Met deze tip heb je nooit meer natte bodems van je cupcakes na het bakken.
Geen natte cupcakes meer!
Als je veel bakt, herken je dit vast wel. Je haalt je cupcakes uit de oven en de papieren vormpjes zijn helemaal nat geworden door de olie, gesmolten boter of door andere ingrediënten. Super balen natuurlijk, want het voelt vettig aan, het ziet er niet mooit uit en daarnaast plakken de papiertjes veel meer aan de cupcakes.
Ik heb een handige tip waardoor dit niet meer voorkomt!
Doe een klein beetje rijst, een dun laagje is echt genoeg, onderin het bakblik en leg daar de papieren vormpjes op.
Het rijst neemt het vocht op en zo blijven de bodems van je cupcakes helemaal droog.
Let er wel op dat je het bakblik niet in één keer omdraait na het bakken om de cupcakes eruit te halen, dan ligt de rijst namelijk overal.
Het lijkt misschien een simpele oplossing, dat is het eigenlijk ook, maar het werkt echt. Sinds ik deze hack gebruik, heb ik geen problemen meer gehad met natte cupcakes of bodems.
Na het bakken kun je de rijst niet meer eten, dus doe het niet terug in het pak rijst wat in je voorraadkast staat. Wel kun je het nog een paar keer gebruiken bij het bakken. Wanneer de rijst glazig wordt, neemt het geen vocht meer op en is het dus niet meer goed bruikbaar.
Rijst kun je ook gebruiken als blinde vulling, bijvoorbeeld voor het bakken van een taartbodem. Ik heb zelf een pot met rijst die ik gebruik als blinde vulling. De rijst die je voor deze hack hebt gebruikt, kun je daar dus ook prima bij doen.
Nog meer handige tips voor het bakken:
Op zoek naar nog meer bruikbare tips? Ik heb een paar artikelen voor je:
Acht tips voor bakken
Alles over Amerikaanse ingrediënten voor het bakken
Meten is weten: zo voorkom je fouten
Verschil tussen bloem en meel