Follow:
Foodtalk, Hotspots

Eten in de Foodhallen in Amsterdam

Iets meer dan een jaar geleden gingen Jeanine en Brechtje naar de Foodhallen in Amsterdam. Toen werd ik nog jaloers gemaakt met de foto’s van het eten in de hallen die ze stuurden, inmiddels ben ik er (gelukkig) zelf ook geweest. Een paar dagen geleden ging ik een dagje naar Amsterdam met Jeanine en natuurlijk gingen we wat eten in de Foodhallen.

FOODHALLEN IN AMSTERDAM

Klik hier voor het artikel van Jeanine en Brechtje over hun bezoek!

De Foodhallen bestaat nu alweer een paar jaar en zit in De Hallen in Amsterdam, een oud tramdepot. Er zijn meer dan twintig verschillende standjes waar je eten en drinken kunt kopen.

foodhallen op een zaterdag

We waren er op een zaterdag, dus het was behoorlijk druk. Toch hoefden we niet lang te wachten op een tafeltje. Mensen blijven er niet heel erg lang zitten zoals in een restaurant, dus dat gaat allemaal wat sneller.

Het enige wat ik je een klein beetje jammer vind aan de opzet is dat het niet echt mogelijk is om langs de verschillende stands te lopen en overal wat eten mee te nemen. Je moet soms even wachten op je eten, logisch want alles wordt vers gemaakt, maar daardoor blijf je heen en weer aan het lopen als je van verschillende stands wat wil eten.

Goed, dat mag de pret natuurlijk niet drukken en wij hebben weer heerlijke dingen gegeten.

Teveel keuze, teveel lekker eten

Het eerste wat ik dacht toen ik de Foodhallen in Amsterdam binnenliep was: ‘WAT MOET IK ETEN?’. Er is zoveel lekker eten.

bezoek foodhallen amsterdam

Happy!

Als je binnenloopt ruik je al de heerlijke geuren, hoor je de kookgeluiden en het geklets van de mensen.

baguette caramellized pork belly viet view

Wij begonnen met een broodje van Viet View. Een Vietnamese baguette met caramellized pork belly. Dit was voor mij het lekkerste wat ik die dag heb gegeten. Echt. Een broodje met superzacht varkensvlees, groente en chili. En lekker pittig.

bao braised chicken baowowow

Daarna verder naar een bao broodje van BaoWowWow Yippie Yo Yippie Yay . Alleen al voor die naam zou je erheen moeten toch?

We hadden een zachte en luchtige bao met gostoofde kip en groenten. Er zat een hele goede chilisaus bij met, volgens mij, gember. Dit was de favoriet van Jeanine. Volgende keer wil ze niet meer delen.

bacon and chips dog bulls and dogs

En als laatste kochten we nog een hot dog bij Bulls and Dogs. Daar was het zo druk, dat we even moesten wachten op de hotdog. We kozen voor de Bacon and Chips dog. En dat is precies wat het is: een hotdog met chips en kleine opgebakken stukjes bacon. En een mosterdsaus die niet te pittig is, maar juist heel zacht.

Klinkt misschien een beetje raar, maar is echt echt echt heel erg lekker.

Zo’n hotdog kun je trouwens niet normaal eten. Dus houdt servetjes bij de hand.

foodhallen

Je kunt naar één stand gaan, of juist van verschillende stands wat eten ophalen en dat is toch wel het leukste vind ik. Eten met elkaar delen en veel dingen proeven.

Of ga naar…

Naast deze stands is het eten bij Dim Sum Thing ook aan te raden. Lekkere gyoza of andere dim sum. Haal de lekkerste bitterballen bij De Ballenbar of ga naar Shirkhan voor Indiaas eten.

De kleine taartjes van Petit Gateau

petit geteau amsterdam

We sloten de dag af met een klein taartje van Petit Gateau. Het moeilijkste daar is om eentje te kiezen. Of meerdere natuurlijk, maar dan is het nog moeilijk. Want alles lijkt me lekker en ik wil ze allemaal wel een keer proberen.

take away petit gateau

We besloten de taartjes mee te nemen.

Take away.

Het was ontzettend mooi weer, dus lekker buiten opgegeten.

taartje petit gateau

Ik koos voor de merengue met yuzu-curd. Yuzu is een kleine Japanse citrusvrucht, lijkt veel op citroen, maar is iets minder scherp. Jeanine nam de klassieke merengue met limoencurd. Beide waren echt verrukkelijk.

Het deeg van het taartje is een knapperig en een beetje kruimelig. De curd is heel zacht en met de merengue vormt het de perfecte combinatie.

Praktische informatie

  • De Foodhallen bevinden zich in De Hallen in Amsterdam aan het Bellamyplein.
  • Tramlijn 13 en 17 vanaf het Centraal Station, of tramlijn 7 vanaf het Leidseplein komen er dichtbij. Stap uit bij de halte aan de Bilderdijkstraat, Kinkerstraat of Ten Katemarkt. Dan is het nog een klein stukje lopen.
  • Er is een parkeergarage onder De Hallen, betalen kan alleen met pin of creditcard.
  • De Foodhallen gaan om 11:00 uur open en sluiten om 23:30, op vrijdag en zaterdag zijn ze langer open tot 01:00 uur.
  • Bij veel standjes kun je alleen met pin of creditcard betalen, niet contant.

Volg mij ook op FacebookInstagram en Pinterest! Maak je een gerecht van Volg de kruimels? Dan vind ik het heel leuk om te horen wat je ervan vond. Laat een reactie achter, neem contact met me op of tag me op social media met #volgdekruimels!

Ga voor alle recepten naar de receptenindex!

Share on
Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply