Ik maak altijd graag cupcakes en dit keer maakte ik cupcakes met roomkaastopping. Zachte en luchtige cupcakes, met een dikke laag roomkaascrème. Dat blijft voor mij een heerlijke combinatie en ze zijn ook nog eens gemakkelijk om te maken.
CUPCAKES MET ROOMKAASTOPPING
Ik maakte deze cupcakes voor de jeugdleden van een vereniging waar ik les geef. Zij hadden het zo goed gedaan bij een wedstrijd, dat ze een beloning zeker wel verdiend hadden en hoe lekker zijn cupcakes dan. Cupcakes vind ik altijd leuk om te maken en om weg te geven, voor verjaardagen, maar ook om dit soort overwinningen te vieren. Ik vind het ook weer geen probleem om cupcakes te eten, vooral deze met roomkaas.
Het liefste maak ik cupcakes met een topping waar roomkaas in verwerkt is, die combinatie vind ik echt ontzettend lekker. Je kunt het ook mooi combineren met vruchten of gevuld met jam. Vooral frambozen, aardbei en andere rode vruchten passen er heel goed bij.
Voor cupcakes gebruik ik altijd hetzelfde basisrecept, die is bij mij nog nooit mislukt. Ze worden heerlijk luchtig als een kussentje, zijn heel smaakvol, helemaal niet droog en krijgen altijd een mooie krokante bovenkant. Sommigen gebruiken het liefste en pak speciaal voor cupcakes of één voor cake, maar in mijn ervaring worden die heel snel droog. Ik probeer wel eens weer wat anders, maar ik kom altijd weer terug op dit recept.
INGREDIENTEN & ZO MAAK JE DE CUPCAKES
CUPCAKES MET EEN ROOMKAASTOPPING
www.volgdekruimels.nlIngrediënten
Voor de cupcakes:
- 230 gram zelfrijzend bakmeel
- 230 gram kristalsuiker
- 230 gram roomboter
- 4 eieren
- 1 theelepel bakpoeder
- mespunt zout
- vanillepeul (of 1 theelepel vanille-essence)
Voor de roomkaastopping:
- 150 gram roomboter
- 2 eetlepels melk
- 250 gram poedersuiker
- 200 gram roomkaas
Instructies
- Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn en verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
- Doe alle ingrediënten van de cupcakes in een grote beslagkom en mix tot het goed gemengd is en er geen klontjes meer inzitten. Mix het niet te lang, dat is niet nodig.
- Zet achttien cupcakevormpjes klaar en vul ze met het beslag. Ik doe altijd 45 gram beslag per cupcakevorm.
- Doe de gevulde cupcakevormpjes in een muffinblik en bak ze af in 20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Ondertussen maak je de roomkaastopping door de boter met de melk luchtig te kloppen op de middelste stand. Voeg de poedersuiker in fasen toe en als laatste de roomkaastopping toe op de laagste stand.
- Bewaar de topping afgedekt in de koelkast en wacht tot de cupcakes helemaal zijn afgekoeld. Spuit de topping door middel van een spuitzak op de cupcakes en maak het eventueel af met een aantal decoraties.
Thanks, great article.
Leuk recept! Ik heb nog nooit een topping met roomkaas gemaakt. Klinkt onwijs lekker!
Oh, dan moet je dat zeker een keertje proberen. Het is echt zo lekker!