Skip to content
site-logo

Volg de kruimels

| Eat the dream

  • Home
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Zoet
    • Hartig
    • Feestdagen
  • Tips
    • Baktips
    • Kooktips
    • How to’s
    • Ingrediënten
  • Foodtalk
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
  • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken?
  • Home
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Zoet
    • Hartig
    • Feestdagen
  • Tips
    • Baktips
    • Kooktips
    • How to’s
    • Ingrediënten
  • Foodtalk
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
  • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken?
Cranberry compote
Feestdagen

Cranberry compote

2 december 20218 januari 2022 9 comments

Een kerstdiner is niet compleet zonder een cranberry compote. Althans dat is de mening van m’n moeder, die kan niet zonder cranberry’s met kerst, maar ook buiten de feestdagen is deze compote super lekker. Bij een dessert, bij vlees zoals rundercarpaccio, kalkoen, wild of in je yoghurt of kwark ’s ochtends.

Direct naar recept

Cranberry compote

Het maken van een compote van cranberry’s is heel erg makkelijk, gewoon alles bij elkaar doen in een pan, even laten koken en afkoelen. Of direct warm eten natuurlijk, dat kan ook prima. Het kost ongeveer een kwartier om deze cranberry compote te maken.

cranberry compote

Tijdens het koken komen alle heerlijke smaken en geuren van de cranberry’s, sinaasappel, steranijs, kruidnagel, piment en kaneel vrij.

cranberry compote

Voor de compote heb je verse cranberry’s nodig of cranberry’s uit de diepvries. Je zou het eventueel ook kunnen maken met gedroogde cranberry’s (die vind je vaak bij de rozijnen en ander gedroogd fruit), maar dat geeft toch niet hetzelfde resultaat. Het is vaak dikker en veel en veel zoeter dan bij verse cranberry’s. Mocht je de compote nou wel willen maken met gedroogde cranberry’s, dan moet je blijven proeven en even uitvinden hoeveel suiker je nog moet toevoegen.

Wil je er liever een saus van maken? Dat kan natuurlijk ook. Giet de compote als het nog warm is, in een blender en mix het tot alles fijn gemalen is. Haal het daarna nog door een zeef en je hebt een heerlijke saus.

Ingrediënten & bereidingswijze

cranberry compote

Cranberry compote

www.volgdekruimels.nl
4.72 van 7 stemmen
Recept afdrukken Pin recept
Je scherm blijft aan!
HOEVEELHEID: 2 potjes vol

Ingrediënten
  

  • 200 milliliter sinaasappelsap
  • 100 gram kristalsuiker
  • 1 eetlepel honing
  • 200 gram cranberry's (vers of diepvries, geen gedroogde)
  • 2 kruidnagels
  • 1 steranijs
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 bolletje piment
  • snufje zout

Instructies
 

  • Doe de sinaasappelsap, de suiker en de honing in een pan. Spoel de cranberry's even af met water en doe deze ook in de pan. Breng het aan de kook.
  • Voeg ondertussen de kruidnagels, steranijs, kaneelpoeder en de piment toe en laat rustig doorkoken. Roer regelmatig even door.
  • De cranberry's poppen open en alles wordt meer een gelei. Haal de pan van het vuur af, als het op een jam begint te lijken.
  • Verwijder de kruidnagel, steranijs en piment. Doe de compote in een glazen pot en sluit hem goed af, laat hem afkoelen of serveer hem warm.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten!

cranberry compote

cranberry

Related Posts

Ultieme chocolate chip cookies recept
Ultieme chocolate chip cookies recept
Gevulde eieren maken (klassiek)
Gevulde eieren maken (klassiek)
Fudge met rozenwater
Fudge met rozenwater
Oreo brownies
Oreo brownies

Berichtnavigatie

Crostata di lime al pinoli – Limoentaart met pijnboompitten
Sinterklaas arretjescake

9 comments

  1. Cynthia (Cynspirerend) schreef:
    6 december 2017 om 18:47

    Oooh dit klinkt heel lekker. Ik vind cranberry compote voor lekker als dun laagje op een broodje of toastje met paté! Ik ga je recept mooi bewaren en een keer maken zodra ik tijd heb!

    Beantwoorden
  2. Susan | susanblogt schreef:
    6 december 2017 om 20:31

    Ziet er eigenlijk wel lekker uit! Maar zou het nooit zelf gaan maken :$

    Beantwoorden
  3. Adine @ LekkerLevenMetMinder.nl schreef:
    7 december 2017 om 08:11

    Dit ziet er heerlijk uit! Ik vind het alleen altijd zo jammer dat er in jam-achtige recepten zoveel suiker moet. Is daar nog een alternatief voor?

    Beantwoorden
  4. Marla schreef:
    7 december 2017 om 08:35

    Lekker. Ik wist niet dat het zo makkelijk was. Het lijkt me heerlijk als saus over een stukje vlees of kaas uit de oven.

    Beantwoorden
  5. nicole schreef:
    7 december 2017 om 11:41

    Bedankt voor het recept. Ik vind de presentatie ook erg leuk zo in zo’n weckpotje!

    Beantwoorden
  6. Carmelina schreef:
    7 december 2017 om 15:33

    Hmm nog nooit gemaakt maar misschien eens het proberen waard… ik sla hem op!

    Beantwoorden
  7. Michelle schreef:
    7 december 2017 om 15:55

    Wat lekker zeg! Doet me denken aan dat sausje van de Ikea 🙂 Ik ga het een keer maken, bedankt voor het recept!

    Beantwoorden
  8. Layla schreef:
    8 december 2017 om 11:47

    mmm… lijkt allemaal heerlijk 😛 Ga ik zeker even uitproberen.

    Beantwoorden
    1. Danella schreef:
      9 december 2017 om 15:36

      Dankjewel!

      Beantwoorden

Geef een reactie! Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Search

Popular

Gestoomde bao buns
Oosterse kip met rijst
Graham crackers vervangen
Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus
Kruimeldeeg recept (basisrecept)
Frikandellentaart

Newsletter

Good to know

Elke oven werkt anders. De oventijden die genoemd worden in de artikelen zijn richtlijnen. Het zou kunnen dat het gerecht iets korter of iets langer in de oven moet. Zie je ergens eetlepels, theelepels of cups staan? Dan heb ik het altijd over de Amerikaanse maten. Deze zijn namelijk altijd hetzelfde qua inhoud, terwijl lepels etc. onderling veel verschillen.

Disclaimer

Alle inhoud van Volg de kruimels ligt vast onder copyright. Foto’s, artikelen en andere elementen mogen niet zonder toestemming gebruikt worden. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend en Volg de kruimels is niet aansprakelijk voor enige direct of indirecte schade.

Bekijk de disclaimer voor meer informatie.

  • Home
  • Receptenindex
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacy
  • Sitemap
© 2023 | Volg de kruimels - All rights reserved