Skip to content
site-logo

Volg de kruimels

| Eat the dream

  • Home
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Zoet
    • Hartig
    • Feestdagen
  • Tips
    • Baktips
    • Kooktips
    • How to’s
    • Ingrediënten
  • Foodtalk
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
  • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken?
  • Home
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Zoet
    • Hartig
    • Feestdagen
  • Tips
    • Baktips
    • Kooktips
    • How to’s
    • Ingrediënten
  • Foodtalk
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
  • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken?
Gedroogde appel uit de oven
Hartig

Gedroogde appel uit de oven

29 oktober 201831 augustus 2022 Leave a comment

Het maken van gedroogd fruit neemt normaal veel tijd in beslag, maar met deze methode gaat het een stuk sneller. Het mooiste is als je een dehydrator of voedseldroger hebt, maar ook met een oven kom je heel ver. Je kunt de gedroogde appel maken in de oven of een heteluchtoven.

Direct naar recept

Gedroogde appel uit de oven

Het beste is om de gedroogde appel te maken in een heteluchtoven. Ze drogen dan het beste en worden super knapperig, vooral als je ze heel dun snijdt. In een gewone oven kan het ook prima, maar dan worden ze iets bruiner en iets minder knapperig.

gedroogde appel

Snijdt de appel zeer dun. Dit gaat het beste met een mandoline, maar ook met een mes kan het goed. Zorg er dan voor dat je een scherp mes gebruikt en werk voorzichtig en netjes. Hoe dunner de appelschijfjes, hoe beter het resultaat. Dikkere stukken drogen namelijk niet goed.

Gedroogde appelschijfjes maken

gedroogde appelschijfjes

Ik heb kaneel gebruikt op de gedroogde appel, maar je kunt allerlei specerijen gebruiken. Speculaaskruiden of kruidnagel is bijvoorbeeld ook erg lekker.

Op de appel zit geen suiker en is dus ook een heel lekker tussendoortje. Gedroogde appel kun je ook prima combineren met een desserts, bijvoorbeeld met wat ijs. Wil je ze toch zoeter maken? Bestrooi ze dan met een heel dun laagje poedersuiker. Gebruik geen gewone suiker, want dan krijg je een te dikke laag.

gedroogde appel uit de oven

De gedroogde appelschijfjes zijn het lekkerste als ze net uit de oven komen. Maak ze daarom niet te lang van tevoren, ongeveer maximaal twee à drie uur. Na een tijdje zijn ze namelijk niet meer krokant. Nog steeds lekker, maar je mist dat knapperige.

appel drogen

Gedroogde appel

www.volgdekruimels.nl
5 van 4 stemmen
Recept afdrukken Pin recept

Ingrediënten
  

  • appel
  • citroensap
  • zonnebloemolie
  • kaneel

Instructies
 

Heteluchtoven

  • Snijd de appel in hele dunne schijfjes. Haal het klokhuis eruit, het is niet nodig om de appels te schillen. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en dep ze met keukenpapier droog.
  • Meng citroensap met een paar druppels zonnebloemolie en kaneel en bestrijk elk schijfje lichtjes met het mengsel.
  • Leg de appelschijfjes in de oven op ongeveer 50 graden (of de laagst mogelijke temperatuur van je heteluchtoven) en laat ze erin liggen tot ze gedroogd zijn (dit duurt wel 3 a 4 uur). 

In de oven

  • Verwarm de oven voor op 80 graden Celsius.
  • Snijd de appel in hele dunne schijfjes. Haal het klokhuis eruit, het is niet nodig om de appels te schillen. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en dep ze met keukenpapier droog.
  • Meng citroensap met een paar druppels zonnebloemolie en kaneel en bestrijk elk schijfje lichtjes met het mengsel.
  • Leg de appelschijfjes in de oven tot ze gedroogd zijn, ongeveer 1 uur.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten!
appeldrogenoven

Related Posts

Tartelettes met frambozen
Tartelettes met frambozen
Pittige komkommer met crispy chili
Pittige komkommer met crispy chili
Kinder Bueno tiramisu
Kinder Bueno tiramisu
Stoofvlees met bier
Stoofvlees met bier

Berichtnavigatie

Citroentaart met merengue
Comfort Food: Italiaanse stoofpot met gnocchi

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Search

Popular

Oosterse kip met rijst
Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus
Gestoomde bao buns
Kruimeldeeg recept (basisrecept)

Newsletter

Good to know

Elke oven werkt anders. De oventijden die genoemd worden in de artikelen zijn richtlijnen. Het zou kunnen dat het gerecht iets korter of iets langer in de oven moet. Zie je ergens eetlepels, theelepels of cups staan? Dan heb ik het altijd over de Amerikaanse maten. Deze zijn namelijk altijd hetzelfde qua inhoud, terwijl lepels etc. onderling veel verschillen.

Disclaimer

Alle inhoud van Volg de kruimels ligt vast onder copyright. Foto’s, artikelen en andere elementen mogen niet zonder toestemming gebruikt worden. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend en Volg de kruimels is niet aansprakelijk voor enige direct of indirecte schade.

Bekijk de disclaimer voor meer informatie.

  • Home
  • Receptenindex
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacy
  • Sitemap
© 2023 | Volg de kruimels - All rights reserved