Liefhebbers van frikandellen opgelet: hier vind je het recept voor frikandellentaart!
Het maken van deze frikandellentaart begon nadat ik een advertentie van de Aldi zag. Eerst dacht ik ‘Serieus??? En frikandellentaart!!!’. Nou het was dus echt zo en dan word ik ook wel een beetje nieuwsgierig natuurlijk.
Frikandellentaart
Het maken van deze frikandellentaart is misschien wat meer werk, dan wanneer je zo een frikandelbroodje koopt in de supermarkt (kun je in de rij staan met alle scholieren rond pauzetijd ). Eigenlijk is er maar weinig verschil tussen zo’n broodje en een frikandellentaart: gewoon een beetje groter.
En…is het wat?
Ik moet zeggen, het is best wel leuk om te maken. Je kent vast wel een groot liefhebber van frikandellen, die gaat dit ook wel leuk vinden.
Hoe maak je een frikandellentaart?
Je hebt maar weinig ingrediënten nodig: frikandellen (natuurlijk), bladerdeeg en een beetje saus (ik gebruikte curry). Uiteraard kun je ook kiezen voor vegetarische frikandellen. Je kunt de bovenkant nog een beetje insmeren met wat eigeel, dan wordt het bladerdeeg
Wil je de frikandellentaart vegan maken? Let er dan goed op dat je bladerdeeg koopt zonder roomboter.
Ik heb de taart met frikandellen in een springvorm gemaakt, maar je kunt ook een ovenschaal gebruiken. Vet de ovenschaal wel in, of gebruik bakpapier, zodat de taart na het bakken niet blijft plakken.
Let hierop en het komt helemaal goed:
Bak de frikandellen eerst, volg hiervoor de aanwijzingen van de verpakking. Zorg ervoor dat ze iets zijn afgekoeld, voordat je ze op het bladerdeeg legt. Anders wordt de bladerdeeg mogelijk een beetje zacht.
Zorg ervoor dat de plakjes bladerdeeg ontdooid zijn, dan is het makkelijker om ze te vormen.
Elke oven is anders, dus het zou kunnen dat jouw frikandellentaart iets langer of juist iets korter moet bakken. Blijf erop letten en wanneer het bladerdeeg mooi goudbruin is, is die klaar.
Frikandellentaart
www.volgdekruimels.nlIngrediënten
- 6-8 frikandellen (ligt aan de grootte van je vorm)
- 6-8 blaadjes bladerdeeg (ligt aan de grootte van je vorm)
- curry
Instructies
- Snijdt de frikandellen in drieën. Bak de frikandellen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Laat de frikandellen even afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Vet je vorm in met een beetje olie of boter.
- Bekleedt de vorm met bladerdeeg, houdt wat over voor de bovenkant, en doe er curry naar smaak op.
- Leg de frikandellen in de vorm, snijdt eventueel nog een beetje bij en leg bladerdeeg over de bovenkant.
- Bak de taart gaar in ongeveer 30 minuten.
Zo leuk! Wij hebben de taart inderdaad meegenomen bij de aldi. Toch eens proberen zeg maar, haha. Maar dit recept is ook echt mega simpel!
Hoe was die van de Aldi?
En het is inderdaad super makkelijk om te maken:).
Kan deze ook in de vriezer?
ja
Een heerlijk recept..
Precies het zelfde als Frikandelbroodje..
Lijkt me lekker moet het maken voor een traktatie
Hoe komt het dat mijn onderkant niet gaaf wordt ? Ik heb alles volgens het recept gedaan
Volgens smulweb de vorm en het bladerdeeg eerst 10 min in de oven bakken voor dat je de frikadellen er in doet dit voorkomt dat de bodem zacht en waterig wordt
Wat jammer dat de onderkant niet gaar was! Je kunt de tip van Tom volgen en eerst het bladerdeeg even bakken, of de oven iets lager zetten en dan langer bakken. Elke oven is anders en daarom is het altijd lastig om een tijd te geven hoe lang iets in de oven moest staan voordat het gaat is.
Mijn zoon houd niet van zoet. Dus deze taart gemaakt voor zijn kinderfeestje en ze vonden het allen heeerrrrrlijk!
Tip: ik heb de frikandellen eerst een dag van te voren in de koelkast laten ontdooien en dan in stukjes gesneden en NIET gefrituurd , maar zo in de voorgebakken taartbodem gedaan en dan curry erover. Afgemaakt met reepjes bladerdeeg en dan de oven in.. Dit ging prima en is naar mijn idee net iets “gezonder”.
Hallo welke grote van spring vorm heb je gebruikt alsjeblieft?
Hallo Sanne!
Voor dit recept heb ik een springvorm met een diameter van 23 centimeter gebruikt.
Danella