Follow:
Informatief, Ingrediënten

Gebruik van eetbare glitter

gebruik van eetbare glitter

Dit is echt mijn favoriete decoratie op taarten, truffels, desserts, cupcakes, chocolaatjes en ga zo maar door: glitters! Eetbare glitters welteverstaan, want je kunt niet zomaar elk soort glitter over je cupcake strooien. De afgelopen weken zijn er al een aantal recepten online gekomen, waarbij ik gebruik maak van eetbare glitter en elke keer kreeg ik weer een aantal mailtjes en vragen via social media hierover. Tijd dus voor een artikel over het gebruik van eetbare glitter!

GEBRUIK VAN EETBARE GLITTER

Niet elk soort glitter is geschikt voor consumptie. Je kunt dus niet zomaar glitters kopen bij een hobbywinkel en deze over een taart strooien. Vaak zijn dit soort glitters gemaakt van plastic en echt niet geschikt om te eten. Wil je graag glitters over een cupcake of taart strooien, maak dan altijd gebruik van eetbare glitters.

eetbare glitter

Deze eetbare glitters kun je kopen bij speciaalzaken of, natuurlijk, via internet. Ik koop mijn glitters altijd bij De Leukste Taartenshop, overigens koop ik daar heel veel van mijn decoratieve benodigdheden. Ik heb verschillende soorten eetbare glitter in mijn kast staan, van wat grovere glitters tot hele fijne poeders.

Glitter tot poeder

Je hebt verschillende soorten eetbare glitter. Van hele fijne poeders, tot wat grovere glitters. De meeste worden gemaakt van suiker en kleurstof. Op de verpakking van de glitters staat altijd of het geschikt is voor consumptie.

eetbare glitters glanspoeder

Ik heb drie verschillende kleuren glanspoeders, ook wel edible silk of sparkle dust genoemd, een goudkleurige, een parelwitte en een roze. De goudkleurige is van Rainbow Dust, een merk waar ik al meer producten van heb en waar ik altijd heel tevreden over ben. De witte glanspoeder is van FunCakes en de roze is van Sugarflair Colours.

De goudkleurige en witte glanspoeder zijn al mooi, maar de roze is wat mij betreft de winnaar van deze drie, want die heeft ook nog prachtige fijne glitters erin.

glanspoeder

Ik voel me bijna een beautyblogger met haar nieuwste highlighter. Alleen is dit geen make-up, maar juist een highlighter voor je dessert. 

De glanspoeder kun je zo aanbrengen op je taart of dessert, het makkelijkste is om met een kwastje te werken. Dip je kwastje in het poeder en breng een dun laagje aan op bijvoorbeeld bloemblaadjes of andere decoraties. Pas op dat je niet teveel poeder op je kwastje aanbrengt, want dan werkt het iets minder makkelijk en krijg je niet een egale laag. Deze glanspoeders kun je laagje voor laagje opbouwen, voor een intensere kleur.

Je kunt het ook vermengen met een beetje water of alcohol en het gebruiken als een verf. Gebruik heel weinig vloeistof en doe er steeds een beetje glanspoeder bij. Blijf mengen, tot je een mooie ‘papje’ hebt. Op deze manier kun je je truffels goud verven, de toef van je cupcake extra glans geven of je glazuur een ander kleurtje te geven.

De edible silk van Rainbow Dust kost €3,15, de edible lustre van Sugerflair Colour kost €3,15 en de sparkle dust van FunCakes kost €2,95.

eetbare glitter

Glanspoeders zitten niet alleen in een potje, maar ook in kleine spuitflessen. Deze pump spray van Sugarflair Colours bevat heel veel gouden glanspoeder en met het pompje breng je het gemakkelijk aan over je taart (of iets anders). Belangrijk is dat je de spray minstens tien centimeter van je taart houd en de pomp snel indrukt. Niet te langzaam en niet te dichtbij, want dan krijg je geen mooie laag.

Ik vind deze spray vooral handig bij taarten en cupcakes, gebruik hem niet als je details wilt aanbrengen, daarvoor kun je beter de potjes gebruiken en een kwastje. Het geeft een heel mooi en subtiel effect.

De Sugarflauw Colour Pomp kost €7,95.

rainbow dust eetbare glitter

Deze prachtige glitters kun je bijna in elke kleur krijgen en dit zijn echt mijn favoriete glitters. Ik gebruik ze ontzettend vaak, want ze geven zo’n mooi effect. Hierboven zie je ze in zilver, goud en brons, maar je hebt ook vier soorten roze, groen, blauw, paars, turquoise en zelfs zwart.

chocoladetruffels met glitter

Chocoladetruffels met glitters!

De glitters kun je bijvoorbeeld gebruiken voor een laagje om een chocoladetruffel, maar ook op taarten, desserts en cupcakes. Eigenlijk overal voor. Deze eetbare glitters worden gemaakt van suiker of Arabische gom en kleurstof, hierdoor kun je ze gewoon eten.

rainbow dust eetbare glitter silver

Deze glitters zijn van Rainbow Dust en elke keer ben ik weer verbaasd over hoelang je met zo’n klein potje kunt doen. Eén potje kost €3,95 en je kunt ze hier bestellen!

Niet eetbare glitters

niet eetbare glitters

Misschien wel de mooiste glitters, maar helaas niet voor consumptie geschikt. De Rainbow Dust Decorative Sparkles kun je wel heel goed gebruiken voor decoraties die je er weer afhaalt. Maak je bijvoorbeeld suikerbloemen? Dan kun je deze glitter gebruiken voor een extra effect.

Glitters overal

christmas trifle cranberry

Nadat ik de foto’s had gemaakt voor dit artikel, had ik echt overal glitters op de tafel liggen en mijn handen waren bedekt met een laagje glans. De afgelopen tijd heb ik al een aantal keer deze glitters mogen gebruiken en de zilveren glitters pasten perfect bij de Christmas Trifle.

roze cupcakes

En op deze roze frambozen cupcakes zitten hele fijne zilveren glitters, vermengd met een beetje glanspoeder. Binnenkort komt er een recept online waarbij ik laat zien hoe je de glanspoeder kunt gebruiken!

Wil je ook de eetbare glitters en glanspoeders gebruiken? Ga dan ook naar De Leukste Taartenshop en bekijk het gehele assortiment.

Een aantal van deze producten heb ik gekregen. Meer informatie.


Volg mij ook op FacebookInstagram en Pinterest! Maak je een gerecht van Volg de kruimels? Dan vind ik het heel leuk om te horen wat je ervan vond. Laat een reactie achter, neem contact met me op of tag me op social media met #volgdekruimels!

Ga voor alle recepten naar de receptenindex!

Share on
Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply