Follow:
Foodtalk

Doe maar niet – trend met rauwe kip?

Oké, ik vind het ontzettend leuk om op de hoogte te blijven van alle nieuwe trends rondom eten, restaurants, keukengerei, ingrediënten, gerechten en ga zo maar door. Maar af en toe denk ik ook wel echt even: doe maar niet. En bij deze nieuwe trend, trek ik dan ook echt de grens. Stop!

DOE MAAR NIET 

Sommige trends op het gebied van eten zijn een beetje apart, soms heel ongezond of te gezond, sommige heel erg lekker en sommigen juist weer helemaal niet en dan heb je ook nog de ronduit gevaarlijke trends. En in die laatste categorie past deze nieuwe trend met rauwe kip – jaja, ik heb het echt over rauwe kip – heel goed in. Want iedereen weet inmiddels toch wel dat je echt geen rauwe kip moet gaan eten?

Tsja, dat zou je denken, maar op sommige plekken kun je nu sashimi (sushi) eten met plakjes rauwe kip of wat denk je van een tartaar van rauwe kip? Ik vind het echt absurd. Ten eerste is het gevaarlijk, want rauwe kip bevat allerlei bacteriën die slecht voor ons zijn. Ik denk dat salmonella wel genoeg zegt, maar dat zijn niet de enige bacteriën die een rauwe kip bevat, een andere is de campylobacter, en die ontzettend slecht kunnen zijn voor je gezondheid. Ten tweede is toch ook gewoon smerig. Ik kan me gewoon niet voorstellen dat dit lekker is. Echt helemaal niet.

 

De gerechten met rauwe kip staan op het menu van verschillende restaurants in Japan en Amerika en blijkbaar bestellen mensen deze gerechten ook nog. Er zijn nu al meerdere waarschuwingen gedaan op websites, nieuwssites en blogs, maar of dit voldoende is? Mijn volgende vraag is dan ook direct hoe het kan dat deze restaurants nog steeds open zijn, want ik mag hopen dat de lokale voedselwarenautoriteit (heeft ieder land dit eigenlijk?) hier ook wel mee bezig is.

Word je nou sowieso ziek als je rauwe kip sashimi gaat eten? Nee, dat hoeft niet per se zo te zijn. Maar je speelt wel een beetje Russische roulette met je gezondheid. Ik denk dat niemand erop zit te wachten om de hele dag op de wc te spenderen of ontzettend ziek te worden. Want dat kan er wel gebeuren als je rauwe kip gaat eten. Van een kleine voedselinfectie tot een salmonella-infectie. Ik sla deze trend dus wel even over en wacht gewoon weer op de volgende met een stapel donuts of alles volstoppen met Nutella.

Was je nou van plan om naar Japan af te reizen en zo’n ‘lekker’ tartaartje van rauwe kip te bestellen? Doe maar niet.


Volg mij ook op FacebookInstagram en Pinterest! Maak je een gerecht van Volg de kruimels? Dan vind ik het heel leuk om te horen wat je ervan vond. Laat een reactie achter, neem contact met me op of tag me op social media met #volgdekruimels!

Ga voor alle recepten naar de receptenindex!

Share on
Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge