Follow:
Hartig, Hoofdgerechten, Hoofdgerechten vegetarisch, Hoofdgerechten vlees, Recepten, Soep, Vegetarisch & veganistisch, Voorgerechten

Chinese tomatensoep

recept voor chinese tomatensoep

Mijn alltime favoriet! Oeh Chinese tomatensoep, daar mag je me echt voor wakker maken. Deze soep zit standaard bij de bestelling als we Chinees ophalen, maar eigenlijk is het ook heel erg makkelijk om zelf te maken. Je maakt deze tomatensoep super snel en het is echt heel eenvoudig.

CHINESE TOMATENSOEP

Ik ben echt gek op de zoetzure smaak van Chinese tomatensoep. Toen ik erachter kwam dat je deze smaak kon krijgen door appelmoes toe te voegen geloofde ik het eerst eigenlijk niet, maar het is toch echt de truc voor de soep die je gewend bent van de Chinees. Ik voeg daarnaast ook altijd nog een eetlepel bruine suiker toe voor de smaak. Het lijkt misschien raar om suiker aan een soep toe te voegen, maar geloof me: het werkt.

Breng de soep altijd aan het einde op smaak met zout en peper. Door de soep te koken veranderen de smaken en wanneer je dit te vroeg doet kan je teveel of te weinig zout of peper toevoegen.

soep tomaten

Deze soep kun je prima als lunch eten met een geroosterd broodje. Voeg eventueel wat extra groenten of mihoen toe om de soep meer te vullen als je hem als hoofdgerecht eet ‘s avonds. Ik eet hem het liefste met reepjes ei en kip, maar champignons, prei of paprika is ook erg lekker. Wil je hem iets zachter maken? Voeg dan een beetje room toe.

Teveel gemaakt? Helemaal niet erg. Je kunt de soep een paar dagen afgedekt in de koelkast bewaren of je vriest hem in handige porties in. Bewaar de soep maximaal drie maanden in de vriezer.

tomatensoep

Vegetarisch?

De soep kun je heel eenvoudig vegetarisch of veganistisch maken. Vervang de kippenbouillon door groentebouillon en vul de soep met allerlei groenten. Prei, dunne plakjes wortel, champignons of fijne soepgroenten zijn erg lekker in deze tomatensoep.

Ingrediënten & bereidingswijze

Aantal 4 kommen

Ingrediënten

  • 1 liter kippenbouillon
  • 2 stuks kipfilet
  • 2 tenen knoflook
  • 1,5 cm gember
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gr)
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gr)
  • 8 eetlepels appelmoes
  • 1 eetlepel bruine suiker (of kristalsuiker)
  • 2 eieren
  • 2 bosuitjes
  • zout en peper
  • olie (om in te bakken)

Bereidingswijze

  1. Breng de kippenbouillon samen met de kip en laat zachtjes pruttelen tot de kip gaar is (ongeveer 10 minuten). 

  2. Snijdt ondertussen de knoflook en gember in iets kleinere stukken en bak deze aan met een beetje olie in een pan. Voeg de tomatenblokjes en de tomatenpuree toe en laat even pruttelen.

  3. Haal de kip uit de bouillon. Gooi de bouillon niet weg.

  4. Voeg de appelmoes en de bruine suiker toe aan de tomaten. Voeg daarna bouillon toe tot de gewenste dikte. 

  5. Pureer de soep met een staafmixer of in een blender. Giet de soep terug in de pan, breng verder op smaak met zout en peper en laat het nog even pruttelen.

  6. Kluts ondertussen de eieren met wat peper en zout en bak ze met een beetje olie in een pan. 

  7. Snijdt de omelet in fijne reepjes. Pluis de kip met een vork uit elkaar en snijdt de bosuitjes. 

  8. Verdeel de soep over de kommen. Voeg kip, reepjes ei en bosuitjes toe. 

Chinese tomatensoep recept

Share on
Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply