Skip to content
site-logo

Volg de kruimels

| Eat the dream

  • Home
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Zoet
    • Hartig
    • Feestdagen
  • Tips
    • Baktips
    • Kooktips
    • How to’s
    • Ingrediënten
  • Foodtalk
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
  • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken?
  • Home
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Zoet
    • Hartig
    • Feestdagen
  • Tips
    • Baktips
    • Kooktips
    • How to’s
    • Ingrediënten
  • Foodtalk
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
  • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken?
De Smaakbijbel van Niki Segnit
Foodtalk

De Smaakbijbel van Niki Segnit

3 februari 201715 mei 2017 Leave a comment

Voor mij is De Smaakbijbel van Niki Segnit echt een must-have voor iedere keuken en ik maak er dan ook vaak gebruik van. Ideaal om meer te weten te komen over welke smaken goed bij elkaar passen en om de juiste smaakbalans te krijgen. De Smaakbijbel kan je hierbij heel goed helpen.

de smaakbijbel niki segnit

DE SMAAKBIJBEL VAN NIKI SIGNET

De Smaakbijbel is geen kookboek en je zult er dus ook bijna geen recepten in vinden. Maar het helpt je wel ontzettend goed bij het bedenken en samenstellen van je eigen recepten en bij het ontdekken van nieuwe smaakcombinaties. We weten allemaal wel dat chocolade en aardbei of chilipeper goed bij elkaar passen, dat meloen past bij rauwe ham en kruidnagel weer goed bij varkensvlees, maar het is juist ook zo leuk om iets nieuws te proberen.

de smaakbijbel niki segnit

Wat dacht je van chocolade in combinatie met rozemarijn of aubergine met gember. Zelf vond ik de combinatie tomaat met pinda en rundvlees met anijs erg verrassend, maar het werkt wel.

99 Smaken

Niki Segnit mistte een boek, waarbij ze beter kon leren om uit de losse pols de lekkerste gerechten te gaan maken. Een handboek die haar hielp om smaken te combineren. In haar zoektocht kwam ze erachter dat zo’n dergelijk boek nog niet bestond en toen zat er niets anders op, dan hem zelf te schrijven. Ze begon smaken te onderzoeken en stelde uiteindelijk een lijst op van 99 ingrediënten. Deze werden weer onderverdeeld in zestien categorieën, zoals aarde, geroosterd, bos en bloemig fruit, en hieruit volgen de combinaties. Er zijn 99 ingrediënten, zestien categorieën en meer dan 4.800 combinaties.

de smaakbijbel niki segnit

Het boek is niet een simpele opsomming van combinaties, maar elk ingrediënt wordt beknopt uitgelegd en bij elke combinatie geeft ze een verklaring waarom deze goed bij elkaar passen, waar ze vandaan komen en in welk gerecht je ze meestal tegenkomt. De schrijfwijze van Niki Segrin is vol humor, luchtig en het leest erg makkelijk weg. Af en toe staat er een recept in, maar dan zijn kort en bondig en meer als toevoeging bedoeld.

Zoek je nog een boek die je meer informatie geeft over ingrediënten en smaken, die je stimuleert om creatief te zijn en te experimenteren? Dan is De Smaakbijbel van Niki Segrin heel geschikt. Ik merk in ieder geval dat ik hem er vaak even bij pak om wat op te zoeken.

De Smaakbijbel is van uitgever Podium en kost 25 euro, je kunt hem onder andere hier kopen.

In dit artikel wordt gebruik gemaakt van een affiliate link. Meer informatie.

kookboek

Related Posts

Boek: Is dit een kookboek? van Heston Blumenthal
Boek: Is dit een kookboek? van Heston Blumenthal
Tips voor brownies: top 8!
Tips voor brownies: top 8!
Wat is ‘nduja?
Wat is ‘nduja?
Online vlees bestellen: tips
Online vlees bestellen: tips

Berichtnavigatie

Nordic Ware tulband Jubilee

Geef een reactie! Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Search

Popular

Gestoomde bao buns
Kinder Bueno tiramisu
Oosterse kip met rijst
Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus
Kruimeldeeg recept (basisrecept)
Graham crackers vervangen

Newsletter

Good to know

Elke oven werkt anders. De oventijden die genoemd worden in de artikelen zijn richtlijnen. Het zou kunnen dat het gerecht iets korter of iets langer in de oven moet. Zie je ergens eetlepels, theelepels of cups staan? Dan heb ik het altijd over de Amerikaanse maten. Deze zijn namelijk altijd hetzelfde qua inhoud, terwijl lepels etc. onderling veel verschillen.

Disclaimer

Alle inhoud van Volg de kruimels ligt vast onder copyright. Foto’s, artikelen en andere elementen mogen niet zonder toestemming gebruikt worden. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend en Volg de kruimels is niet aansprakelijk voor enige direct of indirecte schade.

Bekijk de disclaimer voor meer informatie.

  • Home
  • Receptenindex
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacy
  • Sitemap
© 2023 | Volg de kruimels - All rights reserved