Follow:
Foodtalk, Inspiratie

Food & spellen

food en spellen

Ben je ook zo’n foodlover en vind je het, net als ik, leuk om spelletjes te spelen? Dan heb ik nog wat leuke spellen voor je verlanglijstje! Ik vind het altijd heel erg leuk om spelletjes te spelen met familie en vrienden. Een paar van mijn favorieten zijn 30Seconds, Carcasonne, Trivial Persuit, Rummikub, Skib-Bo, Qwixx en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Maar je hebt ook hele leuke spelletjes die te maken hebben met eten. Nog wat hapjes erbij, uiteraard, en je hebt gegarandeerd een gezellige avond.

KAKKERLAKKEN SALADE

spel kakkerlakken salade

Dit spelletje heb ik een aantal jaar geleden van een vriendin gekregen en is heel leuk om met een klein groepje te spelen. Je moet goed blijven nadenken, dingen onthouden en vooral snel reageren. Je moet de kaarten met de ingrediënten van een salade snel op een stapel leggen, maar door bepaalde kaarten veranderd het hele spel heel snel. En hier moet jij dan weer op reageren natuurlijk, ook weer heel snel. Doe je dit niet goed, dan krijg je alle kaarten van de salade die al neergelegd zijn bij je stapel. De speler die als eerste zijn of haar stapel kwijt is, wint!

Kakkerlakken Salade Kaartspel via Bol.com – leeftijd 6 tot 99 jaar, 2 tot 6 spelers, speeltijd 30 min. – €9,99

SUSHI GO

spel sushi go

Net als Kakkerlakken salade, is Sushi Go ook een heel snel kaartspel. De bedoeling is dat je de beste combinaties van sushi-gerechten probeert te verzamelen en hier krijg je weer punten voor. Maak je een mooie sashimi of een roll, dan krijg je dus punten. Of gebruik wasabi om nog meer punten te krijgen. De speler die de meeste punten scoort, wint het spel. Het leukste is om het kaartspel te spelen met meer dan twee spelers, anders wordt het wel een beetje voorspelbaar.

Naast het kaartspel heb je ook Sushi Go Party, een uitgebreidere versie van het kaartspel. Je kunt Sushi Go Party met maximaal acht spelers spelen (twee meer dan het kaartspel) en daarnaast spreek je van tevoren af wat voor menu er gemaakt moet worden. In principe is het verder hetzelfde. Je maakt sushi, verdient punten met je maki, sashimi en edamame en wint als je de meeste punten hebt.

Sushi Go Kaartspel via Bol.com – leeftijd 8 – 99 jaar, 2 tot 5 spelers, speeltijd 20 min. – €10,99
Sushi Go Party via Bol.com – leeftijd 8 – 99 jaar, 2 tot 8 spelers, speeltijd 20 min. – €24,99

POTION EXPLOSION

spel potion explosion

Niet koken met eten, maar toverdranken laten borrelen met Potion Explosion. Een tactisch en strategisch spel, waarbij je allemaal verschillende kleuren knikkers over een baan moet leiden. Zorg je ervoor dat er knikkers met dezelfde kleur op elkaar botsen, heb je een explosie en kun je de knikkers verzamelen. Elke kleur knikker staat voor een ingrediënt en daarmee kun je toverdranken maken. Voltooi je een toverdrank, dan krijg je daar natuurlijk punten voor en de speler met de meeste punten wint het spel.

Potion Explosion via Bol.com – leeftijd 8 – 99 jaar, 2 tot 4 spelers, speeltijd 45 min. – €28,45

KOEHANDEL

spel koehandel

 

Koehandel is ook een strategisch spel, maar wat het leuke is, is dat je hier steeds beter in kunt worden. Wat wordt jouw spel, hoe zorg je ervoor dat je de beste dieren in handen krijgt en dat je uiteindelijk gaat winnen. Dit alles doe je door te bluffen, te onderhandelen, kijken wat je tegenstanders aan het doen zijn en hoe ze reageren en te zorgen dat je niet teveel betaald natuurlijk. En dit alles kan behoorlijk spannend worden.

Koehandel via Bol.com – leeftijd 10 – 99 jaar, 3 tot 5 spelers, speeltijd 45 min. – €8,95

HALLI GALLI

halli galli

Halli Galli is een kaartspel die heel geschikt is voor kinderen. Enige vereiste is wel dat ze tot vijf kunnen vertellen. De bedoeling is dat je vijf dezelfde vruchten verzamelend. Deze staan allemaal op de kaart, maar je ziet altijd alleen de de bovenste kaart. Elke speler legt een kaart van zijn of haar stapel op de stapel met omgedraaide kaarten. Op elke kaart staat één of meerdere vruchten. Zodra er vijf dezelfde vruchten in de stapel zitten, en dat moet je dus goed onthouden, moet je op de bel drukken. Degene die als eerste op de bel heeft gedrukt, krijgt de kaarten. Degene die als eerste al zijn kaarten kwijt is, is uitgeschakeld en zo speel je door tot er één winnaar is.

Halli Galli via Bol.com – leeftijd 6 tot 99 jaar, 2 tot 6 spelers, speeltijd 20 min. – €13,99

LA CUCARACHA

la cucaracha spel

Hier maak je geen kakkerlakken salade mee, maar die vervelende kakkerlakken wil je natuurlijk wel uit je keuken hebben! Dit is een echt kinderspel en met behulp van bestek, moeten ze de kakkerlakken in de val laten lopen. Door middel van een dobbelsteen wordt er bepaald waarmee je een kakkerlakken mag proberen te vangen. De bedoeling is dus dat je de kakkerlakken vangt en voor elke kakkerlak krijg je een punt. Wie als eerste vijf punten heeft verzameld, wint het spel.

La Cucaracha via Bol.com – leeftijd 6 tot 11 jaar, 2 tot 4 spelers, speeltijd 15 min. – €29,99 

POEPIE KNOR

spel poepie knor

En dan nog een spel, geschikt voor hele jonge kinderen. Poepie Knor kun je al vanaf drie jaar spelen en is een bordspel waarbij de varken gered moeten worden uit het modderbad. In het midden zit een heel goot varken en zodra hij knort, mag er iemand een kaart pakken. Laat hij een scheet, dan moet er juist een kaart ingeleverd worden. Uiteindelijk moeten alle varkens gered worden.

Poepie Knor via Bol.com – leeftijd 3 tot 6 jaar, 2 tot 4 spelers, speeltijd 15 min. – €21,99

Welk spel lijkt jou het leukste om te spelen?

Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie.


Volg mij ook op FacebookInstagram en Pinterest! Maak je een gerecht van Volg de kruimels? Dan vind ik het heel leuk om te horen wat je ervan vond. Laat een reactie achter, neem contact met me op of tag me op social media met #volgdekruimels!

Ga voor meer recepten naar de receptenindex!

Share on
Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply