De Ferrero Rocher bonbons met de goudkleurige wikkel ken je vast wel. Chocolade en hazelnoten, een super lekkere combinatie. Vandaag een recept voor Ferrero Rocher cupcakes!
In deze cupcakes worden de beste smaken gecombineerd:
Een chocolade cupcake
Chocolade en hazelnoot botercrème
Ferrero Rocher
Ferrero Rocher cupcakes
Ferrero Rocher is al niet te weerstaan vind ik altijd, net als de bonbons van Raffaello, maar in een cupcake wordt het nog lekkerder allemaal. Ben je fan van chocolade? Dan ga je deze Ferrero Rocher cupcakes zeker lekker vinden!
Kijk nou hoe lekker dit eruit ziet:
Voor de cupcakes heb ik mijn standaard recept voor chocoladecupcakes gebruikt, dit keer met melkchocolade. Uiteraard kun je ook kiezen voor pure chocolade, maar ik vind dat het dan wat te machtig wordt (en met de botercrème is het al behoorlijk zwaar).
Ferrero Rocher cupcakes: recept
Dit recept bestaat uit twee delen: één voor de cupcakes en één voor de botercrème. Voor de botercrème heb ik Nutella gebruikt, maar je kunt natuurlijk elke hazelnootpasta hiervoor gebruiken.
Een paar tips:
Zorg ervoor dat de oven op temperatuur is voordat je de cupcakes gaat bakken.
Laat de chocolade en de roomboter eerst afkoelen na het smelten, anders stollen de eieren in het beslag.
De roomboter moet op kamertemperatuur zijn voor het maken van de botercrème, anders wil het niet goed mengen en krijg je geen mooie luchtige crème.
Door een klein beetje rijst onder in de cupcakevorm te doen, voorkom je dat je last krijgt van natte cupcake-papiertjes na het bakken. Soms komt er wat vocht of vet (van de roomboter) vrij en daardoor kunnen de papieren vormpjes vochtig worden. Zonde natuurlijk en daarnaast ziet het er ook niet mooi uit. Het laagje rijst vangt het vocht op en zorgt ervoor dat je vormpjes mooi droog blijven.
Hoe lang kan ik ze bewaren?
Bewaar de cupcakes goed afgedekt in de koelkast, dan blijft de botercrème langer goed. Wel belangrijk om de cupcakes ongeveer een halfuur tot een uur voor het serveren uit de koelkast te halen. Ze zijn namelijk lekkerder op kamertemperatuur.
Je kunt de Ferrero Rocher cupcakes ongeveer drie dagen bewaren, daarna wordt de cupcake droger en de structuur van de botercrème korrelig.
Ferrero Rocher Cupcakes
www.volgdekruimels.nlEquipment
- Cupcake-bakblik + papieren vormpjes
- Mixer
- Optioneel: spuitzak + spuitmond voor crème
Ingrediënten
Voor de cupcakes:
- 200 gram roomboter (ongezouten)
- 75 gram melkchocolade
- 225 gram fijne kristalsuiker
- 3 eieren
- 175 gram patentbloem
- 25 gram cacaopoeder
- 1/2 theelepel bakpoeder
- mespunt zout
Voor de topping:
- 200 gram roomboter (ongezouten + op kamertemperatuur)
- 300 gram poedersuiker
- 75 gram Nutella
- 12 stuks Ferrero Rocher
- Stukjes hazelnoten + decoratie (optioneel)
- 12 papieren vormpjes
Instructies
Cupcakes:
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Doe de papieren vormpjes in het bakblik.
- Verwarm de roomboter en de chocolade in een pannetje op laag vuur. Laat het een paar minuten afkoelen, anders stollen de eieren al tijdens het maken van het beslag.
- Voeg de suiker toe en meng tot het gemengd is. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe. Meng steeds met een spatel tot gemengd.
- Voeg de patentbloem, de cacaopoeder en de bakpoeder toe en spatel het beslag opnieuw door tot gemengd.
- Verdeel het beslag over de cupcakevormpjes en bak ze in 20 tot 30 minuten af in de oven. Ze zijn klaar wanneer je een dunne prikker erin kunt prikken en deze schoon er weer uit komt.
- Laat ze helemaal afkoelen voordat je de botercrème erop spuit.
Botercrème:
- Doe alle ingrediënten in een beslagkom en mix tot je een lichte en luchtige crème hebt. Stop af en toe met mixen om de randen met een spatel schoon te maken.
- Doe de crème in een spuitzak met spuitmondje. Dit is optioneel, je kunt ook de crème erop smeren met een mes.
Afmaken:
- Spuit de botercrème op de cupcakes.
- Leg in het midden een Ferrero Rocher en druk deze een beetje aan.
- Versier eventueel nog met stukjes (ongezoute en ongebrande) hazelnoten of andere eetbare decoratie.