Follow:
Brood & pizza, Comfort Food, Hartig, Hoofdgerechten, Recepten

Comfort Food: Bao buns met pulled chicken

pulled chicken broodjes

Vrijdag = comfort food! Vorige week een recept met pulled pork en dit keer een broodje met pulled chicken. Om precies te zijn bao buns met pulled chicken. En dit is ook weer echt comfort food hoor. Lekker op de bank eten, filmpje aanzetten en verder helemaal niets.

BAO BUNS MET PULLED CHICKEN

Deze bao buns maakte ik een tijdje geleden.

Op een vrijdagavond toevallig.

De broodjes had ik eerder al gemaakt, dus het enige wat ik nog moest doen was de kip klaarmaken. En dat is zo simpel. Het gaat ook een stuk sneller dan pulled pork. Zo hoef je pulled chicken niet urenlang in de oven te koken, maar kook je het in bouillon gaar.

bao buns met pulled chicken

Ik heb er weer ingelegde groenten bij gedaan, radijsjes en wortel. Door ze in te leggen krijgen ze meer smaak, worden ze iets zachter, maar ze zijn nog wel een beetje knapperig.

broodje pulled chicken

Het recept voor de bao buns vind je hier!

Natuurlijk kun je ook gewoon bao buns kopen. Vaak vind je ze niet in een supermarkt, misschien wel in een hele grote supermarkt. Waar je ze vaak wel kunt kopen is bij een toko. Mocht je nou nergens de broodjes tegenkomen en geen tijd of zin hebben om ze zelf te maken? Dan zijn pita-broodjes een goed alternatief.

Om de broodjes te maken heb je een stoommandje nodig. Je stoomt de broodjes namelijk gaar boven kokend water.

Ingrediënten & bereidingswijze

Aantal 8 broodjes

Ingrediënten

  • 8 bao buns (zie website voor recept)
  • 2 kipfilets
  • 1 liter kippenbouillon
  • 6 radijsjes
  • 3 wortels
  • 200 milliliter water
  • 100 milliliter natuurazijn
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theelepel geraspte gember
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel sojasaus
  • zout en peper
  • bosje verse koriander (of peterselie)

Bereidingswijze

  1. Maak eerst de bao buns.

  2. Kook de kipfilets gaar in de kippenbouillon. Haal ze uit het water (bewaar de bouillon) en trek het vlees uit elkaar met twee vorken.

  3. Snijdt de radijs en de wortel in reepjes of plakjes. Doe het water, de azijn en de suiker in een schaaltje en voeg de radijs en wortel toe. Laat staan tot je het nodig hebt.

  4. Verwarm een beetje olie in een andere pan en fruit de knoflook en de gember aan. Doe de kip erbij en 1 blikje tomatenpuree. Bak even aan en voeg een paar eetlepels kippenbouillon toe.

  5. Voeg de specerijen toe (koriander, komijn, paprika) en de sojasaus.

  6. Laat even doorkoken tot het een dikkere saus wordt. Breng op smaak met zout en peper. Pas op met het zout, door de sojasaus en de bouillon heeft het al een zoute smaak.

  7. Verdeel de kip over de broodjes, voeg de ingelegde groente toe en de koriander of peterselie.

pulled chicken bao buns


Volg mij ook op FacebookInstagram en Pinterest! Maak je een gerecht van Volg de kruimels? Dan vind ik het heel leuk om te horen wat je ervan vond. Laat een reactie achter, neem contact met me op of tag me op social media met #volgdekruimels!

Ga voor alle recepten naar de receptenindex!

Share on
Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply