Follow:
Getest

Getest: Choco Kisses van Jamin

Choco Kisses van Jamin

Afgelopen vrijdag ging ik naar de Jamin en zag dat de Choco Kisses weer verkrijgbaar zijn. Ik was er samen met mijn zusje en moeder en we konden niet goed kiezen, welke we wilden kopen, dus bedacht ik om ze allemaal te kopen en de Choco Kisses direct te testen voor Volg de kruimels.

Choco Kisses van Jamin

CHOCO KISSES VAN JAMIN

Er zijn acht smaken Choco Kisses, namelijk de volgende:

 1. Melk
 2. Kokos
 3. Stracciatella
 4. Zebra
 5. Honing-amandel
 6. Karamel
 7. Mokka
 8. Strawberry

Choco Kisses van Jamin Strawberry

Ik was het meest nieuwsgierig naar de kokos- en strawberry-kisses. Tegelijkertijd was ik ook wel benieuwd waarom die niet gewoon ‘aardbei’ genoemd kan worden. Maar goed, over het onnodig gebruik van Engelse woorden in de Nederlandse taal ging dit artikel niet.

De Choco Kisses kosten zestig cent per stuk, of je koopt direct twaalf stuks en dan ben je zes euro kwijt (en heb je dus eigenlijk 1,20 euro bespaard, het is een investering zoals Becky Bloomwood zou zeggen). Wel wat duurder dan de gemiddelde zoenen die je in elke supermarkt kunt kopen, maar je mag dan ook wat meer verwachten toch?

Ik was gelukkig niet in m’n eentje om deze acht verschillende Choco Kisses te testen, want dan zou ik denk ik de rest van de dag stuiterend van de suiker doorbrengen. M’n vader, moeder, Jeanine (zusje) en Moh (vriend) hielpen me met het testen. Amber was er ook nog en alhoewel ze heel verlangend naar de Choco Kisses keek, mocht zij helaas niet helpen. Een baby van bijna negen maanden Choco Kisses geven, is nou ook weer niet de bedoeling natuurlijk.

ALLE SMAKEN GETEST

Choco Kisses van Jamin Melk en Mokka

links: Melk
rechts: Mokka

Goed, de eerste twee die we gingen testen. De melkvariant ziet eruit als een gewone chocozoen en daarom besloten we die als eerste te testen. Ik dacht dat de andere chocozoen dezelfde was en dan met pure chocolade, maar ik was even vergeten dat die juist gevuld was met mokkavulling.

Choco Kisses van Jamin melk

En dit is de binnenkant van de Choco Kiss Melk. Een vulling van eiwitschuim, krokant koekje en hele lekkere chocolade. Hij ziet er niet anders uit, dan de zoenen die je in de supermarkt kunt kopen, maar de smaak is zeker anders en dan heb ik het vooral over de chocolade. Het is een heel dun laagje, knapperig en smelt in je mond. De vulling is ook erg lekker, uiteraard erg zoet, maar ook heel zacht.

Choco Kisses van Jamin mokka

De Choco Kiss Mokka is heel anders. Pure chocolade, een mokkavulling en hetzelfde krokante koekje. Je proeft de mokka duidelijk, maar de zoete smaak blijft de boventoon voeren. M’n vader is helemaal gek op mokka, maar hij vond het toch wel jammer dat hij nog zo zoet is.

Choco Kisses van Jamin hazelnoot en stracciatella

Links: Honing-amandel
Rechts: Stracciatella

Verder met de volgende twee, Honing-amandel en Stracciatella. De eerste is bestrooid met amandel en de tweede met kleine stukjes chocolade. We hadden van beide verwacht dat de vulling ook een smaakje had of stukjes chocolade bij de Stracciatella, maar dat was helaas niet helemaal het geval. Geen stukjes chocolade bij de Stracciatella, maar de ‘gewone’ schuimvulling, maar in die met Honing-amandel zat (heel verrassend) wel een beetje een honingsmaakje aan.

Choco Kisses van Jamin zebra en caramel

Links: Zebra
Rechts: Karamel

De volgende die we gingen proeven, waren de Zebra en Karamel. De Zebra-variant heeft een normale witte schuimvulling, maar in de Karamel Kiss zit wel wat anders!

Choco Kisses van Jamin karamel

Hij lijkt een beetje op de mokkavulling, maar hij is wel iets lichter qua kleur. De binnenkant is erg lekker, maar ik ben dan ook gek op alles met karamel. En de combinatie met het omhulsel van pure chocolade en de krokantje nootjes aan de buitenkant is ook erg geslaagd.

Choco Kisses van Jamin Strawberry en kokos

Links: Kokos
Rechts: Strawberry

En als laatste de twee Choco Kisses waar we het meest nieuwsgierig naar waren, of althans ik dan. Kokos en Aardbei (Strawberry dus volgens Jamin). Twee smaken die ik heel lekker vind, die goed gaan met chocolade en met eiwitschuim. Kon niet misgaan toch?

De Choco Kiss met kokos vonden we in ieder geval ontzettend lekker. Kokos en pure chocolade aan de buitenkant, maar ook in het eiwitschuim aan de binnenkant zaten stukjes kokos. Erg lekker.

Choco Kisses van Jamin Strawberry

Roze! Precies wat je zou verwachten bij een chocozoen met aardbeien. En ook deze vonden we erg lekker. Hij werd niet zoeter door de aardbei, dat was prima in balans. En de witte chocolade past perfect.

We hadden dus de twee lekkerste Choco Kisses tot het laatste bewaard. Al vond m’n vader die met mokkavulling ook erg lekker, al had die wel iets minder zoet mogen zijn, en Moh z’n favoriet was die met amandel en honing. Wat we allemaal vonden, was dat het eiwitschuim heel goed was. Heel zacht en smelt direct in je mond, precies wat je ervan verwacht. De chocolade is van goede kwaliteit en het koekje is niet compleet zacht, wat je wel vaak hebt bij de chocozoenen uit de supermarkt. Wel jammer dat er geen andere vulling in die met stracciatella zat, maar goed, ze blijven wel lekker.

De Choco Kisses zijn verkrijgbaar bij de Jamin-winkels voor zestig cent per stuk of twaalf stuks voor zes euro.

Share on
Previous Post Next Post

13 Comments

 • Reply Laura

  Die zien er wel lekker uit zeg! En de Jamin heeft nu ook al dje lekkere paaseitjes, verleidelijk om ernaar toe te gaan.

  27 februari 2017 at 11:56
  • Reply Danella

   Ja, erg hè! Die paaseitjes zijn ook hier favoriet, dit jaar hebben ze ook weer leuke nieuwe smaakjes.

   27 februari 2017 at 17:14
 • Reply Thea

  Kan je ze ook online bestellen

  27 februari 2017 at 16:45
  • Reply Danella

   Nee, dat kan helaas niet!

   27 februari 2017 at 17:13
 • Reply Thea

  Kuije ze ook online bestellen

  27 februari 2017 at 16:46
 • Reply carolien

  Ooh dit lijkt me dan echt heel erg lekker. Ben gek op de zoenen en deze smaakjes klinken allemaal erg lekker. Jammer dat er geen Jamin in de beurt zit bij ons.

  27 februari 2017 at 17:00
  • Reply Danella

   Dat is zeker jammer Carolien, misschien als je een keertje ergens gaat winkelen.

   27 februari 2017 at 17:14
 • Reply Kim

  Die zien er wel heel lekker uit zeg! Ik wist niet dat Jamin dit ook had. Die met aardbei lijkt me ook erg lekker.

  27 februari 2017 at 19:05
 • Reply Dineke

  ik heb ook zo’n “onderzoek” gedaan bij een kraam op de food market deze zagen er zelfde uit en smaakten ook fijn. Deze zijn wel online te bestellen. Dus even googlen

  28 februari 2017 at 15:59
 • Reply Loes

  Oh help, dit ziet er te lekker uit! Ik moet de Jamin maar vermijden, anders kan ik ze vast niet weerstaan haha. Leuke review!

  28 februari 2017 at 16:34
  • Reply Danella

   Dankjewel! En ik moet er ook niet te vaak naar toe gaan hoor;)

   28 februari 2017 at 16:57
 • Reply jan smit

  Ik was eens bij de jamin daar hadden ze nieuw snoep de kassiere zij of ik het wilde testen en ik zei is goed het waren choclie chip cookie bonbons
  die waren zo lekker de jamin zei omdat ik het zo lekker vondt een pak gratis kreeg in een pak zitten er 200 voor 4,00

  26 juli 2017 at 14:03
 • Reply ella

  Oh, het water loopt me in de mond. Doet me denken aan de ouderwetse negerzoenen. Heerlijk, gauw eens wat halen.

  1 november 2017 at 15:42
 • Leave a Reply