Teveel chocoladeletters voor Sinterklaas? Waarschijnlijk onmogelijk, maar mocht dit wel het geval zijn, dan kun je er heerlijke chocoladetruffels van maken.
Chocoladetruffels
Ik ben echt gek op chocolade en dat betekend ook dat ik er heel graag iets lekkers mee maak. Deze chocoladetruffels heb ik gemaakt, omdat ik nog wat slagroom en pure chocolade over had van een ander recept en laat dat nou net de twee belangrijkste ingrediënten zijn voor chocoladetruffels. Nog een beetje boter erbij en de keuze was snel gemaakt om nog een paar chocoladetruffels te maken.
En deze chocoladetruffels zijn natuurlijk speciaal voor kerst. Ik heb ze versierd met eetbare glitter, eetbare decoratie en natuurlijk met cacaopoeder, de klassieke manier. Het zijn net kleine bonbonnetjes geworden.
Je kunt de chocoladetruffels ook door gehakte nootjes, hagelslag, gesmolten chocolade (moet wel helemaal afgekoeld zijn, anders smelten de truffels direct), sprinkles, vlokken of geraspte kokos rollen.
Ingrediënten & bereidingswijze
Chocoladetruffels
www.volgdekruimels.nlIngrediënten
- 100 milliliter slagroom
- 100 gram pure chocolade (in stukjes)
- 1 eetlepel boter
- cacao, eetbare glitter en decoratie
Instructies
- Verwarm de slagroom in een pannetje. Voeg de chocolade toe en blijf roeren tot alles is gesmolten.
- Haal het pannetje van het vuur en voeg de boter toe. Roer alles door en doe het in een schaaltje. Laat het helemaal afkoelen in de koelkast, tot het weer hard geworden is.
- Draai er voorzichtig bolletjes van en rol deze door de cacaopoeder, eetbare glitter en andere eetbare decoratie.
Ziet er verrukkelijk uit! 🙂