Recept om zelf fudge met rozenwater te maken.
Je maakt deze fudge met een beetje rozenwater en witte chocolade. Ik doe er ook nog wat gedroogde eetbare bloemen op, dat maakt het natuurlijk extra mooi.
Fudge met rozenwater
Fudge . Wie houdt er niet van!
Deze fudge maak je met witte marshmallows en is super zacht. Voor de rozensmaak gebruik je rozenwater. Met rozenwater moet je altijd een beetje oppassen, want het kan erg sterk zijn.
Rozenfudge maken
De ingrediënten
De belangrijkste ingrediënten zijn: suiker, gecondenseerde melk, witte chocolade, marshmallows en natuurlijk rozenwater. De marshmallow zorgen voor een zachte textuur van je fudge.
Dit zijn alle ingrediënten voor de fudge met rozensmaak:
Kristalsuiker: gebruik fijne kristalsuiker, want dat smelt sneller dan gewone suiker.
Ongezouten roomboter: snijd het in blokjes, zodat het sneller smelt.
Gecondenseerde melk: natuurlijk heb je zoete gecondenseerde melk nodig.
Zout: voor balans, een klein beetje.
Marshmallows: ik gebruik alleen witte grote marshmallows (dus niet de roze, maar kan wel).
Witte chocolade: heerlijk bij de rozensmaak.
Rozenwater: voor de rozensmaak. Het ruikt ook heerlijk.
Kleurstof: roze kleurstof om de mooie swirls mee te maken.
Eetbare gedroogde bloemen: dit maakt het helemaal af natuurlijk.
Paar tips voor het maken
Het maken van deze marshmallows is echt niet moeilijk, je moet alleen een beetje geduld hebben.
Dit zijn mijn tips:
Wacht met het toevoegen van de marshmallows en de witte chocolade, tot de suiker is opgelost. De textuur van de marshmallows wordt anders niet zo zacht.
Blijf er de hele tijd bij staan, ga er niet even bij weg. De suiker kan gemakkelijk aan gaan branden wanneer je niet goed blijft roeren.
Ik gebruik het liefst een siliconen spatel, dan kun je de randen ook goed meenemen tijdens het roeren.
Snijd de marshmallows (of knip ze even snel) en hak de witte chocolade in kleinere stukken, zodat het makkelijker smelt.
Hier vind je nog meer recepten voor het maken van fudge:
Bewaren
Ik bewaar mijn fudge altijd in een vershoudbakje of een ziplocktasje.
Het is niet nodig om de fudge in de koelkast te bewaren. Dan wordt het sneller droog en hard. Ik vind zelf fudge het lekkerst wanneer het op kamertemperatuur is.
Je kunt de fudge ongeveer een week tot twee weken bewaren.
Rozenfudge
www.volgdekruimels.nlEquipment
- 1 Pan
- 1 Bakblik
- Bakpapier
- Houten of siliconen spatel
- 2 beslagkommen (wanneer je twee kleuren wilt om te mengen)
Ingrediënten
- 450 gram fijne kristalsuiker
- 175 gram ongezouten roomboter
- 150 ml gecondenseerde melk
- 1/4 theelepel zout
- 250 gram marsmallows (in stukjes)
- 200 gram witte chocolade (in stukjes)
- 1 eetlepel rozenwater
- roze kleurstof (optioneel)
- 1 eetlepel gedroogde bloemen
Instructies
- Bekleed een bakblik met bakpapier. Snijd (of knip) de marsmallows in kleine stukjes en hak de witte chocolade in kleine stukjes (dan smelten ze makkelijker).
- Doe de fijne kristalsuiker, de ongezouten roomboter, de gecondenseerde melk en het zout in een pan met anti-aanbaklaag. Laat op laag vuur alles smelten en zet dan het vuur wat hoger, blijf steeds goed roeren.
- Laat het mengsel koken tot de suiker is opgelost, dit kan wel even duren.
- Voeg vervolgens de marshmallows en de witte chocolade toe. Roer constant door. Als laatste voeg je het rozenwater toe. Zet het vuur uit en roer nog even door, ongeveer 2 minuten.
- Optioneel: verdeel het mengsel over twee beslagkommen. In de ene doe je een beetje gedroogde bloemen en in de andere een druppel roze kleurstof. Roer beide helften goed door. Doe een paar eetlepels van het roze mengsel in het bakblik en daarna een paar eetlepels wit mengsel, verdeel het steeds over het gehele bakblik. Herhaal dit tot alles op is. Ga daarna met een dunne prikker swirls maken, zodat alles mooi in elkaar overloopt.
- Strooi wat eetbare gedroogde bloemen over de bovenkant. Druk met de bolle kant van een lepel de bloemen voorzichtig aan, zodat ze vastplakken en de bovenkant wat egaal wordt.
- Laat minstens vier uur afkoelen. Snijd daarna in blokjes.