Skip to content
site-logo

Volg de kruimels

| Eat the dream

  • Home
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Zoet
    • Hartig
    • Feestdagen
  • Tips
    • Baktips
    • Kooktips
    • How to’s
    • Ingrediënten
  • Foodtalk
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
  • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken?
  • Home
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Zoet
    • Hartig
    • Feestdagen
  • Tips
    • Baktips
    • Kooktips
    • How to’s
    • Ingrediënten
  • Foodtalk
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
  • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken?
Chocoladetruffels
Feestdagen

Chocoladetruffels

3 december 20179 maart 2020 1 comment

Teveel chocoladeletters voor Sinterklaas? Waarschijnlijk onmogelijk, maar mocht dit wel het geval zijn, dan kun je er heerlijke chocoladetruffels van maken.

Direct naar recept

Chocoladetruffels

Ik ben echt gek op chocolade en dat betekend ook dat ik er heel graag iets lekkers mee maak. Deze chocoladetruffels heb ik gemaakt, omdat ik nog wat slagroom en pure chocolade over had van een ander recept en laat dat nou net de twee belangrijkste ingrediënten zijn voor chocoladetruffels. Nog een beetje boter erbij en de keuze was snel gemaakt om nog een paar chocoladetruffels te maken.

pure chocoladetruffels

En deze chocoladetruffels zijn natuurlijk speciaal voor kerst. Ik heb ze versierd met eetbare glitter, eetbare decoratie en natuurlijk met cacaopoeder, de klassieke manier. Het zijn net kleine bonbonnetjes geworden.

chocoladetruffels

Je kunt de chocoladetruffels ook door gehakte nootjes, hagelslag, gesmolten chocolade (moet wel helemaal afgekoeld zijn, anders smelten de truffels direct), sprinkles, vlokken of geraspte kokos rollen.

Ingrediënten & bereidingswijze

chocoladetruffels

Chocoladetruffels

www.volgdekruimels.nl
Nog geen beoordelingen
Recept afdrukken Pin recept
Je scherm blijft aan!
HOEVEELHEID: 20 stuks

Ingrediënten
  

  • 100 milliliter slagroom
  • 100 gram pure chocolade (in stukjes)
  • 1 eetlepel boter
  • cacao, eetbare glitter en decoratie

Instructies
 

  • Verwarm de slagroom in een pannetje. Voeg de chocolade toe en blijf roeren tot alles is gesmolten.
  • Haal het pannetje van het vuur en voeg de boter toe. Roer alles door en doe het in een schaaltje. Laat het helemaal afkoelen in de koelkast, tot het weer hard geworden is. 
  • Draai er voorzichtig bolletjes van en rol deze door de cacaopoeder, eetbare glitter en andere eetbare decoratie. 
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten!

chocoladetruffels

chocolade

Related Posts

Ultieme chocolate chip cookies recept
Ultieme chocolate chip cookies recept
Gevulde eieren maken (klassiek)
Gevulde eieren maken (klassiek)
Fudge met rozenwater
Fudge met rozenwater
Oreo brownies
Oreo brownies

Berichtnavigatie

Kleine banketstaaf
Christmas drip cake

One comment

  1. Evelyne schreef:
    3 december 2017 om 13:46

    Ziet er verrukkelijk uit! 🙂

    Beantwoorden

Geef een reactie! Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Search

Popular

Gestoomde bao buns
Oosterse kip met rijst
Graham crackers vervangen
Kruimeldeeg recept (basisrecept)
Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus
Pistachepasta maken

Newsletter

Good to know

Elke oven werkt anders. De oventijden die genoemd worden in de artikelen zijn richtlijnen. Het zou kunnen dat het gerecht iets korter of iets langer in de oven moet. Zie je ergens eetlepels, theelepels of cups staan? Dan heb ik het altijd over de Amerikaanse maten. Deze zijn namelijk altijd hetzelfde qua inhoud, terwijl lepels etc. onderling veel verschillen.

Disclaimer

Alle inhoud van Volg de kruimels ligt vast onder copyright. Foto’s, artikelen en andere elementen mogen niet zonder toestemming gebruikt worden. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend en Volg de kruimels is niet aansprakelijk voor enige direct of indirecte schade.

Bekijk de disclaimer voor meer informatie.

  • Home
  • Receptenindex
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacy
  • Sitemap
© 2023 | Volg de kruimels - All rights reserved