Vandaag een recept voor Cubaanse kip, met bakbanaan, rijst en een gebakken eitje. Ik vind dit gerecht ideaal voor in de zomer. Een beetje fris door het limoensap dat je gebruikt en de kip is heerlijk gekruid. De bakbanaan is misschien een beetje onverwacht, maar geloof me, het past er perfect bij.
CUBAANSE KIP MET BAKBANAAN EN RIJST
Ik had nog heel veel oregano in de koelkast liggen en was op zoek naar een recept waar ik deze goed in kon gebruiken. Na een beetje zoeken op internet kwam ik op Cubaanse kip, dat klonk al lekker! Na een aantal recepten te hebben gelezen, heb ik mijn eigen recept ervoor gemaakt, want ik ben nooit zo goed in het precies volgen van recepten. Aan de ene kant natuurlijk goed, je eigen gevoel volgen, aan de andere kant wil ik natuurlijk wel dat mijn eigen recepten wel goed opgevolgd worden haha. Maar ook bij mijn recepten geldt (een beetje), volg je eigen gevoel en blijf altijd proeven. Misschien wil jij graag wat meer peper of zout, of liever iets minder oregano of komijn in dit gerecht.
Ik maakte dit gerecht een paar dagen geleden en weet nu al dat hij binnenkort weer op het menu staat. Het kost wel even wat werk, je hebt een paar pannen nodig en dus wat meer afwas, maar het is het waard. Je kunt eventueel de kip ook in kleine stukjes snijden, dan is het iets sneller klaar.
INGREDIENTEN & ZO MAAK JE HET
Cubaanse kip met bakbanaan en rijst
www.volgdekruimels.nlIngrediënten
- 100 gram rijst
- 2 bakbananen
- 1 ui (groot)
- 2 tenen knoflook
- 2 puntpaprika's
- 2 blikjes tomatenpuree
- 1 theelepel komijn
- 4 eieren
- bosje verse oregano (in stukjes gesneden)
Voor de kip:
- 1 theelepel komijn
- 1/4 theelepel zout
- 1/4 theelepel peper
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel gedroogde oregano
- 1/2 theelepel gedroogde tijm
- 2 stukken kipfilet
Instructies
- Kook de rijst tot het bijna gaar is in kokend water. Giet daarna af en spoel het direct af met koud water, zodat het niet verder gaart.
- Snijdt de bakbanaan in plakjes van ongeveer één centimeter. Verhit een laagje olie in een pan en bak de bakbanaan in de olie. Leg ze op een stukje keukenpapier om uit te lekken.
- Meng de zout, peper, komijn, gedroogde paprikapoeder, gedroogde tijm en oregano en verdeel het over de kip.
- Snipper de ui en snijdt de knoflook en de puntpaprika fijn. Fruit deze even aan in de pan en voeg dan de tomatenpuree en de komijn toe. Laat even bakken in de pan op laag vuur, tot de ui zacht is. Voeg dan de rijst toe en meng alles goed.
- Bak ondertussen de kipfilet gaar in een pan met een beetje olie. Doe hetzelfde met de eieren.
- Breng de rijst op smaak met zout, peper en verse oregano.
- Doe de rijst in een bord, snijdt de kip in reepjes en verdeel deze met de bakbanaan over de borden. Leg dan nog op ieder bord een gebakken ei en voeg eventueel nog extra verse oregano.
Volg mij ook op Facebook, Instagram en Pinterest! Maak je een gerecht van Volg de kruimels? Dan vind ik het heel leuk om te horen wat je ervan vond. Laat een reactie achter, neem contact met me op of tag me op social media met #volgdekruimels!
Ga voor meer recepten naar de receptenindex!
Cubaanse kip met bakbanaan en rijst
www.volgdekruimels.nlIngrediënten
- 100 gram rijst
- 2 bakbananen
- 1 ui (groot)
- 2 tenen knoflook
- 2 puntpaprika's
- 2 blikjes tomatenpuree
- 1 theelepel komijn
- 4 eieren
- bosje verse oregano (in stukjes gesneden)
Voor de kip:
- 1 theelepel komijn
- 1/4 theelepel zout
- 1/4 theelepel peper
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel gedroogde oregano
- 1/2 theelepel gedroogde tijm
- 2 stukken kipfilet
Instructies
- Kook de rijst tot het bijna gaar is in kokend water. Giet daarna af en spoel het direct af met koud water, zodat het niet verder gaart.
- Snijdt de bakbanaan in plakjes van ongeveer één centimeter. Verhit een laagje olie in een pan en bak de bakbanaan in de olie. Leg ze op een stukje keukenpapier om uit te lekken.
- Meng de zout, peper, komijn, gedroogde paprikapoeder, gedroogde tijm en oregano en verdeel het over de kip.
- Snipper de ui en snijdt de knoflook en de puntpaprika fijn. Fruit deze even aan in de pan en voeg dan de tomatenpuree en de komijn toe. Laat even bakken in de pan op laag vuur, tot de ui zacht is. Voeg dan de rijst toe en meng alles goed.
- Bak ondertussen de kipfilet gaar in een pan met een beetje olie. Doe hetzelfde met de eieren.
- Breng de rijst op smaak met zout, peper en verse oregano.
- Doe de rijst in een bord, snijdt de kip in reepjes en verdeel deze met de bakbanaan over de borden. Leg dan nog op ieder bord een gebakken ei en voeg eventueel nog extra verse oregano.
Cubaanse kip met bakbanaan en rijst
www.volgdekruimels.nlIngrediënten
- 100 gram rijst
- 2 bakbananen
- 1 ui (groot)
- 2 tenen knoflook
- 2 puntpaprika's
- 2 blikjes tomatenpuree
- 1 theelepel komijn
- 4 eieren
- bosje verse oregano (in stukjes gesneden)
Voor de kip:
- 1 theelepel komijn
- 1/4 theelepel zout
- 1/4 theelepel peper
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel gedroogde oregano
- 1/2 theelepel gedroogde tijm
- 2 stukken kipfilet
Instructies
- Kook de rijst tot het bijna gaar is in kokend water. Giet daarna af en spoel het direct af met koud water, zodat het niet verder gaart.
- Snijdt de bakbanaan in plakjes van ongeveer één centimeter. Verhit een laagje olie in een pan en bak de bakbanaan in de olie. Leg ze op een stukje keukenpapier om uit te lekken.
- Meng de zout, peper, komijn, gedroogde paprikapoeder, gedroogde tijm en oregano en verdeel het over de kip.
- Snipper de ui en snijdt de knoflook en de puntpaprika fijn. Fruit deze even aan in de pan en voeg dan de tomatenpuree en de komijn toe. Laat even bakken in de pan op laag vuur, tot de ui zacht is. Voeg dan de rijst toe en meng alles goed.
- Bak ondertussen de kipfilet gaar in een pan met een beetje olie. Doe hetzelfde met de eieren.
- Breng de rijst op smaak met zout, peper en verse oregano.
- Doe de rijst in een bord, snijdt de kip in reepjes en verdeel deze met de bakbanaan over de borden. Leg dan nog op ieder bord een gebakken ei en voeg eventueel nog extra verse oregano.
Dit lijkt me heerlijk! En ik ben gek op bakbanaan! Haha
En leuk juist dat je jouw eigen draai eraan geeft. Misschien moeten wij eens een swap doen. 😉
Hé Sandra! Dat lijkt me leuk!
Voor mij liever geen paprika, maar die bakbanaan is zo heerlijk! Ik heb het wel nog niet in deze combinatie gegeten. Klinkt lekker.
Paprika is ook niet mijn favoriet, maar die kun je gelukkig gemakkelijk vervangen!