Follow:
DIY

DIY: bath melts met kaneel en sinaasappel

diy bath melt kaneel sinaasappel

Een keertje heel wat anders dan de recepten om op te eten, maar deze bath melts kun je wel maken met allerlei ingrediënten uit je keuken en voorraadkast. Naast dat ik het heel leuk vind om te koken en te bakken, vind ik dit soort DIY’s ook heel erg leuk. En natuurlijk zijn deze bath melts ook heerlijk om even mee te ontspannen in bad of om weg te geven als cadeautje.

BATH MELTS MET KANEEL EN SINAASAPPEL

Ik ben helemaal gek op de bath melts (of oils) van de Lush (en ook op de bubble bars, bath bombs, shampoo bars, zepen en zo kan ik nog wel even doorgaan). Maar zoals met alles, wil ik het ook altijd proberen om het zelf te maken. Dus nu heb ik allemaal spullen in huis liggen om deze bath melts en bath bombs te gaan maken. Al een tijdje ligt dat hier trouwens, dus het werd ook wel tijd dat ik er wat mee ging doen.

diy bath melt kaneel en sinaasappel

Als eerste heb ik dus deze bath melts gemaakt, met kaneel en sinaasappel. Twee geuren die voor mij perfect passen bij de herfst en beide werken ontspannend en verwarmend voor je lichaam. Kaneel werkt ook nog antiseptisch en sinaasappel kan stress verminderen. Alles lijkt me heerlijk in een ontspannend bad.

EN ZO MAAK JE ZE

Dit heb je nodig voor 8 kleine bath melts:

 • 1/2 cup kokosolie
 • 2 theelepels olijfolie
 • 1 theelepel kaneelpoeder
 • 10 druppels etherische sinaasappelolie

Oké, etherische olie heb je waarschijnlijk niet in je voorraadkast liggen. Ik hoop het in ieder geval niet, want je kunt deze olie niet eten of drinken. Je kunt etherische olie kopen bij natuur- en gezondheidswinkels. Ik heb ook geprobeerd om deze bath melts met sinaasappelsap te maken, maar dan werden ze niet zo goed hard en de geur was  ook niet sterk genoeg. De bath melts ruiken sterk, maar dat wordt minder als ze smelten in het warme bad.

Voor de vormpjes heb ik een siliconen vorm gebruikt, deze gebruik ik ook wel om bonbons mee te maken. Elke vorm van siliconen is goed, ook die voor ijsklontjes bijvoorbeeld. Siliconen is het makkelijkste, want dan kun je de bath melts eruit drukken als ze klaar zijn, maar je kunt ook een cupcaketray gebruiken of kleine bakjes. Misschien iets lastiger om eruit te krijgen, maar werkt verder wel prima.

diy bath melt kaneel sinaasappel

Smelt de kokosolie in een pan. Het hoeft niet te koken, alleen maar te smelten. Voeg dan de olijfolie, de kaneelpoeder en etherische sinaasappelolie toe en meng alles met elkaar. Giet het mengsel dan in de vormpjes.

Zet het in de koelkast en laat compleet afkoelen, tot de kokosolie weer hard is geworden. Het ligt aan de grootte van je bath oils hoe lang dit duurt. Bij deze kleine bath melts duurde het ongeveer zes uur voordat ze weer helemaal hard waren. De kaneelpoeder zakt wel een beetje naar beneden, maar dat geeft wel weer een leuk effect vind ik zelf.

Haal de bath oils uit de vorm en gebruik ze in een heerlijk warm bad!

Waarschuwing: je bad wordt wel een beetje glad na gebruik van deze bath oils. Maak het goed schoon na gebruik en pas op voor uitglijden. 


Volg mij ook op FacebookInstagram en Pinterest! Maak je een gerecht van Volg de kruimels? Dan vind ik het heel leuk om te horen wat je ervan vond. Laat een reactie achter, neem contact met me op of tag me op social media met #volgdekruimels!

Ga voor alle recepten naar de receptenindex!

Share on
Previous Post Next Post

13 Comments

 • Reply Custodia

  wat leuk dat je dit zelf kan maken, volgens mijn ruikt je bad kamer na het gebruiken heerlijk, fijn dat je de stappen zo goed beschrijft.

  14 oktober 2017 at 10:00
 • Reply Lien

  Wat bijzonder zeg! Daar heb ik nog nooit van gehoord!

  14 oktober 2017 at 10:07
 • Reply Yalou // We are the Earth

  Ze zien eruit om op te eten. Jammer dat ik geen bad heb, anders ging ik je recept sowieso uitproberen. Super leuk dat je deze dingen zelf maakt! Zero-waste win! (:

  14 oktober 2017 at 10:28
  • Reply Danella

   Ik heb ook geen bad helaas, maar gelukkig mijn ouders wel. Je kunt wel raden waar ik vaak te vinden ben haha;).

   14 oktober 2017 at 16:14
 • Reply nicole

  Wat grappig dat je op deze manier je eigen spul kunt maken voor in bad! Ook superleuk als cadeautje vind ik.

  14 oktober 2017 at 11:52
  • Reply Danella

   Ik vind het ook altijd leuk om weg te geven:).

   14 oktober 2017 at 16:13
 • Reply Anja

  Zien er geweldig uit. Toevallig heb ik een bad en ook etherische olie in huis 🙂

  14 oktober 2017 at 12:52
  • Reply Danella

   Ah leuk! Kun je ze ook maken:).

   14 oktober 2017 at 16:13
 • Reply Laetitia

  Oh man, zoals ze eruit zien zou bij mij het risico groot zijn dat ze al in mijn mond gesmolten zijn voordat het bad is volgelopen! En maar vier ingrediënten. Wat ik me dan afvraag is hoe het badwater eruit gaat zien (en het bad en jijzelf naderhand), zit je dan na het badderen onder de vettige bruine drab? Of heb ik nu weer teveel fantasie?

  14 oktober 2017 at 16:34
  • Reply Danella

   Om eerlijk te zijn wilde m’n vriend er ook al bijna eentje opeten toen hij ze zag liggen in de koelkast (A)

   14 oktober 2017 at 16:39
 • Reply Emmy

  Wat een goed recept. Hier hou ik helemaal van. En ook zo mooi gepresenteerd. Dan je wel, super artikel. 😉

  15 oktober 2017 at 19:00
 • Reply Judith

  mmm dat ruikt dan helemaal naar de kerst in de badkamer, heerlijke geuren samen

  16 oktober 2017 at 19:59
  • Reply Danella

   Ja, heerlijke hè!

   16 oktober 2017 at 22:53

  Leave a Reply