Follow:
Comfort Food, Hartig, Hoofdgerechten, Recepten

Comfort Food: Mexicaans patatje

recept mexicaans friet

Comfort Food! Een nieuwe serie op Volg de kruimels. Vanaf nu kun je elke vrijdag een nieuw comfort food-recept vinden en we beginnen met dit Mexicaans patatje. Patat (of friet, mag je helemaal zelf weten), maar dan net een beetje anders. Met kip, groenten en vooral heel veel kaas.

MEXICAANS PATATJE

Comfort food heeft voor mij maar één betekenis: eten waar je blij van wordt. Dat kunnen hartige gerechten zijn, maar ook zoete. Maar net waar je zin in hebt. Meestal zijn het niet de meest gezonde recepten, althans niet voor mij. Van dit patatje met Mexicaanse invloeden wordt ik in ieder geval altijd heel erg blij.

Zo lekker.

En helemaal als je het in een schaal doet en gaat opeten op de bank met een goede film erbij.

mexicaans patatje

Ohh kaas <3. Nadat je de kip hebt klaargemaakt en de patat of friet hebt gebakken, zet je het nog even in de oven om de kaas te laten smelten. De limoen past er perfect bij, want dit maakt het net wat frisser.

mexicaans patat recept

Eén ding moet ik even bekennen. Na de foto’s heb ik er nog veel meer kaas op gedaan, want ja dat is natuurlijk nog lekkerder. Dus ‘gooi’ er net zoveel kaas op als je wilt.

Ingrediënten & bereidingswijze

Mexicaanse patatje


Voorbereiding 10 minutes
Kooktijd 30 minutes
Totale tijd 40 minutes
Aantal 4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram kip
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theelepel paprikapoeder (gerookt)
  • 3/4 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel korianderpoeder
  • 100 milliliter water
  • 200 gram tomatenblokjes
  • 200 gram zwarte bonen
  • zout en en peper
  • 750 gram patat (of friet)
  • kaas (zoveel je wilt)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en zet de frituurpan alvast aan (of zet de Airfryer klaar).

  2. Snijdt de kip in kleine blokjes. 

  3. Verwarm een beetje olie in een pan. Pers de knoflookteen uit en doe dit bij de olie. Voeg daarna de kip toe.

  4. Voeg ondertussen de paprikapoeder, komijnpoeder en korianderpoeder toe en laat even bakken. 

  5. Giet het water bij en de tomatenblokjes. Breng aan de kook en kook in tot je een dikke saus hebt. Bak ondertussen de patat gaar volgens aanwijzingen op de verpakking.

  6. Voeg daarna de zwarte bonen toe en breng op smaak met zout en peper.

  7. Doe de patat onderin een schaal, schept de kip erbovenop en maak het af met geraspte kaas. Zet de ovenschaap in de oven en haal het eruit als de kaas is gesmolten.

recept patat friet mexico


Volg mij ook op FacebookInstagram en Pinterest! Maak je een gerecht van Volg de kruimels? Dan vind ik het heel leuk om te horen wat je ervan vond. Laat een reactie achter, neem contact met me op of tag me op social media met #volgdekruimels!

Ga voor alle recepten naar de receptenindex!

Share on
Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply