Skip to content
site-logo

Volg de kruimels

| Eat the dream

  • Home
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Zoet
    • Hartig
    • Feestdagen
  • Tips
    • Baktips
    • Kooktips
    • How to’s
    • Ingrediënten
  • Foodtalk
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
  • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken?
  • Home
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Zoet
    • Hartig
    • Feestdagen
  • Tips
    • Baktips
    • Kooktips
    • How to’s
    • Ingrediënten
  • Foodtalk
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
  • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken?
Chinese tomatensoep
Hartig

Chinese tomatensoep

14 april 20189 maart 2020 1 comment

Mijn alltime favoriet! Oeh Chinese tomatensoep, daar mag je me echt voor wakker maken. Deze soep zit standaard bij de bestelling als we Chinees ophalen, maar eigenlijk is het ook heel erg makkelijk om zelf te maken. Je maakt deze tomatensoep super snel en het is echt heel eenvoudig.

Direct naar recept

Chinese tomatensoep

Ik ben echt gek op de zoetzure smaak van Chinese tomatensoep. Toen ik erachter kwam dat je deze smaak kon krijgen door appelmoes toe te voegen geloofde ik het eerst eigenlijk niet, maar het is toch echt de truc voor de soep die je gewend bent van de Chinees. Ik voeg daarnaast ook altijd nog een eetlepel bruine suiker toe voor de smaak. Het lijkt misschien raar om suiker aan een soep toe te voegen, maar geloof me: het werkt.

Breng de soep altijd aan het einde op smaak met zout en peper. Door de soep te koken veranderen de smaken en wanneer je dit te vroeg doet kan je teveel of te weinig zout of peper toevoegen.

soep tomaten

Deze soep kun je prima als lunch eten met een geroosterd broodje. Voeg eventueel wat extra groenten of mihoen toe om de soep meer te vullen als je hem als hoofdgerecht eet ’s avonds. Ik eet hem het liefste met reepjes ei en kip, maar champignons, prei of paprika is ook erg lekker. Wil je hem iets zachter maken? Voeg dan een beetje room toe.

Teveel gemaakt? Helemaal niet erg. Je kunt de soep een paar dagen afgedekt in de koelkast bewaren of je vriest hem in handige porties in. Bewaar de soep maximaal drie maanden in de vriezer.

tomatensoep

Vegetarisch?

De soep kun je heel eenvoudig vegetarisch of veganistisch maken. Vervang de kippenbouillon door groentebouillon en vul de soep met allerlei groenten. Prei, dunne plakjes wortel, champignons of fijne soepgroenten zijn erg lekker in deze tomatensoep.

Ingrediënten & bereidingswijze

recept voor chinese tomatensoep

www.volgdekruimels.nl
4.56 van 9 stemmen
Recept afdrukken Pin recept
HOEVEELHEID: 4 kommen

Ingrediënten
  

  • 1 liter kippenbouillon
  • 2 stuks kipfilet
  • 2 tenen knoflook
  • 1,5 cm gember
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gr)
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gr)
  • 8 eetlepels appelmoes
  • 1 eetlepel bruine suiker (of kristalsuiker)
  • 2 eieren
  • 2 bosuitjes
  • zout en peper
  • olie (om in te bakken)

Instructies
 

  • Breng de kippenbouillon samen met de kip en laat zachtjes pruttelen tot de kip gaar is (ongeveer 10 minuten). 
  • Snijdt ondertussen de knoflook en gember in iets kleinere stukken en bak deze aan met een beetje olie in een pan. Voeg de tomatenblokjes en de tomatenpuree toe en laat even pruttelen.
  • Haal de kip uit de bouillon. Gooi de bouillon niet weg.
  • Voeg de appelmoes en de bruine suiker toe aan de tomaten. Voeg daarna bouillon toe tot de gewenste dikte. 
  • Pureer de soep met een staafmixer of in een blender. Giet de soep terug in de pan, breng verder op smaak met zout en peper en laat het nog even pruttelen.
  • Kluts ondertussen de eieren met wat peper en zout en bak ze met een beetje olie in een pan. 
  • Snijdt de omelet in fijne reepjes. Pluis de kip met een vork uit elkaar en snijdt de bosuitjes. 
  • Verdeel de soep over de kommen. Voeg kip, reepjes ei en bosuitjes toe. 
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten!

Chinese tomatensoep recept

chineessoeptomaten

Related Posts

Kinder Bueno tiramisu
Kinder Bueno tiramisu
Stoofvlees met bier
Stoofvlees met bier
Pasta met ricotta en tomaat
Pasta met ricotta en tomaat
Frambozencurd
Frambozencurd

Berichtnavigatie

Risotto met pompoen
Mexicaanse bowl

One comment

  1. ama schreef:
    8 oktober 2022 om 13:44

    Heerlijke was de Chinese tomatensoep

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Search

Popular

Kruimeldeeg recept (basisrecept)
Gestoomde bao buns
Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus
Krokante aardappelen met rozemarijn en knoflook

Newsletter

Good to know

Elke oven werkt anders. De oventijden die genoemd worden in de artikelen zijn richtlijnen. Het zou kunnen dat het gerecht iets korter of iets langer in de oven moet. Zie je ergens eetlepels, theelepels of cups staan? Dan heb ik het altijd over de Amerikaanse maten. Deze zijn namelijk altijd hetzelfde qua inhoud, terwijl lepels etc. onderling veel verschillen.

Disclaimer

Alle inhoud van Volg de kruimels ligt vast onder copyright. Foto’s, artikelen en andere elementen mogen niet zonder toestemming gebruikt worden. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend en Volg de kruimels is niet aansprakelijk voor enige direct of indirecte schade.

Bekijk de disclaimer voor meer informatie.

  • Home
  • Receptenindex
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacy
  • Sitemap
© 2023 | Volg de kruimels - All rights reserved