Follow:
Hartig, Hoofdgerechten, Hoofdgerechten vegetarisch, Recepten, Vegetarisch & veganistisch

Couscous met falafel en aubergine

falafel met couscous

Nog niet genoeg van de lichte gerechten die zo lekker zijn met het warme weer? Maak dan ook een keer deze couscous met falafel, gegrilde aubergine en een frisse tzatziki. Vegetarisch en met een paar aanpassingen in de tzatziki ook heel makkelijk veganistisch te maken.

Direct naar recept

Couscous met falafal en aubergine

De laatste tijd eten we steeds vaker vegetarisch. De effecten van de vleesindustrie zijn duidelijk zichtbaar en daarom vind ik het belangrijk om minder vlees te eten. Ik denk niet dat ik ooit een vegetariër wordt, maar minder vlees eten en er bewuster mee omgaan doe ik nu wel.

Vlees kun je gemakkelijk vervangen, bijvoorbeeld door falafel.

couscous met falafel en aubergine

Gegrilde aubergine, falafel, couscous en een frisse tzatziki. Een hele lekkere combinatie.

luchtige couscous

Couscous maak ik graag klaar. Het is snel klaar, je hoeft er niet vanalles voor te doen en je kunt het met veel dingen combineren. Het leuke aan couscous is dat je het zelf helemaal op smaak kunt brengen met kruiden en specerijen.

Het lekkerste is een hele luchtige couscous zonder klontjes. Ik heb eerst water gekookt en hier een bouillonblokje (kruidenblokje) in gedaan. Deze even laten oplossen en daarna bij de couscous gedaan. Eerst laat ik de couscous wellen in een schaal met vershoudfolie. Na een paar minuten haal ik de folie eraf en maak de couscous los met een vork. Dan laat ik het nog even staan zonder folie.

Deze methode lukt altijd en het resultaat is een luchtige couscous die niet aan elkaar plakt.

Ingrediënten & bereidingswijze

Couscous met falafel en aubergine


Aantal 4 personen

Ingrediënten

 • 2 stuks aubergines
 • olijfolie
 • zout en peper
 • 200 gram yoghurt
 • 1/2 komkommer
 • bosje peterselie
 • 2 tenen knoflook
 • 300 gram couscous
 • 1 blokje kruidenbouillon
 • 400 tot 500 gram falafel

Bereidingswijze

 1. Snijdt de aubergine in plakjes. Bestrooi ze met wat zout en peper en olie. Grill de plakken in een (grill)pan. Leg ze even opzij op een bord.

 2. Maak de tzatziki. Snijdt de komkommer in de lengte doormidden en haal het vruchtvlees eruit. Snijdt in kleine stukjes. Snijdt ook de peterselie fijn en pers de knoflook uit. Voeg alles bij de yoghurt en een beetje olijfolie en mix. 

 3. Kook water voor de couscous. Verkruimel in blokje kruidenbouillon in het water.

 4. Doe de couscous in een schaal en voeg het water toe. Volg de instructies op de verpakking van de couscous om te zien hoeveel water je nodig hebt. Dek af met vershoudfolie. Haal halverwege de folie eraf en maak de couscous even los met een vork.

 5. Bak ondertussen de falafel. 

 6. Doe de couscous in een kom of op een bord, leg de falafel erbij, de gegrilde aubergine en tzatziki. 

couscous met tzatziki, aubergine en falafel

Share on
Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply