Skip to content
site-logo

Volg de kruimels

| Eat the dream

  • Home
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Zoet
    • Hartig
    • Feestdagen
  • Tips
    • Baktips
    • Kooktips
    • How to’s
    • Ingrediënten
  • Foodtalk
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
  • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken?
  • Home
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Zoet
    • Hartig
    • Feestdagen
  • Tips
    • Baktips
    • Kooktips
    • How to’s
    • Ingrediënten
  • Foodtalk
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
  • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken?
Ronde croissants met kaas en bacon (cruffins)
Brood & pizza

Ronde croissants met kaas en bacon (cruffins)

19 augustus 20219 januari 2022 Leave a comment

Op zoek naar een lekker recept voor ontbijt, lunch of even tussendoor? Maak dan zeker deze croissants met kaas en bacon (ook wel cruffins genoemd).

Ik ben gek op recepten die niet veel tijd kosten. Natuurlijk is het soms heerlijk om lang in de keuken te staan, maar vaak heb ik daar helemaal geen tijd voor of zin in. Deze croissants maak je super snel en zijn ook nog zo klaar. Perfect voor het ontbijt of de lunch.

Croissants of cruffins?

Cruffins zijn croissants die je afbakt in een muffinvorm (of cupcakevorm). Het is dus alleen de vorm die anders is, dus noem ze zoals je ze wilt noemen – voor de smaak maakt de naam niet uit.

Direct naar recept

Croissant met kaas en bacon

Deze croissants maak ik met kant en klaar deeg. Koken en bakken zonder pakjes en zakjes is leuk, maar soms zijn die pakjes en zakjes best wel handig. Zeker als je deze croissants met kaas en bacon wilt gaan maken. Zo’n blik draai je open en je hoeft het alleen nog maar te vullen. Ideaal toch?

cruffins kaas bacon

Welke kaas?

Voor dit recept heb ik gekozen voor cheddar en emmentaler, maar je kunt eindeloos variëren. Gebruik gewoon wat in je koelkast ligt of kies kaasjes die jij lekker vindt.

Deze cruffins zijn ook erg lekker met gruyere, een blauwe schimmelkaas of vul ze met een brie.

Het is wel handig om te kiezen voor kazen die goed smelten. Een hele harde kaas smelt niet en je wilt natuurlijk wel die zachte vulling. Ook zou ik altijd kiezen voor een kaas met een beetje een uitgesproken kaas, zoals cheddar. Kies je twee kaasjes met een zachte smaak, dan mis je die smaak later ook in de cruffins en dat is natuurlijk ook zonde.

cruffins met kaas en bacon

Je kunt de croissants met kaas en bacon direct opeten als ze uit de oven komen, maar je kunt ze natuurlijk ook koud eten.

Wacht niet te lang met eten, want je kunt ze niet heel lang bewaren. Zou ze zeker dezelfde dag opeten of misschien de volgende ochtend, maar daarna worden ze al snel een beetje slof.

Ingrediënten en bereiden:

cruffins kaas bacon

Croissant met kaas en bacon

www.volgdekruimels.nl
Een croissant (of cruffin) gevuld met kaas en bacon.
4.76 van 25 stemmen
Recept afdrukken Pin recept
Je scherm blijft aan!
Voorbereiding 10 min
Bereiding 15 min
HOEVEELHEID: 8 stuks

Equipment

  • Muffin/cupcake bakvorm

Ingrediënten
  

  • 1 blik croissantdeeg
  • 10 plakjes bacon
  • 200 gram geraspte kaas
  • zwarte peper (naar smaak)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet de bakvorm een beetje in.
  • Haal het croissantdeeg uit het blik. Haal de driehoeken aan elkaar zitten, maar snijdt ze per twee los op de rechte snijlijn zodat je drie rechthoeken krijgt. Plak vervolgens de drie rechthoeken aan elkaar om een grote rechthoekige lap te krijgen.
  • Leg de plakjes bacon op het deeg, zorg dat het allemaal goed verdeeld is. Vervolgens strooi je de geraspte kaas erover. Welke kaas je wilt kun je helemaal zelf weten. Ik heb cheddar en emmentaler gebruikt, maar belegen kaas, een blauw kaasje of gruyere is ook lekker. Gewoon kiezen wat je lekker vindt.
  • Rol het deeg op aan de lange kant. Snijdt de rol vervolgens in 8 gelijke stukken met een scherp mes. Plaats de kleine rolletjes daarna in de muffinvorm.
  • Bak de cruffins af in 15 tot 18 minuten tot ze goudbruin zijn. Je kunt ze warm en koud eten.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten!

Naar de receptenindex!

baconbroodcroissantcruffinkaas

Related Posts

Ultieme chocolate chip cookies recept
Ultieme chocolate chip cookies recept
Gevulde eieren maken (klassiek)
Gevulde eieren maken (klassiek)
Fudge met rozenwater
Fudge met rozenwater
Oreo brownies
Oreo brownies

Berichtnavigatie

Bloedsinaasappel curd
Heerlijk recept voor pepernoten (of kruidnoten)

Geef een reactie! Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Search

Popular

Gestoomde bao buns
Kinder Bueno tiramisu
Oosterse kip met rijst
Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus
Kruimeldeeg recept (basisrecept)
Graham crackers vervangen

Newsletter

Good to know

Elke oven werkt anders. De oventijden die genoemd worden in de artikelen zijn richtlijnen. Het zou kunnen dat het gerecht iets korter of iets langer in de oven moet. Zie je ergens eetlepels, theelepels of cups staan? Dan heb ik het altijd over de Amerikaanse maten. Deze zijn namelijk altijd hetzelfde qua inhoud, terwijl lepels etc. onderling veel verschillen.

Disclaimer

Alle inhoud van Volg de kruimels ligt vast onder copyright. Foto’s, artikelen en andere elementen mogen niet zonder toestemming gebruikt worden. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend en Volg de kruimels is niet aansprakelijk voor enige direct of indirecte schade.

Bekijk de disclaimer voor meer informatie.

  • Home
  • Receptenindex
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacy
  • Sitemap
© 2023 | Volg de kruimels - All rights reserved