Follow:
Feestdagen, Hartig, Kerst, Ontbijt, Recepten

Christmas smoothie bowl

christmas smoothie bowl

Een heerlijk ontbijtje met deze smoothie bowl met kokosyoghurt, avocado, bevroren banaan en een handje spinazie. Door de banaan en de gedroogde cranberry’s wordt het een beetje zoet, maar dan zonder toegevoegde suikers. Een keertje wat anders voor ontbijt!

CHRISTMAS SMOOTHIE BOWL

Ik ben niet echt een fitgirl en dit soort recepten zie je dus ook nog niet zo heel veel op mijn blog, maar toen ik acht avocado’s toegestuurd kreeg, wilde ik daar eens heel wat anders mee maken. Alhoewel ik een broodje met avocado en een gepocheerd eitje ook heel lekker vind, wilde ik er nu een smoothie bowl mee maken. En dan een smoothie bowl met een kersttintje, want een gezond recept kunnen we ook wel gebruiken in deze tijd.

crhistmas smoothie bowl

In de smoothie zit avocado, banaan en yoghurt. Ik heb plantaardige kokosyoghurt gebruikt, maar dit is maar net waar je zin in hebt en wat je nog in huis hebt. Voordeel van zo’n smoothie bowl is dat je heel veel kunt variëren en dat niets vaststaat. Kijk gewoon wat je in huis hebt, wat in de aanbieding is of wat je lekker vind, en doe dat erbij.

christmas smoothie bowl

De banaan en gedroogde cranberry’s maken het een beetje zoeter. Gebruik geen verse cranberry’s of cranberry’s uit de vriezer, want die zijn heel bitter en moeten eerst nog gekookt worden, voordat ze lekker worden. Gedroogde cranberry’s zijn al lekker zoet en passen hier heel goed bij.

En dan heb ik er nog banaan bovenop gelegd, blokjes avocado, kokosrasp en een beetje cacao-nibs. Heerlijk die chocoladesmaak erbij.

INGREDIENTEN & ZO MAAK JE HET

Christmas smoothie bowl

Aantal 1 bowl

Ingrediënten

 • 1 avocado
 • 1 bevroren banaan
 • handje spinazie
 • 125-150 milliliter yoghurt (soja-yoghurt, kokos-yoghurt, griekse kwark enz.)
 • 1 eetlepel kokosrasp
 • 1 eetlepel gedroogde cranberry's
 • 1 eetlepel gehakte ongezouten nootjes
 • 1 theelepel cacaonibs

Bereidingswijze

 1. Snijdt de avocado door de helft, verwijder de pit en de schil. Doe driekwart van de avocado in de blender, samen met de helft van de banaan, de spinazie en de yoghurt. Mix tot het een geheel is geworden.

 2. Snijdt de andere helft van de banaan in plakjes en de kwart van de avocado in blokjes. 

 3. Doe de smoothie in een kom en leg de banaanplakjes en avocado-blokjes erbovenop. Voeg dan nog de kokosrasp, gedroogde cranberry's, cacaonibs en gehakte ongezouten nootjes toe. 

christmas smoothie bowl avocado

De avocado’s heb ik gekregen. Meer informatie.


Volg mij ook op FacebookInstagram en Pinterest! Maak je een gerecht van Volg de kruimels? Dan vind ik het heel leuk om te horen wat je ervan vond. Laat een reactie achter, neem contact met me op of tag me op social media met #volgdekruimels!

Ga voor alle recepten naar de receptenindex!

Share on
Previous Post Next Post

15 Comments

 • Reply nicole

  Wauw, wat ziet het er mooi uit zeg! Knap die vormgeving. Gewoon jammer om daar van te gaan eten.

  5 december 2017 at 14:01
  • Reply Danella

   Bijna jammer om te eten ja haha

   6 december 2017 at 01:00
 • Reply Suzanna

  Je ontbijt ziet er echt goed uit en ik kan me voorstellen dat het heel leuk is om zo te ontbijten. Jammer genoeg zou ik al moe zijn van het ontbijt maken en geen trek meer hebben, haha. #geenfitgirl

  5 december 2017 at 14:35
  • Reply Danella

   Haha, ja het is wel iets meer werk dan normaal (ook voor mij hoor;p)

   6 december 2017 at 01:01
 • Reply Bryan

  Ziet er heerlijk uit! En ook verassend met de spinazie. Heb ik nog nooit gebrobeert in een smoothie.

  5 december 2017 at 14:50
 • Reply Patricia

  Ik heb nog nooit een smoothiebowl gemaakt, maar als ik dit zo zie moet ik dat toch maar eens een keertje gaan doen 🙂

  5 december 2017 at 17:05
  • Reply Danella

   Het is zo lekker!

   5 december 2017 at 23:50
 • Reply Wanda

  Ik vrees dat mijn variant er niet zo netjes uit ziet, maar dat alles in elkaar is overgelopen.

  5 december 2017 at 18:31
  • Reply Danella

   Ach, dat geeft toch niet. Blijft lekker!

   5 december 2017 at 23:50
 • Reply Haydée

  Ziet er mooi en lekker uit! Maar wat is het ‘rode’ ingrediënt? Ik kan het precies niet terugvinden in de lijst.

  5 december 2017 at 21:16
  • Reply Danella

   Oh, wat onhandig. Ik zet het er direct even bij. Ik heb een beetje yoghurt gemengd met bietenpoeder (je kunt ook rode kleurstof gebruiken) en daar een streepje van gemaakt.

   5 december 2017 at 23:50
   • Reply Haydée

    Ah, dat verklaart veel! 😀

    6 december 2017 at 10:41
 • Reply Frederique

  Ziet er mooi en supergezond uit. Ik houd van avocado mmmmm

  5 december 2017 at 22:53
  • Reply Danella

   Dankjewel!

   5 december 2017 at 23:49
 • Reply Beau Bewust

  Oh wauw dit ziet er heerlijk uit zeg!

  6 december 2017 at 13:30
 • Leave a Reply