn en opeens zijn ze al bijna te rijp en ben je eigenlijk net weer te laat. Daarnaast knoei ik altijd verschrikkelijk met het eten van peren, zo onhandig. Wie herkent dit ook wel?

De Migo-peer moet ons van deze ergernissen verlossen, want zodra hij in de winkel ligt is het een eetrijpe peer. Dus geen keiharde peren of super zachte peren meer. Daarnaast beloven ze dat je niet knoeit, dat de houdbaarheid langer is en dat je ze goed kunt bewaren.

Dat klinkt goed!

De Migo-peer is 100% natuurlijk en wordt in Nederland geteeld. Altijd fijn, want zo hoeven we niet te importeren en dat is weer milieubewust. Het klimaat is Nederland is heel geschikt om peren te telen, wie had dat nou verwacht?

peer

Wat vond ik ervan?

De peer is mooi groen en lijkt een beetje op de Conference-peer, maar ze hebben veel gladdere schil en zijn gemiddeld iets groter. Als eerste wilde ik natuurlijk meteen weten of ze echt niet knoeien. Want een peer is het lekkerste als ze heel sappig zijn, maar dat betekend ook dat je ze vaak niet heel netjes kunt eten. In ieder geval niet als je onderweg bent of er gewoon zo in wilt bijten. En ik werd niet teleurgesteld. De peer is knapperig, maar sappig en hij knoeit niet! Eigenlijk net als een appel.

Dan de houdbaarheid, ook niet geheel onbelangrijk. Vorige week vrijdag heb ik ze binnengekregen en ik heb er nu nog eentje over. En die laatste ziet er nu nog net zo mooi en lekker uit, als vorige week. So far, so good. Ik ga niet testen hoe lang het duurt voordat hij oneetbaar is, want dat is zonde en daarvoor is hij ook te lekker.

De Migo-peer is een echte handpeer, ideaal om zo op te eten en om mee te nemen. Ik vind het ideaal dat hij niet knoeit en dat je hem gewoon zo kunt opeten. De smaak is ook helemaal goed, beetje zoet en lekker fris.

Ga jij hem ook proberen?

De peren heb ik gekregen voor een review. Meer informatie.


Volg mij ook op FacebookInstagram en Pinterest! Maak je een gerecht van Volg de kruimels? Dan vind ik het heel leuk om te horen wat je ervan vond. Laat een reactie achter, neem contact met me op of tag me op social media met #volgdekruimels!

Ga voor alle recepten naar de receptenindex!

Share on
Previous Post Next Post

3 Comments

 • Reply Rob Jurka

  Op zoek naar de voor mij heerlijkste peer de Doyenne du Comice vond ik als vervanger de Migo. In tegenstelling tot wat u beweerd knoeihard. Een paar dagen laten liggen maar nog steeds hard. Niet te eten nog. Ik heb er een aan opgeofferd maar was echt niet te eten. De afvalemmer was er goed voor. Jammer

  17 maart 2018 at 15:28
 • Reply Matt

  Doyenne du Comice is de koninging onder de peren qua smaak. Helaas kan de Migo er niet aan tippen, maar waar de Doyenne’s van binnen rot worden na verloop van tijd is de Migo nog prima. Lang bewaren en makkelijk schillen zonder sapgedrup maakt deze peer zeker waar. Ik vind de smaak te subtiel, maar toch koop ik ze elke keer weer.

  3 maart 2019 at 21:00
 • Reply Kas

  Nu pas voor het eerst de Migo peer ontdekt. Maar begrijp deze test niet goed. De Migo peer is gewoon niet echt sappig, niet zoet en dus ook niet lekker… Echt het gevoel dat ik een onrijpe peer zit te eten. Bah!

  1 november 2019 at 12:40
 • Leave a Reply