Skip to content
site-logo

Volg de kruimels

| Eat the dream

  • Home
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Zoet
    • Hartig
    • Feestdagen
  • Tips
    • Baktips
    • Kooktips
    • How to’s
    • Ingrediënten
  • Foodtalk
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
  • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken?
  • Home
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Zoet
    • Hartig
    • Feestdagen
  • Tips
    • Baktips
    • Kooktips
    • How to’s
    • Ingrediënten
  • Foodtalk
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
  • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken?
Frikandellentaart
Borrelhapjes

Frikandellentaart

10 november 201721 januari 2022 11 comments

Liefhebbers van frikandellen opgelet: hier vind je het recept voor frikandellentaart!

Het maken van deze frikandellentaart begon nadat ik een advertentie van de Aldi zag. Eerst dacht ik ‘Serieus??? En frikandellentaart!!!’. Nou het was dus echt zo en dan word ik ook wel een beetje nieuwsgierig natuurlijk.

Direct naar recept

Frikandellentaart

Het maken van deze frikandellentaart is misschien wat meer werk, dan wanneer je zo een frikandelbroodje koopt in de supermarkt (kun je in de rij staan met alle scholieren rond pauzetijd ). Eigenlijk is er maar weinig verschil tussen zo’n broodje en een frikandellentaart: gewoon een beetje groter.

En…is het wat?

Ik moet zeggen, het is best wel leuk om te maken. Je kent vast wel een groot liefhebber van frikandellen, die gaat dit ook wel leuk vinden.

frikandellentaart

Hoe maak je een frikandellentaart?

Je hebt maar weinig ingrediënten nodig: frikandellen (natuurlijk), bladerdeeg en een beetje saus (ik gebruikte curry). Uiteraard kun je ook kiezen voor vegetarische frikandellen. Je kunt de bovenkant nog een beetje insmeren met wat eigeel, dan wordt het bladerdeeg

Wil je de frikandellentaart vegan maken? Let er dan goed op dat je bladerdeeg koopt zonder roomboter.

Ik heb de taart met frikandellen in een springvorm gemaakt, maar je kunt ook een ovenschaal gebruiken. Vet de ovenschaal wel in, of gebruik bakpapier, zodat de taart na het bakken niet blijft plakken.

Let hierop en het komt helemaal goed:

Bak de frikandellen eerst, volg hiervoor de aanwijzingen van de verpakking. Zorg ervoor dat ze iets zijn afgekoeld, voordat je ze op het bladerdeeg legt. Anders wordt de bladerdeeg mogelijk een beetje zacht.
Zorg ervoor dat de plakjes bladerdeeg ontdooid zijn, dan is het makkelijker om ze te vormen.
Elke oven is anders, dus het zou kunnen dat jouw frikandellentaart iets langer of juist iets korter moet bakken. Blijf erop letten en wanneer het bladerdeeg mooi goudbruin is, is die klaar.

Ingrediënten en bereiden:


frikandellentaart

Frikandellentaart

www.volgdekruimels.nl

4.87 van 30 stemmen
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereiding 15 min
Bereiding 30 min
Totaal 45 min
HOEVEELHEID 1 taart

Ingrediënten
  

  • 6-8 frikandellen (ligt aan de grootte van je vorm)
  • 6-8 blaadjes bladerdeeg (ligt aan de grootte van je vorm)
  • curry

Instructies
 

  • Snijdt de frikandellen in drieën. Bak de frikandellen volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
  • Laat de frikandellen even afkoelen. 
  • Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Vet je vorm in met een beetje olie of boter.
  • Bekleedt de vorm met bladerdeeg, houdt wat over voor de bovenkant, en doe er curry naar smaak op.
  • Leg de frikandellen in de vorm, snijdt eventueel nog een beetje bij en leg bladerdeeg over de bovenkant. 
  • Bak de taart gaar in ongeveer 30 minuten. 
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten!!

frikandellentaart

Naar de receptenindex!

bladerdeegfrikandellentaart

Related Posts

KFC: Korean Fried Chicken
KFC: Korean Fried Chicken
Vietnamese loempia’s
Vietnamese loempia’s
Nutella brownies
Nutella brownies
Pistachepasta maken
Pistachepasta maken

Berichtnavigatie

Zelf ganache maken
Perentaart met vanille en amandelschaafsel

11 comments

  1. Carolien schreef:
    10 november 2017 om 16:21

    Zo leuk! Wij hebben de taart inderdaad meegenomen bij de aldi. Toch eens proberen zeg maar, haha. Maar dit recept is ook echt mega simpel!

    Beantwoorden
    1. Danella schreef:
      12 november 2017 om 01:06

      Hoe was die van de Aldi?
      En het is inderdaad super makkelijk om te maken:).

      Beantwoorden
  2. Nal schreef:
    17 januari 2019 om 16:24

    Kan deze ook in de vriezer?

    Beantwoorden
  3. Remmelt schreef:
    8 augustus 2019 om 06:53

    Een heerlijk recept..
    Precies het zelfde als Frikandelbroodje..

    Beantwoorden
  4. Anouk schreef:
    21 februari 2020 om 14:10

    Lijkt me lekker moet het maken voor een traktatie

    Beantwoorden
  5. Femke schreef:
    18 februari 2021 om 14:36

    Hoe komt het dat mijn onderkant niet gaaf wordt ? Ik heb alles volgens het recept gedaan

    Beantwoorden
    1. Tom schreef:
      5 maart 2021 om 17:37

      Volgens smulweb de vorm en het bladerdeeg eerst 10 min in de oven bakken voor dat je de frikadellen er in doet dit voorkomt dat de bodem zacht en waterig wordt

      Beantwoorden
    2. Danella schreef:
      8 maart 2021 om 13:20

      Wat jammer dat de onderkant niet gaar was! Je kunt de tip van Tom volgen en eerst het bladerdeeg even bakken, of de oven iets lager zetten en dan langer bakken. Elke oven is anders en daarom is het altijd lastig om een tijd te geven hoe lang iets in de oven moest staan voordat het gaat is.

      Beantwoorden
  6. Hendrikje schreef:
    17 november 2021 om 10:46

    Mijn zoon houd niet van zoet. Dus deze taart gemaakt voor zijn kinderfeestje en ze vonden het allen heeerrrrrlijk!
    Tip: ik heb de frikandellen eerst een dag van te voren in de koelkast laten ontdooien en dan in stukjes gesneden en NIET gefrituurd , maar zo in de voorgebakken taartbodem gedaan en dan curry erover. Afgemaakt met reepjes bladerdeeg en dan de oven in.. Dit ging prima en is naar mijn idee net iets “gezonder”.

    Beantwoorden
  7. Sanne schreef:
    9 januari 2022 om 16:51

    Hallo welke grote van spring vorm heb je gebruikt alsjeblieft?

    Beantwoorden
    1. Danella schreef:
      9 januari 2022 om 20:00

      Hallo Sanne!

      Voor dit recept heb ik een springvorm met een diameter van 23 centimeter gebruikt.

      Danella

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Search

Popular

Kruimeldeeg recept (basisrecept)
Gestoomde bao buns
Graham crackers vervangen
Oosterse kip met rijst

Newsletter

Good to know

Elke oven werkt anders. De oventijden die genoemd worden in de artikelen zijn richtlijnen. Het zou kunnen dat het gerecht iets korter of iets langer in de oven moet. Zie je ergens eetlepels, theelepels of cups staan? Dan heb ik het altijd over de Amerikaanse maten. Deze zijn namelijk altijd hetzelfde qua inhoud, terwijl lepels etc. onderling veel verschillen.

Disclaimer

Alle inhoud van Volg de kruimels ligt vast onder copyright. Foto’s, artikelen en andere elementen mogen niet zonder toestemming gebruikt worden. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend en Volg de kruimels is niet aansprakelijk voor enige direct of indirecte schade.

Bekijk de disclaimer voor meer informatie.

  • Home
  • Receptenindex
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacy
  • Sitemap
© 2022 | Volg de kruimels - All rights reserved