FAQ – Veelgestelde vragen

Recepten

Kan ik een recept aanpassen?

Alle recepten die op mijn website staan heb ik getest met de hoeveelheden en ingrediënten die staan vermeld. Je kunt een recept meestal zonder problemen aanpassen, maar houd er wel rekening mee dat het invloed kan hebben op het eindresultaat.

Hoe kan ik de hoeveelheid aanpassen?

In het receptenblok op de website kun je de hoeveelheid aan passen. Voer in het vakje achter ‘Hoeveelheid’ in wat jij nodig hebt en de ingrediënten worden automatisch aangepast. Of druk op 1x, 2x of 3x om het recepten te verdubbelen. Houd er wel rekening mee dat de recepten zijn getest met de hoeveelheden die zijn vermeld, het kan veranderen van de hoeveelheid kan invloed hebben op het eindresultaat.

Hoe weet ik hoe heet mijn oven is?

Elke oven is anders en daarom moet je je oven leren kennen. Met een oventhermometer kom je er snel achter wat de daadwerkelijke temperatuur is van de oven.

Welke boter moet ik gebruiken?

In mijn recepten gebruik ik bijna altijd ongezouten roomboter. Is er een andere soort boter nodig? Dan vermeld ik dat duidelijk.

Welke bloem gebruik jij meestal?

Ik gebruik altijd patentbloem of zelfrijzend bakmeel in mijn recepten. Wanneer ik een ander soort bloem gebruik, vermeld ik dat duidelijk.

Hoe komt het dat het recept is mislukt?

Al mijn recepten heb ik uitvoerig getest voordat ze online gezet worden. Is jouw recept toch mislukt? Ik help je graag. Stuur me een bericht en dan kijk ik of ik je kan helpen.

Over mij

Hoe ben je begonnen met koken, bakken en het delen van recepten?

Koken en bakken doe ik al heel erg lang. Vroeger was ik altijd al veel bezig met koken en later ging ik ook steeds meer bakken. Hoe meer ik het deed, hoe meer ik mijn eigen recepten ging maken. De recepten die ik snel bedacht, ging ik opschrijven in een boekje en toen leek het me leuk om een foodblog te starten. Volgdekruimels.nl bestaat al sinds 2017, maar het afgelopen jaar ben ik het echt fanatiek gaan oppakken.

Welke ingrediënten heb je altijd in huis?

Best wel veel eigenlijk. Mijn voorraadkast is altijd ontzettend vol en ook in mijn keukenkastjes vind je veel ingrediënten. Alle basisingrediënten voor het bakken heb ik standaard in huis (bloem, boter, olie, bakpoeder, suiker, etc.), maar ook veel kruiden, specerijen, olie, rijst, pasta, gezeefde tomaten en ga zo maar door. Ik kan eigenlijk altijd wel iets bakken of koken.

Hoe kom je op nieuwe receptenideeën?

Overal haal ik inspiratie uit. Uit kookboeken, social media, omdat ik in een restaurant een lekker gerecht of gebakje heb gegeten, andere foodblogs, mooie producten in de supermarkt, toko of speciaalzaak, van vrienden en familie en ga zo maar door.

Welke tips heb je voor beginners?

Bekijk hier mijn artikel met al mijn tips voor de beginnende bakker!

Wat is je favoriete recept?

Oeh, ik heb er best wel veel. Ik maak erg graag tiramisu (of met pistache), brownies en de oliebollen van mijn oma en opa. Ook de Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus en de Korean Fried Chicken zijn recepten die ik erg vaak maak.

Overig

Mag ik je foto’s gebruiken?

Nee, je mag niet zomaar mijn foto’s gebruiken. Wil je wel een foto gebruiken? Stuur me dan een berichtje.

Hoe start ik een foodblog?

Gewoon doen! In de toekomst maak ik nog een gids met al mijn tips om een foodblog te starten. Heb je nu al een vraag voor mij? Stuur me dan een bericht.

Doe je ook samenwerkingen?

Ja, daar sta ik zeker voor open. Ga naar deze pagina voor meer informatie en contact.

Gepubliceerd op: 06-02-2024
Auteur: Danella
In dit artikel kunnen affiliate links gebruikt worden.